Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΑΜΗΣ

Προς αξιότιμο κ. Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης
και Αποκέντρωσης

Μετά την τριετή εφαρμογή του Καλλικράτη και ανεξάρτητα από τις θέσεις και αντιρρήσεις που είχαν και έχουν κάποιοι από εμάς σε σχέση με το θεσμικό πλαίσιο αυτού, καθόσον θεωρούσαμε και θεωρούμε τον «Καλλικράτη» εφαρμογή του μνημονίου στην αυτοδιοίκηση και συνακόλουθα επιζητούμε την πλήρη κατάργηση του, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, κοινά αποδεκτό από όλους, ότι η εφαρμογή του δόγματος «ένα νησί ένας δήμος» ζημίωσε σε τεράστιο βαθμό την περιοχή της Σάμης, ολόκληρη την Κεφαλονιά και ως δόγμα, αλλά και ως ασκούμενη πολιτική απέτυχε παταγωδώς.

Είναι γνωστό ότι η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Ιονίου και από τα πρώτα σε έκταση της Ελλάδας. Αυτό, παράλληλα με τη δύσκολη μορφολογία που διαθέτει, δεν επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση και επικοινωνία της περιφέρειάς με την έδρα του Δήμου, το Αργοστόλι. Διαθέτει ένα μεγάλο οδικό δίκτυο, με δύσκολη συντήρηση και ένα ιδιόμορφο και πολλαπλάσιο του οδικού, αγροτικό δίκτυο δρόμων, που πολλά σημεία του μπορεί να μην γνωρίζει ο συγκεντρωμένος Δήμος. Παράλληλα έχει ένα μεγάλο δίκτυο ύδρευσης λόγω των πολλών χωριών και οικισμών που υπάρχουν. Στο κέντρο του Δήμου κατοικεί το 1/3 του πληθυσμού του νησιού γεγονός που δεν παρατηρείται σε αντίστοιχα νησιά, δηλαδή έχει αποκεντρωμένο πληθυσμό. Για την εξυπηρέτηση των κατοίκων σε συνδυασμό με τη δύσκολη μορφολογία, από αρχαιότητας υπήρχαν τρεις επαρχίες με τα δικά τους κέντρα (Αργοστόλι, Ληξούρι, Σάμη), που υπάρχουν μέχρι και σήμερα. Ως άμεση απότοκη συνέπεια εφαρμογής του «Καλλικράτη»  συνεχώς αποδυναμώνονται οι περιοχές αυτές που κατά κοινή ομολογία και παρά τις αδυναμίες που είχαν οι πρώην δήμοι, αυτοί προσέφεραν στον πολίτη καλύτερες υπηρεσίες από ότι σήμερα.
 Γι’ αυτούς τους λόγους, εμείς οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σάμης, ζητάμε στα πλαίσια των τυχόν αλλαγών του «Καλλικράτη» να υλοποιηθεί η κοινή απόφαση των τριών δημοτικών συμβουλίων (Ερύσσου, Σάμης Πυλάρου), προς το σκοπό όπως η πρώην επαρχία Σάμης να αποτελέσει ένα δήμο.
Οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι
ΚΑΛΛΙΒΩΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΒΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΚΑΡΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ
ΜΟΝΙΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου