Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ζούμε μέρες ωραίες

Άρθρο | 

Το πλοίο "Επτάνησος" έρχεται. Οι ναυτικοί βρίσκονται στη θέση τους και το ετοιμάζουν για το ταξίδι, παρά τις προσπάθειες του περιφερειάρχη κ. Σπύρου να μην έρθει. Ο κ.Σπύρου δήλωσε "κάνω μια έντιμη και ξεκάθαρη πολιτική χωρίς συμφέροντα". Προφανώς, η παρουσία του "Επτάνησος" σε Κεφαλονιά και Ιθάκη θα είναι καταστροφική για τα συμφέροντα των νησιών μας και γι΄αυτό ο κ. Περιφερειάρχης ψήφισε ΟΧΙ στο αρμόδιο γνωμοδοτικό όργανο. Πήρε αυτή τη θέση, με γνώμονα τα συμφέροντα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων και κανενός άλλου.  Αλλά το "Αθηνοκεντρικό Κράτος" δεν τον άκουσε και η καταστροφή έρχεται, με τη μορφή πλοίου.
Κανείς δεν έδωσε σημασία και στα λόγια του ποιητή αντιδήμαρχου: "Κεφαλονιά το νησί. "Νήσος Κεφαλονιά" το πλοίο του". Ένα είναι το πλοίο. Όπως λέμε "ένα είναι το κόμμα". 
Ο κ. Σωτ. Κουρής είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία δήλωνε ότι είναι υπέρ της δρομολόγησης του πλοίου. Αλλά δεν έχει διαφωνία με τα όσα έπραξε ο κ. Σπύρου (ειπώθηκε σε κοινή συνέντευξη). Η συνέντευξη έγινε στη θέση ενός αναβλημένου περιφερειακού συμβούλιου, μια και 8 περιφερειακοί σύμβουλοι είχαν ...ίωση.
---------------------
Η αίτηση χορήγησης άδειας δρομολόγησης αφορά 18 μήνες και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς, όπως άφησαν, αρχικά, να εννοηθεί ο πλοιοκτήτης κ. Δ. Λυκούδης και ο κ. Σπύρου.
Με φραστικές περικοκλάδες, ρίχτηκε καπνός στο γεγονός ότι δεν επρόκειτο για νέα δρομολόγηση, αλλά, πραχτικά, για απόσυρση του ενός πλοίου και αντικατάσταση του με άλλο(Στρίντζης στη θέση της Ionian Ferries). Όμως, "δεν κοινοποίησαν οι πλοιοκτήτριες γραπτή συμφωνία", κατά τον κ. Σπύρου, κι έτσι είχαμε την απόφαση που όλοι ξέρουμε. "Αναγκάστηκε" να φύγει το ένα πλοίο, επειδή θα ερχόταν το άλλο. Κάτι τέτοιο είπε στη συνέντευξη, που παραχώρησε.
Τα ΜΜΕ, όμως, προφανώς κακά πληροφορημένα, έγραφαν:
ΔΕΙΤΕ  ΤΟΝ  ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου