Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση για την πορεία του πιλοτικού προγράμματος ανακύκλωσης «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στην Π.Ε Κεφαλονιάς


Έδεσσα 27.02.2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
.
Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στους δημότες της Κεφαλονιάς ότι συνεργάτες της Ionian Recycle Hellas στις 04.03.2013 ημέρα Δευτέρα θα αρχίσουν να τοποθετούν κάδους συλλογής των αποβλήτων τηγανελαιων στα δημοτικά σχολεία του νησιού μας. Ουσιαστικά ξεκινάμε όλοι μαζί ελπίζω έναν αγώνα ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε με ασφάλεια τα απόβλητα τηγανέλαια.

Έχουμε τυπώσει έντυπο ενημερωτικό υλικό το οποίο μπορούμε να παραδώσουμε στον δήμο ώστε να το επισυνάψει μαζί με τους λογαριασμούς του νερού ώστε να ενημερωθούν οι δημότες για την ανακύκλωση.
Προϋπολογίζουμε ότι τα ανταποδοτικά κοινωνικά οφέλη για τα σχολεία μας για το έτος 2013 σε δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης μπορεί να υπερβεί τους 14 τόνους.
Το μέγιστο όμως όφελος για τα παιδιά μας ,είναι ένα καθαρότερο περιβάλλον χωρίς την ρύπανση από τα συγκεκριμένα απόβλητα.
Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε και την δική σάς στήριξη κύριε Γκίαφη δια μέσω των ενημερωτικών σας εκπομπών, αξίζει πραγματικά να αντιδράσουμε όλοι μαζί στην συνεχιζόμενη και αλόγιστη ρύπανση του περιβάλλοντος.
Ας καταλάβουν ορισμένοι ότι το περιβάλλον δεν έχει κομματική απόχρωση. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να μπορέσουμε να εμφυτεύσουμε την οικολογική παιδεία και συνείδηση στους μικρούς μαθητές του δημοτικού δηλαδή τους αυριανούς ενεργούς πολίτες.
Στοχεύουμε την ρύπανση στην πηγή παραγωγής της ( Τα σπίτια μας ) , Μεταδίδουμε με τις πράξεις μας το μήνυμα ότι η Κεφαλονιά είναι οικολογικός προορισμός για τους επισκέπτες μας. Όλοι μαζί με υπευθυνότητα διαχειριζόμαστε και ανακυκλώνουμε τα απόβλητα μας για να μπορούν και οι επισκέπτες μας να κολυμπούν σε πεντακάθαρες θάλασσες εκεί που κολυμπούν και τα παιδιά μας άφοβα.
Αντιδρούμε στην οικονομική δυσχέρεια που μας επέβαλαν, στηρίζοντας τον Δήμο μας με την παροχή πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία , αλλά και με την στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου με τρόφιμα .
Αποδεικνύουμε ότι η ορθολογιστική διαχείριση των αποβλήτων μπορεί να γίνει βιώσιμη αλλά και ωφέλιμη πολλαπλά για το κοινωνικό σύνολο.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Διονύσης Κορσιάνος

1 σχόλιο:

  1. Κάθε λίτρο τηγανέλαιου αντιστοιχεί με ένα λίτρο πετρέλαιου.
    Αυτά τα τηγανέλαια όπως είναι τα αμολάρουνε μέσα στις δεξαμενές πετρελαίου καιτα αγοράζουμε μετά σα κανονικό πετρέλαιο και το καίει το τούρμπο μας αυτοκίνητο και ο καυστήρας του καλοριφέρ.
    Η αναλογία είναι γύρω στο 5% νομίζω μπορεί και περισσότερο.
    Δεν είναι λοιπόν κίνηση μόνο για την προστασία του περιβάλλοντος.
    Ένα βυτίο δεκάτονο κουβαλάει 1600 . 10 = 16000 ευρά τηγανόλαδα.
    Υπάρχει και χρήμα ζεστό λοιπόν.
    Προς ενημέρωση των απανταχού τηγανολαδοεθελοντών.

    Χουά χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή