Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Συνέντευξη στην Αθανασία Μαρκάτου για την εφημερίδα ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ


Αντώνης Βασιλάκης: «Με την ανακάλυψη του μυκηναϊκού μεγάρου στα Τζαννάτα θέτουμε πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για την έδρα της επικράτειας του Οδυσσέα»


 Συνέντευξη στην Αθανασία Μαρκάτου
Το περασμένο Σάββατο βρεθήκαμε στα Τζαννάτα μετά από ανοιχτή πρόσκληση που εξέδωσε στα ΜΜΕ του Αρχαιολόγου και Επίτιμου Διευθυντή Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας-Ιθάκης και Ζακύνθου, καθώς και Διευθυντή των ανασκαφών Τζαννάτων δρ. Αντώνη Βασιλάκη.
Επισκεφτήκαμε το χώρο όπου εδώ και ένα μήνα περίπου έχουν αρχίσει με εντατικούς ρυθμούς οι ανασκαφές περίπου 500 μέτρα πιο πέρα από τον Μυκηναϊκό Τάφο των Τζαννάτων. Και ο οποίος από ότι μας είπε ο κ. Βασιλάκης συνδέεται άρρηκτα με το κτίριο που έχει βρεθεί και το οποίο σιγά-σιγά αρχίζει να παίρνει μορφή και να μας παρουσιάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, τα οποία μετά από λεπτομερή ανάλυση θα μπορέσουν να μας πουν με βεβαιότητα εάν στο σημείο αυτό ήταν το παλάτι του Οδυσσέα. Ο κ. Βασιλάκης μας υποδέχτηκε εγκάρδια και με χαμόγελο και δέχτηκε πρόθυμα να μας ξεναγήσει στο χώρο της ανασκαφής. Μας εξήγησε τι ήταν αυτό που είδαμε και ποια είναι τα συμπεράσματα που έχει βγάλει μέχρι στιγμής από τα πάρα πολλά ευρήματα που έχουν δει το φως της ανασκαφής.
-Πότε ξεκινήσατε τις ανασκαφές;
«Ξεκινήσαμε στις 20 Αυγούστου, ήδη περνάμε την 5η εβδομάδα, έχουμε ακόμα λίγες μέρες. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το περσινό πρόγραμμα, που δεν μπορέσαμε πέρσι λόγω κακοκαιρίας και λόγω αλλαγής της υπηρεσιακής μου κατάστασης, υποχρεώθηκα να βγω σε σύνταξη από τη θέση του Διευθυντή της Εφορείας Αρχαιοτήτων! Υπέβαλα αίτημα στο Υπουργείο να μου δοθεί άδεια να συνεχίσω την ανασκαφή. Η άδεια δόθηκε από το ΚΑΣ και είμαστε εδώ φέτος, φυσικά με περισσότερη δουλειά από πέρσι, με σκοπό να ολοκληρώσουμε τα εδώ ευρήματα».
-Τι έχετε κάνει μέχρι στιγμής; Τι έχετε ανακαλύψει;

τα  υπόλοιπά  πολύ  ενημερωτικά   θα  δημοσιευτούν  αύριο,,,,,,  όσοι  βιάζεστε  βρείτε  την Εφημερίδα   ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ,,,!την οποία  ευχαριστώ  για  την αποστολή  του  κειμένου!!
φωτορεπορταζ  από την Αθανασία!!






2 σχόλια:

  1. Γάτα ο κ. Βασιλάκης!

    Ανακοίνωση πολιτικού που παίζει με τις λέξεις, αποδίδοντας τελικά σωστό συμπέρασμα μόνο σε εκείνους που μετράνε ένα – ένα τα λόγια του!


    Αντώνης Βασιλάκης: «Με την ανακάλυψη του μυκηναϊκού μεγάρου στα Τζαννάτα θέτουμε πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για την έδρα της επικράτειας του Οδυσσέα».

    Να έχετε γενικώς υπ΄όψη πάντως ότι από όσους δεν βλέπουν σοβινιστικά το θέμα της Ομηρικής Ιθάκης, αλλά επιστημονικά, δε θα υπάρξουν και τόσο εύκολες μέρες, γι΄αυτό και λίγη αυτοσυγκράτηση δε βλάπτει.

    Και από ότι θωρούν οι οφθαλμοί ετσείνη η Κρήτση όλο επίτιμους βγάζει ορέ κοπέλια! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε Aris, δεν ειμαι γατα ουτε και πολιτικος! αν ακαταλαβα καλα με κατατσσεις σε οσους βλεπουν σοβινιστικα το θεμα, και οχι επιστημονικα, μαλλον κανεις λαθος! αν ξερεις κατι για το οτι "δε θα υπαρξουν και τοσο ευκολες μερες, πες και σε μας! Οσο για την αυτοσυγκαρατηση, την εχω και μαλιστα με το παραπανω!
    Η παρομοιωση με καποιον αλλο "επιτιμο" μαλλον αστοχη ειναι και δεν σε τιμα, ενω εμενα με αδικει! Εγω επιτιμος διευθυντης βγηκα απο την Κεφαλονια! ευχαριστω για τα συγχαρητηρια (αν ειναι -οπως θελω να πιστευω- ειλικρινη)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή