Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Η επιστροφή στη δραχμή ισοδυναμεί με εθνική καταστροφή και εθνικό εξευτελισμό


άρθρο   Παύλου  Παπαδάτου   από την χθεσινή Real News.
Δυστυχώς η πορεία προς την δραχμή στο τέλος θα είναι
Αναπόφευκτη


Η επιστροφή στη δραχμή ισοδυναμεί με εθνική καταστροφή και εθνικό εξευτελισμό 
Στις αρχές του 1990 η Ελλάδα είχε τριπλάσιους τουρίστες από όσους είχε η Τουρκία. Πέρυσι η Τουρκία είχε τριπλάσιους περίπου τουρίστες από όσους η Ελλάδα και τριπλάσιο συνάλλαγμα από ότι είχε η χώρα μας. Ανέκαθεν οι κυβερνήσεις της χώρας μας θεωρούσαν την  θέση του Υπουργού Τουρισμού και Γενικού Γραμματέα κάτι ως θέση δημοσίων σχέσεων για διεθνείς «πατσανάτσες». Οι τούρκοι αντιθέτως  χάραξαν μακροπρόθεσμη τουριστική πολιτική με αποτέλεσμα το τουριστικό τους συνάλλαγμα να υπερβαίνει τα τριάντα δις ευρώ ετησίως και να έχουν θέσει ως στόχο τα σαράντα δις ευρώ ετησίως για την επόμενη πενταετία.  Οι δικές μας κυβερνήσεις δεν είχαν και ούτε πρόκειται ποτέ να έχουν εθνική τουριστική πολιτική όπως φυσικά δεν έχουν και σε κανέναν τομέα εθνική πολιτική.

Έγκριτοι  οικονομικοί αναλυτές θεωρούν βέβαιη την επιστροφή της χώρας μας στη δραχμή εντός του 2013. Η επιστροφή στην δραχμή -πράγμα που ισοδυναμεί με εθνική καταστροφή και εθνικό εξευτελισμό-  αρχίζει να φαίνεται αναπόφευκτη αν και εφόσον δεν γίνει ένα καινούργιο  PSI  στο σύνολο του εξωτερικού χρέους της χώρας μας. Φοβάμαι όμως ότι στο τέλος θα επικρατήσει  η ευρωπαϊκή προτεσταντική άποψη που δεν μας θέλει στους κόλπους της ΕΕ παρά το γεγονός που έχουμε «βάλει στο χέρι» την Ευρώπη τριακόσια πενήντα δις ευρώ!
Είναι νοητό ότι όσο καλλιεργείται η φιλολογία επιστροφής στην δραχμή και όσο η κυβέρνη-ση δεν κάνει ενέργειες που να αποδεικνύουν ότι αντιλαμβάνεται  ότι η λύση του οικονο-μικού προβλήματος της χώρας βρίσκεται πρωτίστως  εντός της χώρας και δευτερευόντως στα χέρια των τροϊκανών, τόσο περισσότερο θα μεγαλώνει ο κίνδυνος, η φιλολογία να γίνει πραγματικότητα. 
Εν τω μεταξύ, η πραγματική οικονομία βυθίζεται στο απόλυτο χάος. Μία βόλτα στο άλλοτε ακμαίο εμπορικό κέντρο της Αθήνας θα σε γεμίσει κατάθλιψη. Κάθε τρία μαγαζιά το ένα κλειστό και τα άλλα δύο απλώς ανοικτά. Στους επόμενους δέκα μήνες υπολογίζεται να κλείσουν 67 χιλιάδες μαγαζιά  για να προστεθούν στην λίστα των άνεργων ακόμη λίγες εκατοντάδες  χιλιάδες άνεργοι.  Η πτώση του λιανικού τζίρου είναι 35% και το χειρότερο η πτώση του τζίρου τροφίμων 15%. Μήπως τελικά η πείνα αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της;
Σημείωση
Η φιλολογία επιστροφής στη δραχμή θα ενισχύεται όσο οι αγορές  βλέπουν ότι η κυβέρνηση πελαγοδρομεί να δρομολογήσει  δραστικά μέτρα μείωσης δαπανών και αναπτυξιακά μέτρα που να αποδεικνύουν ότι η χώρα μπορέσει να από την κρίση.
.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου