Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Από οικονομολόγους χορτάσαμε!


 άρθρο Παύλου Παπαδάτου   από την χθεσινή Real News
Όταν μία χώρα που καλύπτει το 80% των αναγκών της σε κρέας από εισαγωγές , για να εκδώσει μία άδεια λειτουργίας ενός πρότυπου χοιροτροφείου σε επιχειρηματία θα τον ταλαιπωρήσει δύο χρόνια, αλλά για να εκδώσει άδεια εισαγωγής κρέατος θέλει μόνο ένα μήνα η χώρα αυτή είναι καταδικασμένη και οι πολιτικοί της άχρηστοι
Μία χώρα που φτιάχνει ακόμη και τα πλαστικά κομπολόγια της στην Κίνα σίγουρα δεν μπορεί να μιλά για ανταγωνιστική οικονομία. Και μία χώρα η οποία γαλούχησε την νεολαία της ώστε να γνωρίζει μόνο την λέξη δικαίωμα και όχι την λέξη καθήκον δεν μπορεί να έχει μέλλον ούτε η χώρα ούτε και η νεολαία της.

Χωρίς να έχω προηγούμενα, και ούτε θέλω να αποκτήσω, με τους χρυσαυγήτες ας καταλάβουν οι άνθρωποι ότι τις δουλειές που κάνουν οι αλβανοί και οι πακιστανοί δεν τις κάνουν τα δικά μας λεβεντόπαιδα. Εξ άλλου την ώρα που τα δικά μας λεβεντόπαιδα πάνε για ύπνο –αφού ξενύχτησαν διασκεδάζοντας με το δεκάευρω του συνταξιούχου πατέρα τους- οι περισσότεροι αλλοδαποί πιάνουν δουλειά!
Και αν εμείς αποφασίζαμε κάποια στιγμή να κάνουμε την δουλειά που κάνουν οι αλλοδαποί και η νεολαίοι μας μάθαιναν μία τέχνη αντί να μαζεύουν πτυχία χωρίς αντίκρισμα, τότε δεν θα έμενε ούτε ένας αλλοδαπός στην χώρα μας.
Τώρα ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε ακριβώς την δεύτερη θέση που επιθυμούσε και περιμένει όπως η αράχνη το θύμα της να πεθάνει πάνω στον ιστό που δυστυχώς το ίδιο το θύμα για χρόνια πολλά εξυφαίνει. Πολύ φοβάμαι ότι η άδικη φορολόγηση, η έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, η μείωσης μισθών και συντάξεων, ο εφιάλτης της ανεργίας και τόσα άλλα ίσως θα υπερκεράσουν τον φόβο της δραχμής και πιθανόν ο φόβος μετατραπεί σε επιθυμία
Δυστυχώς η ύφεσης φέτος θα κλείσει πάνω από 6% αντί του προβλεπόμενου 3.5%, οι αποκρατικοποιήσεις δεν γίνονται μήπως και μειωθεί το χρέος και έτσι με μαθηματική
ακρίβεια θα χρειαστεί και νέα επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και εκεί θα αρχίσουν τα δύσκολα, όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά για ολόκληρη τη χώρα.
Τουλάχιστον ας ελπίσουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα βάλει σε θέσεις κλειδιά επιτυχημένους έμπειρους τεχνοκράτες και όχι αποτυχημένες γραφικές προσωπικότητες όπως γινόταν πολλές φορές στο παρελθόν.

Σημείωση
Η νέα ηγεσία του υπουργείου οικονομικών, διακατέχεται άραγε από δημιουργική οικο-νομική φαντασία; Μπορεί να εμπνεύσει την οικονομική κοινότητα; Γιατί … από οικονομολόγους χορτάσαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου