Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ενημερωτικά για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας


Στις 28-04-2011 ο Σύλλογος Εθελοντών Κεφαλλονιάς, στην συνεδρίαση του αποφάσισε να καταθέσει προτάσεις για το πρόγραμμα που ήδη είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ του Αντιπ/ρχη κου Κουρή και της Υπουργού κας Λούκας Κατσέλη το οποίο αφορούσε την μείωση της ανεργίας μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας.
 Εμείς αποφασίσαμε πως θα έπρεπε να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα, έτσι λοιπόν απευθυνθήκαμε στον Αντιπ/ρχη κ. Κουρή ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στην επιθυμία μας να συνεργαστούμε με την Περιφέρεια.
Οι δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος και ειδικά για έναν Σύλλογο είναι τεράστιες, όμως με σύμμαχους το προσωπικό του τμήματος Ανάπτυξης της Περιφέρειας καταφέραμε να αποδείξουμε πως η συνεργασία μεταξύ Συλλόγων και Δημοσίου σε τόσο υψηλό επίπεδο είναι εφικτή και ίσως πλέον επιδιωκόμενη. 
Η συνεργασία μας με τους υπαλλήλους υπήρξε εξαιρετική και υποδειγματική, όλοι τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτόν τους, άλλωστε αυτό τους είχε ζητήσει και από την αρχή ο κ. Κουρής, οφείλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω τον κ. Κουρή ο οποίος με την εμπιστοσύνη του προς εμάς απέδειξε την ειλικρινή του επιθυμία για την επιτυχία αυτού του προγράμματος, την κα Λάντου η οποία μέσω των ατελείωτων ωρών που διέθεσε καθώς και με τις πολύτιμες γνώσεις της βοήθησε τα μέγιστα, τον κ. Πάνο Σταθάτο, τον κ. Μηνά Κλαουδάτο και την κα. Βάνια Σαμόλη οι οποίοι ως ομάδα υποστήριξαν με ένθερμο ζήλο και με γνώσεις να υπερκερασθούν όλα τα προβλήματα που συνεχώς εμφανιζόντουσαν.
Εμείς ως Δ.Σ του Συλλόγου Εθελοντών Κεφαλλονιάς είμαστε ευτυχείς διότι ανακοινώσαμε την πρόσληψη 177 συμπολιτών μας για διάστημα δύο (2 ) πεντάμηνων, οι οποίοι με την συνεχή και σε Εθελοντική από εμάς επίβλεψη θα αποδώσουν και θα προσφέρουν ωφέλιμο έργο στην τοπική κοινωνία της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης.
 Άλλωστε από την αρχή αυτός ήταν και ο μοναδικός μας στόχος, κοινός με αυτόν του κ. Κουρή, να βρουν εργασία όσοι περισσότεροι συμπολίτες μας καθώς και να μείνει πολύτιμο έργο στον τόπο μας, για εμάς του Συλλόγου αυτό σημαίνει πολλές μα πάρα πολλές ώρες Εθελοντικής εργασίας, αλλά μπροστά στην χαρά που έχουμε για όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που θα βρουν δουλειά, ειδικά αυτήν την τόσο δύσκολη εποχή που διανύουμε, εξαφανίζει κάθε σκέψη για κούραση και αντίθετα μας ενδυναμώνει να φέρουμε σε πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα, πάντα ασφαλώς με τν βοήθεια της Περιφέρειας.
 Αξίζει να ενημερώσουμε όλους τους συμπολίτες μας πως, οι αιτήσεις όλων των ενδιαφερομένων θα κριθούν με τα κριτήρια που έχει θέσει ο Α.Σ.Ε.Π και πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα το δικαίωμα να << εμπορευθεί >> το νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμα της εργασίας, κάνω γνωστό πως  κανένας μα κανένας τόσο από την Περιφέρεια όσο και από τον Σύλλογο δεν έχει << τάξει >> ούτε << υποσχεθεί >> σε κανέναν θέση εργασίας.
 Κάτι τέτοιο θα ήταν ενάντια όλων όσων πρεσβεύουμε.
Ελπίζουμε πως σύντομα θα ανακοινώσει και τις 111 προσλήψεις, οι οποίες και έχουν εγκριθεί ο Σύλλογος από την Παλλική ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Δήμο Κεφαλλονιάς, έτσι ώστε να βρουν εργασία όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.
Χαράλαμπος Μοσχόπουλος       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου