Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Πολιτισμικές … γεωτρήσεις για ανακάλυψη της Οδυσσειακής … Παλλικής


Ευρυδίκη Λειβαδά: μερική αναδημοσίευση από Τηλεβόα

Εξηγήσιμη ή ανεξήγητη σειρά γεγονότων αναφορικά με …πολιτισμικές γεωτρήσεις στην Κεφαλλονιά

Μια και που ζούμε ένα νέο Ελ Ντοράντο … κυνηγώντας τους υδρογονάνθρακες που … μόλις πρόσφατα ανακάλυψε ο πολιτικός (!) κόσμος της Ελλάδας πως βρίθουν στο υπέδαφος της πατρίδας μας, και με αφορμή την διαίρεση της θάλασσας σε οικόπεδα, αποφάσισα να καταγράψω μια σειρά
δεδομένων και γεγονότων (συμπτωματικών άραγε;) που συνέβησαν στον χώρο της Παλλικής από το 2004 μέχρι τον Απρίλιο του 2011, οπότε και έφυγε οριστικά το γεωτρύπανο της FUGRO που θα έκανε … πολιτισμικές γεωτρήσεις για την ανακάλυψη της ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΙΘΑΚΗΣ κατόπιν έρευνας επιχειρηματο-επιστημόνων Βρετανών. 

Στη γειτονιά μας –σαν Ελλάδα, σαν Κεφαλλονιά- το σκηνικό, μαζί με τόσα άλλα που αλλάζουν άρδην, αλλάζει κι αυτό. Ο πυρετός του μαύρου χρυσού μάς έχει περιζώσει. Από μιαν άκρη της Ευρώπης, από κλωτσοσκούφι των σύγχρονων ισχυρών (με ή χωρίς εισαγωγικά), από διεθνείς εξευτελισμούς από τον τύπο (π.χ. Focus) και από ‘μεγάλους’ πολιτικούς (π.χ. κ. Φίλιπ Ρέσλερ) βρεθήκαμε στο κέντρο της διεθνούς γεωπολιτικής σκακιέρας και καλά καλά δεν έχουμε καταλάβει τι μέλλει γενέσθαι με την περίπτωσή μας. Κατασκοπεία, πετρέλαια, πόλεμοι, ελκόμενες συνειδήσεις έρχονται στα μάτια μας σαν χολιγουντιανή ταινία. Και όμως είναι δίπλα μας. Οι ξένοι ξέρουν από χρόνια πως «στον θαλάσσιο πυθμένα των νησιών του Οδυσσέα κρύβονται 200 εκ. βαρέλια πετρελαίου» (1) και εμείς δεν έχουμε οριοθετήσει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) μας, παρόλο που το Διεθνές Δίκαιο μας ευνοεί (2).

Προς το παρόν, ας ξυπνήσουμε τουλάχιστον.
           

Σύντομο ιστορικό πετρελαϊκών ερευνών στη γειτονιά μας
δείτε  την συνέχεια του πολύ καλού αρθρού  στον σύνδεσμο http://tilevoaskefalonias.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. Για ένα είμαι σίγουρος, ότι η Παλική δεν ήταν η Ιθάκη.
    Οι απόγονοι του Οδυσσέα θα πρέπει να τα έχουν τετρακόσα και αυτό δε φαίνεται.
    Καλά όταν η ΔΕΠ – ΕΚΥ ήτανε στο Λιβάδι και έκανε σεισμικά για μήνες και πίνανε και τα κρασάκια τους με φίλους Λιξουριώτες κανείς δεν κατάλαβε τίποτα ;.

    Έχω ένα φίλο που έχει ψοφίσει στο γέλιο και με κογιονάρει τηλεφωνικά πανάθεμάτονε.

    Κάποιες χρονολογίες προς το τέλος τουλάχιστον (γεωτρήσεις κλπ) είναι 3 - 4 χρόνια πίσω κατά τα άλλα αρχίσανε οι ανησυχίες βλέπω.

    Πάντως τώρα δεν έχει και πολύ σημασία, το νερό μπήκε στο αυλάκι, πάρτε και εσείς ένα κανόε να απολαύσετε διαδρομή. Εδώ ολόκληρος πρωθυπουργός μας, επήαινε κωπηλατώντας μέχρι Εύβοια, εδώ που σε πάει το ρέμα μόνο του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή