Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ο πλέον κατάλληλος υποψήφιος Βουλευτής



Σκέψεις του Γεράσιμου Μουρελάτου

Αν οι δημοσκοπήσεις είναι σωστές, τελικά οκτώ κόμματα θα μπουν στην βουλή και πρώτο κόμμα θα είναι η ΝΔ. Συνεπώς η έδρα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης θα πάει στην ΝΔ εκτός και αν το ψηφοδέλτιο της  εκπροσωπείται αποκλειστικά από «ξεπλυμένα» πολιτικά πρόσωπα. Όπως όμως διάβασα πέντε άτομα έχουν υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας. Ο γνωστός από το παρελθόν κύριος Πέτρος Αλιβιζάτος, ο πολιτικός μηχανικός κύριος Πέτρος Τραυλός, ο μόνιμος υποψήφιος γιατρός Γεώργιος Κουρής, η μόνιμη υποψήφια των Αθηνών, που και αυτή ανακάλυψε προσφάτως την Κεφαλονιά, οδοντίατρος κυρία Σοφία Λουκέρη, και ο γνωστός επικοινωνιολόγος-οικονομολόγος  Παύλος Παπαδάτος.


Το ΠΑΣΟΚ, αν όλα πάνε καλά, θα είναι το δεύτερο κόμμα αλλά ούτε και αυτό  δεν έχει  ακόμη αποσαφηνίσει ποιοί θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του στην Κεφαλονιά. Εκτός φυσικά του κυρίου Μοσχόπουλου, ακούγεται και το όνομα του κυρίου Σπύρου Σπαθή, αλλά και του Σπύρου Σαμούρη, χωρίς βέβαια τίποτε να είναι σίγουρο.
Τα υπόλοιπα κόμματα, ακόμη ψάχνουν για υποψηφίους, αλλά κανέναν εξ’ αυτών δεν μπορεί να «χτυπήσει» την μονοεδρική, εκτός βέβαια και αν γίνει κάποια μεγάλη ανατροπή
Εμάς όμως τους Κεφαλλονίτες πρέπει να μας απασχολήσει ένα βασικό ερώτημα.
Από τους γνωστούς υποψηφίους ποιός πραγματικά θα μπορεί να έχει ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη του νησιού μας και όχι ποιός θα πρωτεύσει σε ρουσφετολογικές υποσχέσεις. Ανάγκη ανακυκλωμένων υλικών του παρελθόντος δεν έχουμε,  αλλά ούτε ανάγκη αποτυχημένων γυρολόγων πολιτευτών που ήλθαν για  να σώσουν τους «ιθαγενείς» των προγόνων τους.  Όσον αφορά τον σημερινό βουλευτή μας κύριο Σπύρο Μοσχόπουλο, ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι η προσφορά του στον τόπο μας θα ήταν τόσο ασήμαντη. Φυσικά ένα είναι σίγουρο: Κανείς δεν μπορεί να σώσει κανέναν. Όμως ένας κατάλληλος βουλευτής μπορεί να δώσει μία πνοή ελπίδας στα νησιά μας. Και το ερώτημα που αναφύεται είναι ποιος από τους υποψηφίους είναι ο πλέον κατάλληλος.
Φίλες και φίλοι, ποτέ δεν θα σας έστελνα αυτή την επιστολή αν δεν πίστευα ότι κάποια πράγματα είναι όπως λέμε «φως φανάρι». Ποτέ δεν θα σας έγραφα αυτή την επιστολή αν δεν είχα διαβάσει τα βιογραφικά των υποψηφίων. Πραγματικά, υπάρχει ένας υποψήφιος που διαφέρει. Δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους. Αυτός είναι και ο λόγος που πήρα την πρωτοβουλία να σας στείλω αυτή την επιστολή.

Πρέπει να δημοσιευτούν τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων  και κυρίως των υποψηφίων των δύο μεγάλων κομμάτων από όπου και θα εκλεγεί ο βουλευτής. Ούτε σε πολιτικά φαντάσματα, ούτε σε πολιτικούς γυρολόγους και ούτε σε αποτυχημένους  θα πρέπει να  επιτρέψουμε να μας εκπροσωπήσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Εξ άλλου, η μοναδική ικανότητα κάποιων εξ’ αυτών, είναι να διαδίδουν ότι έχουν την δύναμη να επιβάλουν στα πολιτικά κόμματα υποψηφίους στο δικό τους μπόι. Το μπόι του νάνου. Η χάρη όμως δεν θα τους γίνει. Η ΝΔ δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε ένα ψήφο, πόσο μάλλον τη βουλευτική έδρα.
Γεράσιμος Μουρελάτος
Ληξούρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου