Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ανακαλύφθηκε η νέα.... Γη;


  ΑΠΟ ΤΑ  http://www.madata.gr

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Ανακαλύφθηκε η νέα.... Γη; : Το δίδυμο αδελφάκι της γης ανακαλύφθηκε από επιστήμονες, όπως ανακοίνωσε η NASA. Πρόκειται για τον πλανήτη Kepler 22 B που δεν βρίσκεται μεν κάπου στο
Το δίδυμο αδελφάκι της γης ανακαλύφθηκε από επιστήμονες, όπως ανακοίνωσε η NASA. Πρόκειται για τον πλανήτη Kepler 22 B που δεν βρίσκεται μεν κάπου στο σύμπαν αλλά και στον δικό μας γαλαξία, ωστόσο μας πέφτει κομματάκι... μακριά: 600 έτη φωτός από την Γη!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το τηλεσκόπιο που τον ανακάλυψε, ο συγκεκριμένος πλανήτης είναι δυόμισι φορές μεγαλύτερος από τον δικό μας και μάλλον περιέχει νερό. Ο μέσος όρος θερμοκρασίας είναι 22 βαθμοί κελσίου και ο χρόνος περιστροφής γύρω από το δικό του αστέρι είναι 290 ημέρες, σχετικά κοντινό με τις 365 ημέρες του δικού μας γήινου έτους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο πλανήτης Kepler 22 B συγκεντρώνει πολλά στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι πιθανότατα να φιλοξενεί εξωγήινες  μορφές ζωής. Επίσης, εμφανίζεται ως το ιδανικότερο μέρος στο σύμπαν, εκτός γης, για να μπορέσει να μεταναστεύσει ο άνθρωπος (ώστε να μην περιοριζόμαστε μόνο προς Καναδά και Αυστραλία).

Πριν σπεύσετε να αρχίσετε να σκέφτεστε τον Kepler 22 B ως τον τόπο της μελλοντικής πιθανής σας μετανάστευσης από την Ελλάδα, να σας υπενθυμίσουμε ότι 600 εκατ. έτη φωτός σημαίνουν ότι ο πλανήτης αυτός βρίσκεται κάπου 10 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά και για να φτάσουμε σε αυτόν θα χρειαστούμε περίπου 22 εκατομμύρια χρόνια. Τόσο λίγα, τόσο καλά!!!

Πάντως, μην απελπίζεστε! Η αναζήτηση των επιστημόνων συνεχίζεται, μήπως και βρεθεί κάποια πιο κοντινή λύση...
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου