Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Έντονη και ανησυχητική σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο τρίγωνο Σαντορίνη, Κρήτη και Ρόδος.
Μόλις τις τελευταίες 34 ώρες έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 68 καταγεγραμμένοι σεισμοί, με αποκορύφωμα τους δύο σεισμούς των 5, 3 ρίχτερ που σημειώθηκαν σήμερα και χθες τα ξημερώματα.
Και η αγωνία των κατοίκων του Νοτιοανατολικού Αιγαίου όσο πάει και εντείνεται…

http://www.prionokordela.gr


POROSNEWS:
Καλό  είναι  να μην πανικοβάλουμε  τον κόσμο,,  σχεδόν όλοι οι  σεισμολόγοι συμφωνούν ότι  είναι  φυσιολογική η  μετασεισμική ακολουθία, και  το θέμα  ηφαιστείου  αν και  έχει παρατηρηθεί  μια μικρή αύξηση  της θερμοκρασίας  στο  νερό,, μια  έκρηξή    μας  προειδοποιεί  αρκετό  καιρό  πριν.

Σε επικοινωνία μου (πριν 3 λεπτά περίπου) με τον Δρ. Γεράσιμο Χουλιάρα, Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με ενημέρωσε, ότι αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη, το φαινόμενο παρακολουθείται καθώς χρειάζεται να περάσουν αρκετά 24ώρα για να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Παρ' όλα αυτά, ήταν πολύ καθησυχαστικός για τους κατοίκους της Κρήτης, που συμβούλεψε να μην αγωνιούν και να μην ανησυχούν, καθώς φαίνεται πως υπάρχει ομαλή εξέλιξη του φαινομένου, μέχρι στιγμής.

Σχετικά με τη δραστηριότητα της Σαντορίνης. ΔΕΝ μπορεί να διεγερθεί το ηφαίστειο με τέτοια μικρά μεγέθη σεισμών, οι οποίοι μάλιστα είναι επιφανειακοί και αρκετά χιλιόμετρα μακρυά από τον ηφαιστειακό χώρο!! Συνεπώς, ας μη σπέρνεται πανικός συνδέοντας τους σεισμούς μεταξύ τους. Όλοι οι επιστήμονες παρακολουθούν πολύ στενά τα φαινόμενα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου