Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: H Πάτρα ζει από τα σκουπίδια!


Tα στοιχεία που δόθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος...
συγκλονίζουν: Περισσότερα από 450.000 νοικοκυριά δεν είχαν κανέναν... εργαζόμενο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, όταν στο αντίστοιχο διάστημα του 2010 ήταν περίπου 400.000, ενώ και εκείνοι που δουλεύουν αναμένεται να καταγράψουν μισθολογικές απώλειες φέτος κατά 6,3%. Στο πρώτο εξάμηνο του έτους το ποσοστό των νοικοκυριών που όλα τα μέλη του ήταν άνεργα ανήλθε στο 12,9%, ενώ ένα χρόνο πριν ήταν 9,8%.

Η κατάσταση αυτή εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το 2012, καθώς η ΤτΕ προβλέπει ότι το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος (δηλαδή το κόστος των επιχειρήσεων για κάθε προϊόν που παράγουν, με το μεγαλύτερο μέρος να αποτελεί το μισθολογικό κόστος) στο σύνολο της οικονομίας θα μειωθεί περαιτέρω κατά 2,7%.

Ανάλογη και η κατάσταση στην Πάτρα! Τα στοιχεία από την αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής είναι πραγματικά «ζοφερά». Πάνω από 1100 οι οικογένειες που ζητούν βοήθεια από την Τράπεζα Τροφίμων, ενώ υπάρχουν και εκατοντάδες άλλες οι οποίες συντηρούνται με την βοήθεια γειτόνων τους ή και των ενοριών τους. Σύμφωνα μάλιστα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μασσαρά, τα μηνύματα που έρχονται είναι πάρα πολύ απαισιόδοξα, αφού ο αριθμός των οικογενειών που ζητά βοήθεια παρουσιάζει μέρα με τη μέρα αυξητικές τάσεις.

Αυτό που κάνει ακόμα πιο τραγική την κατάσταση είναι ότι πολλοί άποροι που παίρνουν τα τρόφιμα ζητούν και κάποιο μικρό χρηματικό ποσό για να μπορέσουν να τα μαγειρέψουν. «Μας ζητούν 20 ευρώ για να μπορέσουν να βάλουν υγραέριο, αλλιώς δεν μπορούν να μαγειρέψουν τα τρόφιμα που τους δίνουμε" τόνισε ο κ. Μασσαράς.

Συγκλονιστική είναι και η δήλωση που έκανε σε τοπικό ραδιόφωνο ο πατήρ Χρύσανθος Στελλάτος: Τον πλησίασε ενορίτης του και του δήλωσε πως "αν δεν είχε τα παιδιά μου θα έδινε τέλος στη ζωή του». Ενας άλλος του ζήτησε να τον βοηθήσει να βρει ορφανοτροφείο για να πάει τα παιδιά, γιατί δεν μπορεί να τα συντηρήσει.

Η ανεργία στα ύψη
Αξιοπρεπείς άνθρωποι που έμειναν άνεργοι και έφθασαν στην εξαθλίωση. Οι ενορίες καταγράφουν μία αύξηση περίπου 40%-50% αυτών που ζητούν βοήθεια ή έστω ένα μεροκάματο. Και η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει. Την ίδια ώρα στα γκισέ του ΟΑΕΔ στην Αγίου Ανδρέου ο αριθμός των ανέργων αυξάνει καθημερινά. Ηδη το επίσημο ποσοστό της ανεργίας για την Πάτρα αγγίζει το 19% ενώ εκτιμάται ότι μέσα στο 2012 θα ξεπεράσει το 20%!
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ  24ωρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου