Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ ΣΤΟ E-KEFALONIA

«Χείμαρρος» ο υφυπουργός Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος

Την πρώτη του αποκλειστική και χειμαρρώδη συνέντευξη παρεχώρησε στην ιστοσελίδα «e-kefalonia.net» ο Πέτρος Αλιβιζάτος με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.
Του Άγγελου Αρτελάρη
(angelart8@gmail.comΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΣΤΟ  ΤΜΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΙΕΡΓΙΕΣ
artelarisΤις τελευταίες εβδομάδες έχουμε γίνει μάρτυρες αντιδράσεων αλλά και δυναμικών κινητοποιήσεων αναφορικά με την κατασκευή μονάδας ιχθυοκαλλιεργειών μεταξύ της Σάμης και του Πόρου. Συμφωνείτε με το χωροταξικό σχέδιο;
«Κατ΄ αρχάς, πρέπει να αναφέρω ότι σύμφωνα με τη διαδικασία του υπουργικού συμβουλίου ένας από τους υπουργούς που θα υπέγραφαν θα ήταν κι αυτός με υπευθυνότητα στους τομείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού. Εν προκειμένω, ο κ. Γερουλάνος. Έτσι προβλέπεται και ορθώς έπραξε».
-          Υπήρξαν, ωστόσο και παράπονα για τις επισημάνσεις σας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων.

«Γεγονός είναι ότι ένας – δύο Κεφαλλονίτες προσπάθησαν κάτι να πούνε, αλλά δεν το συνέχισαν. Όπως γεγονός είναι ότι έπραξα κάτι το παράτολμο και συγκεκριμένα, παρευρέθηκα στην «φωλιά του λύκου» ενώ θα μπορούσα να κινηθώ εκ του ασφαλούς. Να αποστείλω, δηλαδή, δελτία Τύπου για το θέμα. Παρά ταύτα, αποφάσισα να δώσω το «παρών» γνωρίζοντας ότι πάνω μου έχω την ταμπέλα του υφυπουργού Τουρισμού. Αλλά δεν πήγα με την εν’ λόγω ιδιότητα, όπως τους ανέφερα. Παρακολούθησα ενδελεχώς την εκδήλωση ως Κεφαλλονίτης και τέως βουλευτής της συγκεκριμένης περιφέρειας. Και θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με συγχάρηκαν κατά την έξοδό μου από το ξενοδοχείο».
-          Η εντύπωση που έμεινε από την παρουσία σας ήταν όταν προσπαθούσατε να ισορροπήσετε μεταξύ δύο βαρκών. Ναι μεν έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται οι κάτοικοι, αλλά πρέπει να κατασκευαστεί μονάδα… 
«Τους ζήτησα απλά να μην «δαιμονοποιούν» πρόσωπα και καταστάσεις. Πως εκλάβατε τέτοιο αυθαίρετο συμπέρασμα; Θεωρώ ότι έγινα απόλυτα κατανοητός και απεχώρησα από την αίθουσα».
-          Συμπίπτουν, εν ολίγοις, οι απόψεις σας; Διαπιστώσατε αποκλίσεις;
«Η θέση μου είναι ξεκάθαρη και συμφωνεί κατά 90% με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, όμως, δεν μπορώ να «δαιμονοποιώ» πρόσωπα. Επαναλαμβάνω η άποψή μου είναι ότι πρέπει να παραμείνουν οι υφιστάμενες ιχθυοκαλλιέργειες, ωστόσο, πρέπει να καταργηθεί αυτό το σχέδιο διότι βλάπτει το περιβάλλον αλλά και τον τουρισμό του νησιού μας. Άρα, επιβάλλεται να προχωρήσουμε σε μια διαφοροποίηση του υπάρχοντος σχεδίου».
-          Εννοείται ότι η μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας θα μετακινηθεί από τον άξονα Σάμης – Πόρου σε μια άλλη περιοχή της Κεφαλονιάς; Δηλαδή, δεν «είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης»…
«Αν τυχόν η Κεφαλονιά χρειάζεται μια νέα μονάδα και βρεθεί μια απόμερη περιοχή, τότε ας το συζητήσουμε. Αν βρούμε μια περιοχή, που δεν έχει δυνατότητα αξιοποίησης στο μέλλον, τότε ας το σκεφθούμε. Όχι, βέβαια να δημιουργήσουμε τη μονάδα στο Φισκάρδο, στον Πόρο και τη Σάμη. Εξ αρχής, έπρεπε να καθοριστούν οι αρχές και οι κανόνες, να μπει ένα χωροταξικό σχέδιο αλλά όχι, με τον τρόπο που ακολουθήθηκε. Δεν μπορεί να το κάνουμε «μπείτε σκύλοι αλέστε…» και σε μια οποιαδήποτε περιοχή να πετάξουν ένα κλουβί».
-          Επιμένω πάντως, ότι υπάρχουν δημοσιεύματα που σας θεωρούν έναν από τους υπεύθυνους του χωροταξικού σχεδίου;
«Είναι απαράδεκτο να υπονοούν ότι γνώριζα το θέμα. Ούτε στα καλύτερά μου όνειρα δεν φανταζόμουν ότι θα γινόμουν υφυπουργός Τουρισμού. Σας ενημερώνω με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν είχα ιδέα για το τι έπραξαν, καθώς συνέβη έξι – επτά ημέρες πριν αναλάβω τα νέα μου καθήκοντα. Δεν είναι δυνατό να μου ρίχνουν λάσπη, δεν μπορώ να το ανεχθώ».   
-          Εδώ συμφώνησαν σε πρώτο χρόνο και τα μέλη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων!!!
«Προφανώς, δεν εξέτασαν πλήρως το θέμα, αλλά εν συνεχεία παρουσιάστηκαν αρνητικά».
«Τυπικές οι σχέσεις μου με τους Γερουλάνο, Σπύρου, Παρίση, Παπαδάτο»
-          Ο πολιτικός σας προϊστάμενος κ. Γερουλάνος ήταν γνώστης των επισημάνσεων αλλά και της παρουσίας σας στην εκδήλωση;
«Μιλήσαμε την περασμένη Δευτέρα και του είπα ορισμένα πράγματα αναφορικά με τις ιχθυοκαλλιέργειες. Τον ενημέρωσα ότι θα παρευρεθώ στην εκδήλωση και βέβαια, ότι θα πάρω τον λόγο».
-          Διαφώνησε με τις πρωτοβουλίες που λάβατε;
«Αντιθέτως. Μου μετέφερε και ο υπουργός ορισμένα στοιχεία, ώστε να γνωρίζω όλες τις πτυχές του θέματος. Μιλήσαμε, δε, και μετά την λήξη της εκδήλωσης».
-          Φανταζόμαστε ότι υπάρχει απόκλιση μεταξύ εσάς και του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού δεδομένου ότι υπέγραψε το χωροταξικό σχέδιο…
«Κοιτάξτε, ο υπουργός μιλάει για την ισορροπία μεταξύ του πολιτισμού και του περιβάλλοντος και επιδιώκει να βάλει μια τάξη. Κυρίως, ξεκαθαρίζει ότι ως οικογένεια δεν σκοπεύει να εμπλακεί σ’ αυτή την μονάδα. Πολλώ δε μάλλον, να βλάψει το νησί που υπεραγαπά. Επαναλαμβάνω, αυτοί είναι οι κανονισμοί του ελληνικού κράτους και από τη στιγμή που υπήρχε η λέξη «τουρισμός» έπρεπε να συνυπογράψει υποχρεωτικά την υπουργική απόφαση. Τα υπόλοιπα που λέγονται δεν μπορώ να τα εξετάσω».
-          Διαπιστώνουμε, πάντως, ότι παρ’ ότι υπάρχουν «δύο τρελοί Κεφαλλονίτες» σε ένα υπουργείο, όπως ανέφερε ο κ. Γερουλάνος, δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής «εκρήξεις». Παραμένετε, ωστόσο, και οι δύο σας μια …ωρολογιακή βόμβα.
«Για την ώρα οι δύο …τρελοί συνεργάζονται άψογα. Διαφωνώ ωστόσο, ότι είμαστε «ωρολογιακή βόμβα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου