Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΙΘΑΚΗ : ΠΑΣΟΚ εγκαλεί σύντροφο Υπουργό Ναυτιλίας λόγω αλλαγής δρομολογίου




 
αναδημοσιευση  απο την  KEFALONIAPRESS.GR
 
ΙΘΑΚΗ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ                                                                                   Ιθάκη, 27-10-11
                                                                       
                                       Προς Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
                                                Γραφείο Υπουργού κ.Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
 
                                    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1. γραφείο Πρωθυπουργού
                                                             2. Βουλευτή Κεφαλονιάς-Ιθάκης
                                                             3. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
                                                             4. Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών
                                                               5. ΜΜΕ
 
Κύριε Υπουργέ,
 
piso_aetos_limani_n.jpgΕπανερχόμαστε σε ένα θέμα που έχει ταλαιπωρήσει το νησί μας, αφού συναινέσατε και εσείς, (εν αγνοία σας;), συμφωνήσατε και εν τέλει επικυρώσατε τα κελεύσματα της Ναυτιλιακής Εταιρείας Στρίντζη, αδιαφορώντας για την θέληση του λαού και του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης. Επικροτείτε έτσι και εσείς την προ μηνών αυθαιρεσία του Δημάρχου Ιθάκης ο οποίος με την μυστική αλληλογραφία που τον Απρίλη παρουσιάστηκε στο Σ.Α.Σ., προσπάθησε να παρακάμψει τη λαϊκή βούληση του νησιού μας, ζητώντας την τροποποίηση των δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ καθώς επίσης και αλλαγή λιμένος εκκίνησης και λήξης δρομολογίων από το Βαθύ της Ιθάκης στη Σάμη, πετυχαίνοντας ένα χτύπημα στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας που στηρίζεται κυρίως σε αυτή την συγκοινωνιακή σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και ένα εξίσου σημαντικό πλήγμα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Σας παρασέρνουν οι συνεργάτες σας στο Σ.Α.Σ. λαμβάνοντας κατά τη διάρκεια της θητείας σας μια λανθασμένη και δραματική απόφαση, αφού δεν είναι δυνατόν να περνάει μια τόσο σοβαρή απόφαση για το νησί μας, με αλλαγές στα δρομολόγια ύστερα από 30 και πλέον χρόνια, εν μία νυκτί και εκτός ημερήσιας διάταξης (όλα αυτά από φόβο για τις αντιδράσεις μας) και χωρίς να ληφθεί υπόψη η θέληση της κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ιθάκης, ούτε η αρνητική εισήγηση που σας απέστειλε το Λιμεναρχείο Ιθάκης στα κατά καιρούς ανάλογα αιτήματα της εταιρείας. Η μεθόδευση αυτή θυμίζει άλλες εποχές, δίνει το στίγμα ότι οι πολιτικοί αποφασίζουν για το λαό χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το λαό, υπηρετώντας τα αιτήματα των εφοπλιστών και αδιαφορώντας για τα προβλήματα μιας απομονωμένης κοινωνίας, μιας δυσπρόσιτης περιοχής, ενός μικρού αλλά ιστορικού νησιού σαν την Ιθάκη. Για όλα αυτούς τους λόγους καταγγέλλουμε και το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για αυθαίρετες και επικίνδυνες αποφάσεις που λαμβάνονται εν κρυπτώ, μετατρέποντας τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι ως “μπανανία” και μάλιστα με αρνητικές εισηγήσεις των τοπικών και των Λιμενικών Αρχών.
Κύριε Υπουργέ, θα αλλάξετε προς το δυσμενέστερο την συγκοινωνία του νησιού μας εσείς, ένας υπουργός μιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης και θα το κάνετε σύμφωνα με τα κελεύσματα μιας εταιρείας, όταν δεν τόλμησε καμιά κυβέρνηση και κανένας υπουργός μέχρι σήμερα να το κάνει, όσο φιλελεύθερης ή νεοφιλελεύθερης οικονομικής κουλτούρας κι αν ήταν, αδειάζοντας μια κοινωνία και ένα νησί που στοιχήθηκαν πλατειά και πλειοψηφικά για πολλά χρόνια δίπλα σας, δίνοντας μεγάλες νίκες στην παράταξη που πάντα μιλούσε για ίσες δυνατότητες σε όλους, υποστήριζε με θέρμη την περιφερειακή ανάπτυξη, τις νησιωτικές πολιτικές, την ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το σεβασμό στις αποφάσεις της, την στήριξη με αναπτυξιακές και ειδικές φορολογικές και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες της μικρής νησιωτικής επαρχίας για να μείνουμε στον τόπο μας και να δώσουμε την δυνατότητα και σε κάποιους που θα το επιθυμούσαν να επιστρέψουν στις μικρές πατρίδες τους.
 Κάποιοι από εμάς με αυτά τα δεδομένα και για να υπηρετήσουμε τέτοιες πολιτικές βρεθήκαμε δίπλα σας από την 10ετία του ’80 και με αυτές τις ιδέες πολιτευτήκαμε και μας εμπιστεύτηκαν οι συμπατριώτες μας όλα αυτά τα χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ιθάκης. Αν εσείς θέλετε να μείνετε με τους εφοπλιστές και τις τακτικές τους που πάντα θα αγωνιούν για την μεγιστοποίηση του κέρδους, είναι δικαίωμά σας, έστω κι αν πολιτικά μας απογοητεύει και μας αφοπλίζει. Εμείς πάντως υπ’ αυτές τις συνθήκες σε έναν τέτοιο χώρο δεν μπορούμε να έχουμε θέση.     
Δεν το πιστεύαμε κύριε Υπουργέ ότι θα είστε εσείς που θα λαμβάνατε μια τέτοια απόφαση, αλλά μας διαψεύσατε. Είχαμε εμπιστοσύνη στην κοινωνική σας ευαισθησία αλλά αντίθετα προχωράτε σε αυτή την απόφαση χωρίς να ρίξετε ούτε μια ματιά εσείς και το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για άλλη μια φορά στην απόφαση 75/14-4-11 του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης και χωρίς να λάβετε υπόψη σας την εκπεφρασμένη αρνητική εισήγηση του Βουλευτή μας Κεφαλονιάς-Ιθάκης Σπύρου Μοσχόπουλου, μετατρέποντας έτσι τους Βουλευτές σε χαρτί άγραφο.
Αυτές τις συμπεριφορές και αυτές τις πρακτικές λέτε να είχε στο μυαλό του ο Πρωθυπουργός μιλώντας συχνά για μια άλλη Ελλάδα με ίσες ευκαιρίες για όλους; Θέλουμε να πιστεύουμε πως όχι. Είστε σίγουρος για την υπογραφή που βάλατε ή θα βάλετε τελικά επικυρώνοντας αυτή την μπαρούφα-απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών; Γιατί περί μπαρούφας πρόκειται αφού στον χώρο που προτείνεται να μεταφερθεί το πρωινό αλλά και το βραδινό δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ», έχει ξεκινήσει ήδη από την κατασκευαστική εταιρεία “ΑΤΟΜΟΝ” το μεγάλο έργο του «Λιμένος Πίσω-Αετού» με 7.000.000€ που ενέταξε η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλληνίας-Ιθάκης με Νομάρχη τον Διονύση Γεωργάτο, στο Ε.Σ.Π.Α.2007-2013, από το οποίο και χρηματοδοτείται. O σημερινός υπάρχων χώρος ίσα που αρκεί για να αναμένουν το πλοίο 20-25 αυτοκίνητα. Θα διακινδυνέψετε αυτό το μεγάλο έργο ή θα θέσετε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές;
Τέλος σας ενημερώνουμε κύριε Υπουργέ ότι ο λαός της Ιθάκης με συνταρακτική παρουσία συμμετείχε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αυτό το θέμα και εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στις προτεινόμενες αλλαγές.
Κύριε Υπουργέ ύστερα από όλα αυτά θα επιμείνετε στην εν λόγω απόφαση και θα συνδέσετε τη θητεία σας με μια καταστροφική για την Ιθάκη απόφαση που ελήφθη με δόλιο τρόπο, με απόκρυψη εισηγήσεων του Βουλευτή και του Λιμεναρχείου Ιθάκης, με απόκρυψη των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και τέλος με τεχνητή απόκρυψη από την Ημερήσια Διάταξη του Σ.Α.Σ.;  Μήπως θα ήταν εύλογο να αναζητηθούν και ευθύνες προσώπων για αυτή την μεθόδευση του Σ.Α.Σ.;
 Έστω κι αυτήν την ύστατη ώρα διαψεύστε μας κύριε Υπουργέ, μην συνδέσετε το όνομά σας, την πολιτική σας αξιοπιστία με μια απόφαση που πηγαίνει ενάντια στα συμφέροντα των κατοίκων της Ιθάκης, χρησιμοποιώντας καθεστωτικές τακτικές από το Σ.Α.Σ., κάνοντας πραξικοπηματικά κουρελόχαρτο τις ειλλημένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις εισηγήσεις Βουλευτή και Λιμεναρχείου, καταργώντας τελικά την φωνή της τοπικής κοινωνίας και την προσωπική διαδρομή όλων μας.
 
ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ       Δημοτικός Σύμβουλος - Πρώην Έπαρχος Ιθάκης
       Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1980
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ         Δημοτικός Σύμβουλος      Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1987
 
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΔΗΛΙΩΤΗΣ      Δημοτικός Σύμβουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΜΑΡΗΣ        Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου