Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ και Η ΑΝ.Α.Σ.Α


25.09.11
http://www.kolivas.de/wp-content/uploads/2010/10/logo_ANASA.pngΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ
ΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΑΜΗ, ΠΟΡΟ, ΙΘΑΚΗ
Σχετικά με την αναστάτωση που προκλήθηκε σε συμπολίτες μας της περιοχής του Πόρου και της Σάμης αλλά και της Ιθάκης μετά την λήψη γνωμοδοτικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΣ) για την χωροθέτηση των υδατοκαλλιεργειών στα Ιόνια Νησιά, η παράταξη μας η ΑΝ.Α.Σ.Α τοποθετείται ως εξής: Είναι γεγονός ότι το θέμα εισήχθη στην ημερήσια διάταξη και συζητήθηκε χωρίς να παρατεθεί το σύνολο των απαραίτητων για την διαμόρφωση της ορθής γνώμης πληροφοριών . Ιδιαίτερα σημαντική ήταν  η παράλειψη ενημέρωσης από τους εισηγητές και το προεδρείο του ΠΣ  για τις ομόφωνα  αρνητικές αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των τέως δήμων Σάμης και Ελειού-Πρόννων.
Η παράταξη μας θεωρεί την ψήφο της ως προϊόν  ελλιπούς ενημέρωσης . Η χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών δεν πρέπει ασφαλώς να συγκρούεται με άλλες δραστηριότητες, πολύ περισσότερο όταν, όπως στην προκείμενη περίπτωση, η αξιοποίηση των περιοχών της ανατολικής Κεφαλονιάς εξελίσσεται  ήδη από χρόνια στα πλαίσια ήπιων μορφών τουρισμού (θαλάσσιου, περιπατητικού,ορειβατικού). Η λεπτομερής -πλήν καθυστερημένη-  ενημέρωση μας  επ αυτών μας οδηγεί στην θέση ότι η επίμαχη γνωμοδότηση του ΠΣ πρέπει να αναθεωρηθεί στο αμέσως επόμενο συμβούλιο με κατάργηση των χωροθετήσεων που αντιβαίνουν στις διαμορφωμένες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της Σάμης του Πόρου και της Ιθάκης.
Για τον σκοπό αυτό η  ΑΝ.Α.Σ.Α προτίθεται να στείλει άμεσα σχετικό αίτημα στον πρόεδρο του ΠΣ.  
Παράλληλα η ΑΝ.Α.Σ.Α θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την περαιτέρω προστασία της περιοχής αυτής της Ανατολικής Κεφαλονιάς ,περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, από κάθε είδους καταστροφικές δραστηριότητες που με τον μανδύα της ανάπτυξης φαίνεται να απειλούν το τοπίο και τους φυσικούς πόρους. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην προώθηση στην περιοχή «φαραωνικού» τύπου τουριστικών εγκαταστάσεων που με την μορφή της λεγόμενης «σύνθετης εξοχικής κατοικίας» είναι σε θέση να καταστρέψουν το τοπίο γεμίζοντας το με χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα μπετόν και τούβλου, χωρίς μάλιστα να κερδίζει τίποτα η τοπική κοινωνία! Ένα μικρό παράδειγμα αυτού του είδους της «ανάπτυξης» βλέπουμε σήμερα όλοι στην νότια Παλλική! Ας μην επιτρέψουμε να το ξαναπάθουμε κι εδώ. Είναι άποψη μας ότι η περαιτέρω αξιοποίηση της περιοχής πρέπει να εδράζεται στην ανάδειξη και προώθηση του φυσικού τοπίου και της ήπιας τουριστικής δραστηριότητας που συνάδει απόλυτα με αυτό.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α ευχαριστεί για την ευκαιρία να καταθέσει τις απόψεις της, συγχαίρει τα συμβούλια σας και του πολίτες της περιοχής για την κινητοποίηση τους για την διεκδίκηση των κεκτημένων. Η αγωνιστικότητα αυτή και η ετοιμότητα σας για διεκδικήσεις θα είναι ασφαλώς  πολύ χρήσιμη σε μια εποχή που κανένα δικαίωμα μας και κανένα κεκτημένο δεν είναι πλέον σίγουρο.
Θεόδωρος  Γαλιατσάτος
Περιφερειακός σύμβουλος
Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α                 
  πηγη:  http://www.ithacanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου