Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ

 ΠΗΓΗ:  http://kefaloniaphotonews.gr/
Ανταποκρινόμενος στην τεράστια οργή και αγανάκτηση που προκάλεσε στους κατοίκους του νησιού μας η πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα χωροθέτησης νέων ιχθυοκαλλιεργειών και εφαρμόζοντας την ρητή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης απέστειλε σκληρή επιστολή στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου, με την οποία του ζητούσε να ανακληθεί αμέσως η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως επίσης και την παρέμβασή του προκειμένου να μην προχωρήσει το Υπουργείο σε ανάπτυξη νέων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στο νησί μας πλην των ήδη υφισταμένων.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου Κεφαλλονιάς ήταν το ακόλουθο:

Αργοστόλι 26-09-2011

Αγαπητέ Περιφερειάρχα


Στην πρόσφατη σύνοδο του Περιφερειακού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς συζητήθηκε το θέμα του νέου χωροταξικού σχεδίου σχετικά με τις ιχθυοκαλλιέργειες στην Περιφέρειά μας.

Η απόφαση η οποία ελήφθη κατά την παραπάνω συνεδρίαση για το θέμα αυτό, βρίσκει αντίθετους τόσο την Δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας, για τους κάτωθι λόγους:


1. Διαχρονικά και ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια όλα σχεδόν τα δημοτικά συμβούλια είχαν λάβει σχετικές αποφάσεις με βάση τις οποίες δεν ήταν αποδεκτή καμία ενέργεια στην λογική της επέκτασης των ήδη υφισταμένων μονάδων και ιδιαίτερα σε κάθε δημιουργία νέων μονάδων στο νησί μας.

2. Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλλονιάς έλαβε ομόφωνα ανάλογη απόφαση με βάση την οποία ζητάει το νέο χωροταξικό σχέδιο να μην περιλαμβάνει καμία απολύτως νέα ανάπτυξη μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών στην Κεφαλλονιά.

3. Η Κεφαλλονιά με τις ήδη λειτουργούσες μονάδες καλύπτει το 15% της πανελλαδικής παραγωγής ψαριών από ιχθυοκαλλιέργειες, γεγονός που σημαίνει ότι έχουμε ήδη επωμισθεί το αναλογούν τίμημα σε επίπεδο ρύπανσης στην χώρα μας και μάλιστα έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο λογικής αναλογίας από όποια οπτική γωνία και αν το δει κανένας.

4. Η πολιτική ηγεσία του νησιού μας, τα αιρετά όργανα, οι θεσμικοί φορείς, οι παραγωγικοί φορείς, το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες έχουν στρέψει τα βλέμματά τους και τους στόχους τους κυρίως στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας και δευτερευόντως σε άλλους παραγωγικούς τομείς.

Με άξονα τα παραπάνω η ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών και η μετατροπή ουσιαστικά του νησιού μας σε πανελλαδική δεξαμενή υποδοχής τέτοιων επενδύσεων, είναι δράσεις αντίθετες προς την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας αφού ακυρώνουν στην πράξη το μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα που διαθέτουμε, δηλαδή τις ακτές μας.

Κύριε Περιφερειάρχα,

Παρά τα ανωτέρω, πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο με απόφασή του γνωμοδοτεί θετικά σε εισήγηση του ΥΠΕΚΑ για την δημιουργία νέων ζωνών ιχθυοκαλλιέργειας στο νησί μας, στο μεγαλύτερο φάσμα της ακτογραμμής μας, στις περιοχές της νότιας αλλά και βόρειας Κεφαλλονιάς, από τον Πόρο μέχρι το Φισκάρδο.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την πλήρη αντίθεσή μας με την απόφαση αυτή και μεταφέρουμε σε εσάς την μεγάλη αγανάκτηση της Δημοτικής Αρχής και του συνόλου των πολιτών του νησιού μας.

ΖΗΤΑΜΕ την άμεση ανάκληση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου έστω και αν αυτή έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

ΖΗΤΑΜΕ την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να μην γίνει οριστική η πρόταση του Υπουργείου που προβλέπει ανάπτυξη νέων μονάδων και νέων ζωνών ανάπτυξης δραστηριοτήτων ιχθυοκαλλιέργειας.


Με δεδομένο το ενδιαφέρον σας για την περιφερειακή μας ενότητα και την αγάπη σας για το νησί μας.

Με την πεποίθηση ότι θα γίνει σεβαστό από εσάς το παγκεφαλληνιακό αίτημα της ακύρωσης των σχεδίων του Υπουργείου
Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς
Αλέξανδρος Παρίσης


Ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα του Δημάρχου Κεφαλλονιάς, ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρου εξέδωσε σήμερα δελτίο τύπου όπου ανακοίνωσε ότι απέστειλε επιστολή προς το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχο Περγαντά, αναπληρωματικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, με την οποία ζητάει να μην χωροθετηθούν νέες μονάδες υδατοκαλλιεργειών στο νομό μας πλην των ήδη υφισταμένων.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μεγάλη νίκη του Δήμου Κεφαλλονιάς, του Δημάρχου Αλ. Παρίση αλλά και σύσσωμου του λαού του νησιού μας, που αντέδρασαν άμεσα και αποφασιστικά σε μία απόφαση που θα έπληττε καίρια τον μεγάλο στρατηγικό στόχο μας που είναι η ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας.

Τα εύσημα όμως πρέπει να αποδοθούν και στον Περιφερειάρχη κ. Σπύρο Σπύρου που με την στάση του έδειξε ότι είναι ένας πολιτικός που αφουγκράζεται την λαϊκή βούληση και δεν διστάζει να παίρνει σημαντικές αποφάσεις άμεσα και όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

Πλέον τον λόγο για το μείζον για το νησί μας ζήτημα έχει ο βουλευτής του Νομού Σπ. Μοσχόπουλος, ο οποίος «οπλισμένος» τόσο με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς, όσο και με την επιστολή του Περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου, πρέπει να απαιτήσει από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία νέα χωροθέτηση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στο νησί μας, εκτός από αυτές που ήδη λειτουργούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου