Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Όχι στο κλείσιμο του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Κέντρου Κατελειού- (εντός περιοχής NATURA 2000)

Όχι στο κλείσιμο του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Κέντρου Κατελειού

 
 
 
xelona_300.jpgΌχι στο κλείσιμο του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Κέντρου Κατελειού- (εντός περιοχής NATURA 2000)
Το Νοέμβριο του 1998 η Κοινότητα Μαρκοπούλου παραχώρησε στο Σύλλογο Κατελειού το παλαιό σχολείο του Κατελειού για να το μετατρέψει σε Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Κέντρο (Μουσείο της Θάλασσας).
Το κτίριο ήταν εγκαταλελειμμένο επί 25 χρόνια και συνεπώς χρειάστηκε πολλή δουλειά προτού μπορέσει πάλι να χρησιμοποιηθεί.
Τα μέλη του Συλλόγου Κατελειού επισκεύασαν και εξόπλισαν με προσωπική εργασία ολόκληρο το κτίριο.
Το έργο της ανακαίνισης, κατέστη δυνατό από τις δωρεές μελών του Συλλόγου και τοπικών επιχειρήσεων.
Έκτοτε χιλιάδες άνθρωποι, ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, παιδιά των σχολείων της Κεφαλονιάς, της υπόλοιπης Ελλάδας και του εξωτερικού επισκέφθηκαν το Περιβαλλοντικό Κέντρο και έμαθαν για τις θαλάσσιες χελώνες (Caretta caretta) της Μούντας και για το μοναδικό και καθαρό περιβάλλον του νησιού μας.
Από το 1998 έως και σήμερα νέο ενημερωτικό και εκθεσιακό υλικό παράγεται και παρουσιάζεται συνεχώς ώστε να παρέχει στους επισκέπτες πληροφορίες για το περιβάλλον της Κεφαλονιάς.
Το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Κέντρο Κατελειού είναι ανοιχτό το καλοκαίρι (Μάιο-Οκτώβριο) και το χειμώνα κατά την διάρκεια των εκπαιδευτικών επισκέψεων σχολείων από την Κεφαλονιά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σήμερα η Τοπική αρχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ελειού-Πρόννων επιδιώκει να πάρει πίσω το κτίριο για λόγους που είναι εντελώς ασαφείς.
Αν χαθεί το μοναδικό περιβαλλοντικό και πολιτιστικό Κέντρο της Νότιας Κεφαλονιάς θα είναι μια ακόμη σοβαρή απώλεια για το περιβαλλοντολογικό και εκπαιδευτικό ρόλο του στην διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης στη χώρα μας.
Τέλος το ενδεχόμενο να κλείσει το Περιβαλλοντικό Κέντρο Κατελειού θα αποτελούσε ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα στη προσπάθεια προστασίας του δικτύου οικοτόπων ΝΑΤURA 2000, όπου είναι ενταγμένη και η περιοχή του Κατελειού και η ύπαρξη ανάλογων Κέντρων επιβάλλεται από τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κανονισμό προστασίας του Περιβάλλοντος.

Σο Δ.Σ του Συλλόγου Κατελειού Μελέτης και Προστασίας της Θαλάσσιας και Φερσαίας Ζωής
  • Σαμόλη Μαριάνθη
  • Σολομού Μαριλί
  • Ξενοπούλου Αικατερίνη
  • Κόλεμαν Μανουέλ
  • Σδριν Μαρία Ελένη 
  • πηγη:  kefaloniapress.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου