Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας παρουσιάσαμε στοιχεία, που δείχνουν ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς δημιουργεί νέες οφειλές και ζητείτο από την Δημοτική Αρχή να ενημερώσει πότε και πώς θα πληρωθούν οι υπάλληλοι των Νομικών Προσώπων , ιδιαίτερα της κοινωφελούς επιχείρησης.


Αντί απαντήσεως εκδόθηκε ένας υβριστικός λίβελλος, κυρίως προς το πρόσωπο του επί κεφαλής της παράταξης κ. Κοτσιλίνη ,δείγμα του πολιτικού ήθους της Δημοτικής Αρχής και του πώς αντιλαμβάνεται την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Για την ταμπακιέρα ούτε κουβέντα ,ή, σε ποδοσφαιρικούς όρους… πέταξαν την μπάλα στη εξέδρα.

Επί της ουσίας:


-Ήταν σε όλους γνωστό, ότι οι πρώην Δήμοι , για διάφορους λόγους, είχαν οικονομικά ανοίγματα. Η παράταξή μας εζήτησε προεκλογικά δημόσια συζήτηση για τον χειρισμό αυτών των ανοιγμάτων. Απάντηση δεν δόθηκε, όπως συνήθως, αντίθετα το θέμα αυτό χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα , με ανακρίβειες , για επικοινωνιακούς σκοπούς. Ήδη σήμερα διαφαίνεται αδυναμία χειρισμού των οικονομικών του Δήμου Κεφαλλονιάς , και αυτό επισημαίνουμε συνεχώς.

- Η Δημοτική Επιχείρηση Πυλάρου παρέμενε μικτού τύπου προκειμένου να διαχειρίζεται το Μύρτο, το λιμάνι της Αγ. Ευφημίας, το δημοτικό καφενείο κλπ. Η μετατροπή της σε κοινωφελή έγινε με νόμιμο τρόπο και σε επιτρεπόμενο χρόνο, οι δε οφειλές της προς το ΙΚΑ την 31-12-2010 ήταν μηδενικές.

-Εάν υπάρχουν στοιχεία παράνομης διαχείρισης των προηγούμενων Δήμων οφείλει η νέα Δημοτική Αρχή να απευθυνθεί αρμοδίως, διαφορετικά, όσα λέει, είναι λόγια του αέρα.

Τέλος, όσον αφορά την ενότητα της παράταξής μας, για την οποία κόπτεται ο συντάκτης του απαράδεκτου κειμένου της Δημοτικής Αρχής, ας κοιτάξει ο κ. Παρίσης την δική του παράταξη, από την οποία ,αποπέμφθηκαν ήδη, δύο επίλεκτα στελέχη της και παραιτήθηκε ο τοπικός εκπρόσωπος της Πεσάδας.

Η παράταξή μας παραμένει αρραγής στο σύνολό της και εργάζεται από το θεσμικό της ρόλο για να επικρατήσουν οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης και να ωφεληθεί ο τόπος. Άλλωστε, ποια παράταξη θα παραμείνει ενωμένη, θα φανεί στις επόμενες εκλογές.

Εμείς δεν είμαστε ουρανοκατέβατοι.

Ζούμε και εργαζόμαστε εδώ, είμαστε μέσα στην κοινωνία και κοντά στον κόσμο , όπως κάναμε τόσα χρόνια.

Η ενότητα της παράταξής μας δεν περιορίζεται στην πολιτική δράση αλλά σφυρηλατείται συνεχώς μέσα από τις ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις και συναναστροφές.

Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι η σωστή λειτουργία του Δήμου και οφείλεται σαφής και συγκεκριμένη απάντηση στα ερωτήματα :

Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή επιχείρηση και στο Νομικό Πρόσωπο;
Πόσες και ποιες ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων παραμένουν απλήρωτες;

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου