Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Πανύψηλος ηλιακός πύργος θα προσφέρει ενέργεια

Ένας τεράστιος ηλιακός πύργος πρόκειται να χτιστεί στην έρημο της Αριζόνα και μάλιστα θα έχει …
Tο διπλάσιο ύψος από το Empire State, κάνοντας έτσι το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. 
το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο.  ΠΗΓΗ: techit.gr
Ο πύργος αυτός σχεδιάστηκε από την εταιρεία EnviroMission ώστε να είναι μία από τις πλέον επαναστατικές για τα μέχρι τώρα δεδομένα εναλλακτική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Chris Davey, χαρακτηριστικά δήλωσε πως είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να ζητήσει η βιομηχανία, μιας και δεν χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει, είναι αξιόπιστο και η παραγωγή του συγκριτικά με το κόστος κατασκευής του το καθιστά απόλυτα ανταγωνίσιμο.

Ανεμογεννήτριες θα χρησιμοποιηθούν ώστε να κατευθύνουν τον θερμαινόμενο, από τον ήλιο, αέρα μέσα σε μια καμινάδα μήκους 800 μέτρων με αποτέλεσμα την παραγωγή τεραστίων ποσών φυσικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, περισσότερο από 1 εκατομμύριο μεγαβατώρες θα παράγονται από το κατασκεύασμα αυτό, ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει 150.000 νοικοκυριά.
Η ολική έκτασή του θα έχει διάμετρο μεγαλύτερη των 3.1 χιλιομέτρων, ενώ η βάση του αυτού καθ’ εαυτού πύργου θα είναι όσο το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.
Το ύψος του θα το καθιστά, με πολύ μικρή διαφορά, το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο μετά από το Burj Khalifa στο Ντουμπάι, με ύψος 900 μέτρα.
Εκτός της παραγωγής ενέργειας, θα προσφέρει και περίπου 1500 νέες θέσεις εργασίας, από μηχανικούς μέχρι και εργάτες που θα το φροντίσουν.
Το συνολικό κόστος του ανέρχεται στα 700 εκατομμύρια δολάρια και αν όλα πάνε κατ’ ευχή η εταιρεία θα προχωρήσει και στην κατασκευή παρόμοιων έργων στο Μεξικό, την Ινδία και την Αυστραλία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου