Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Γιγαντιαία δεξαμενή νερού


Σε απόσταση, μόλις, 12 δισ. έτη φωτός Επιστήμονες εντόπισαν την μεγαλύτερη και την πλέον μακρινή δεξαμενή νερού που έχει ποτέ εντοπιστεί μέχρι τώρα, σε απόσταση 48 δισ.χιλιόμετρων.
Συγκεκριμένα παρατηρώντας ένα quasar, ένας από τους πλέον φωτεινότερους και πιο βίαιους διαστημικούς σχηματισμούς, οι ερευνητές ανακάλυψαν νερό υπό μορφή ατμών σε ποσότητα ίση με 140 τρισ. φορές μεγαλύτερη από την συνολική που υπάρχει σε ολόκληρη τη γη και 100.000 φορές μεγαλύτερη από τον ήλιο μας.

Επειδή όμως, το quasar είναι απίστευτα μακριά, η εικόνα που έχουν τώρα οι επιστήμονες στα χέρια τους, είναι στην πραγματικότητα 1,6 δισ. ετών.

Ο Matt Bradford, ερευνητής της NASA, δήλωσε πως το περιβάλλον γύρω από το quasar είναι μοναδικό από την άποψη ότι παράγει τέτοιες ποσότητες νερού και αποτελεί τρανή απόδειξη πως το νερό είναι ένα στοιχείο που το συναντάμε από στο σύμπαν ακόμα και στα πρώτα βήματά του.

Το quasar τροφοδοτείται από μια τεράστια μαύρη τρύπα που σταδιακά καταναλώνει έναν περιβάλλοντα δίσκο από αέρια και σκόνη.  ΠΗΓΗ:  http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου