Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ξεχάστε πετρέλαια και φυσικό αέριο

Δημοσίευση 25/07/2011 13:35 KAI  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ www.newsbomb.gr

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Σε ΟΠΑΠ και ορυκτό πλούτο της χώρας όρμησαν ακάθεκτοι οι γύπες Αμερικής, Γερμανίας και Καναδά στην Ελλάδα που έχει κρεμάσει την ταμπέλα «ξεπουλάμε».
Το newsbomb.gr είχε αποκαλύψει προ εβδομάδας ότι η Χίλαρι Κλίντον είχε θέσει ωμά το ζήτημα στα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης στις συναντήσεις που είχε μαζί τους όταν ήταν στην Αθήνα: «Σας δίνω την συμπαράστασή μου στο οικονομικό σας πρόβλημα, μου δίνετε την ενέργειά σας και τους φυσικούς σας πόρους».

Και τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο ταξίδι που πραγματοποιεί στην Αμερική θα συναντηθεί και με το λόμπυ μεγάλων εταιρειών αναζήτησης και εξόρυξης ορυκτού πλούτου.
Οι ξένοι όμιλοι ζητάνε όμως όλο το πακέτο του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας που περιλαμβάνει εκτός από τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, ουράνιο, χαλκό και αιολική και ηλιακή ενέργεια.
Τώρα αποκαλύπτεται γιατί τόσα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις έκρυβαν την ύπαρξη του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας (κυρίως του πετρελαίου και του φυσικού αερίου), κρατώντας έτσι μια ιδιότυπη «καβάντζα» για την κρίσιμη ώρα που θα επιλεγόταν από τους ξένους.
Η ποσόστωση που ακούγεται στις μυστικές αυτές συναλλαγές της Ελλάδας με τις ξένες πολυεθνικές εταιρείες Αμερικής, Γερμανίας κα Καναδά, είναι τρομακτική σε βάρος της χώρας μας.
Αναφέρεται ένα 80% προς 20% από τα κέρδη εκμετάλλευσης των φυσικών μας πόρων με την Ελλάδα βέβαια να παίρνει το 20%.
Δυναμικά στο παιχνίδι μπαίνουν αμέσως μετά το καλοκαίρι και διάφοροι οικονομικοί παράγοντες της χώρας (Κοπελούζος, Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης), οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ήδη το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στις μεγάλες συμφωνίες που επίκεινται.
Οι Έλληνες επιχειρηματίες πάντως, δεν έχουν την ίδια αντίληψη αρπαγής όπως οι ξένοι και ήδη έχουν καταρτίσει μελέτες και προτάσεις που είναι πολύ μακριά από το 80-20.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου