Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΚΕΦΑΛΟΣ

Στα γυρίσματα της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό» (στον Πόρο) ο Περιφερειάρχης



Επαφές με επαγγελματίες του Τουρισμού στη Σκάλα
   Στις εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία του Πόρου, στην Κεφαλονιά, με αφορμή τα γυρίσματα της εκπομπής της ΕΤ3 «Κυριακή στο χωριό», συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι.
   Πρόκειται για τα γυρίσματα της τελευταίας εκπομπής της τηλεοπτικής σαιζόν στην οποία συγκεντρώθηκαν στην Κεφαλονιά όλα τα χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα που εμφανίζονταν σε εβδομαδιαία βάση στη συγκεκριμένη εκπομπή και ο αριθμός των φιλοξενούμενων στον Πόρο έφτασε περίπου στα 1000 άτομα και προέρχονταν από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
   Στα γυρίσματα, εκτός των άλλων, συμμετείχαν από την Κέρκυρα το χορευτικού του Συλλόγου Μπενιτσών και η Μαντολινάτα.
Σπ. Σπύρου: Αυτή είναι η Ελλάδα και η φιλόξενη Κεφαλονιά
   Σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στο γεγονός με μεγάλο ενθουσιασμό, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα προβληθεί η Κεφαλονιά και ο όμορφος Πόρος σε όλη την Ελλάδα και ότι εκδηλώσεις σαν αυτή στηρίζει και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
   Τα 30 συγκροτήματα που συμμετείχαν, συμπλήρωσε ο κ. Σπύρου, όλοι αυτοί οι νέοι και νέες, μας θύμισαν ότι αυτή είναι η Ελλάδα μας που, ακόμη και στα δύσκολα, γνωρίζει να χορεύει, να τραγουδά και να καμαρώνει, ενώ, αναφερόμενος στην παραμονή όλων όσων συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, εξήρε τη φιλοξενία των Κεφαλλήνιων που συνδυάζουν την ορμή, το πάθος και τη θέληση, με το πανέμορφο νησί τους.
Επαφές με επαγγελματίες της Σκάλας
   Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, συνοδευόμενος από την περιφερειακή σύμβουλο Κεφαλονιάς, Τζόγια Γρουζή, επισκέφτηκε και την περιοχή της Σκάλας, για την οποία σχολιάζοντας είπε ότι πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα παραλιακά χωριά που ο Τουρισμός δεν το έχει αλλοιώσει.

   Συνομιλώντας με τους επαγγελματίες του Τουρισμού και περιδιαβαίνοντας τις επιχειρήσεις, άκουσε τα προβλήματά τους που σχετίζονται, περισσότερο, με το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία, μέσω του συστήματος inclusive, αποκλείουν τους επισκέπτες από καταστήματα της περιοχής που, λόγω και της κρίσης, έχουν προβλήματα.
   Παρά ταύτα, κατέληξε ο Περιφερειάρχης, η δυναμική της Κεφαλονιάς, με το πολύμορφο τοπίο της και τις γεωλογικές της ιδιαιτερότητες, καθώς και το συνδυασμό βουνού και θάλασσας, δίνει πολλαπλές επιλογές στους τουρίστες.
   Τέλος, αναφορά έκανε και στη δυναμική, μεθοδικότητα και την καλή οργάνωση των Κεφαλλήνιων επιχειρηματιών, που αποτελούν εχέγγυα για τη διατήρηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και συνεπώς στην ενίσχυση της φήμης του νησιού.

Αποφάσεις σε θέματα προ και ημερήσιας διάταξης


Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου - Ιθάκη 25 Ιουνίο
   Με χαιρετισμό, που απηύθυνε προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Βουλευτής Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Σπύρος Μοσχόπουλος, ξεκίνησε η συνεδρίαση του σώματος στην Ιθάκη.
   Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης, Ιωάννης Κασσιανός, ο οποίος μεταξύ των άλλων εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πραγματοποίηση του συμβουλίου στην Ιθάκη.
   Στη συνέχεια το Π.Σ ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου  για τα Λατομεία, τον ΧΥΤΑ Κέρκυρας, για θέματα Υγείας της Π.Ι.Ν για το ΠΕΣΔΑ, για την σύσταση Επιτροπής για τα ΤΕΙ και για το Διοικητήριο Ζακύνθου.
·         Στην εξέλιξη της συνεδρίασης, εκτός ημερήσιας διάταξης, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Μυλωνάς, για την αγορά τμημάτων οικοπέδων επί της επαρχιακής οδού Ζακύνθου – Βολίμων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
·         Εκτός ημερήσιας διάταξης το Περιφερειακό Συμβούλιο - κατά πλειοψηφία -  ενέκρινε την κατανομή αρμοδιοτήτων στις επιτροπές μικρών νησιών και τουρισμού – αθλητισμού και πολιτισμού.
·         Στη συνέχεια το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, ενέκρινε την επιδότηση των δρομολογίων Καστός – Μύτικας  και Καστός – Λευκάδα καθώς επίσης και τη διεκδίκηση καλύτερων όρων για τη διευκόλυνση της συγκοινωνίας του μικρού νησιού.
·         Εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκε το θέμα για την αποδοχή πρόσληψης 5 θέσεων συνεργατών της Περιφέρειας. Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού υπήρξε η επιφύλαξη ότι οι 5 θέσεις που ενέκρινε η Κυβέρνηση δεν επαρκούν για τις ανάγκες της Περιφέρειας, η οποία είχε ζητήσει περισσότερες θέσεις.
·         Εκτός ημερησίας διάταξης αποφασίσθηκε η λύση και η εκκαθάριση των Αναπτυξιακών εταιρειών σύμφωνα με το άρθρο 199 παρ.1 και 5.
Θέματα ημερήσιας διάταξης
·         Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης δια μέσου της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας με τους δυνητικούς δικαιούχους του προγράμματος.
·         Το θέμα που εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης, Σμαράγδα Σαρδελή, για τη δημιουργία και λειτουργία του Οδυσσειακού Κέντρου Ιθάκης αποφασίσθηκε να επανέλθει σε προσεχή συνεδρίαση για να ληφθεί η τελική απόφαση.
·         Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
·         Ομόφωνα αποφασίσθηκε και η παράταση των συμβάσεων μίσθωσης των ακινήτων στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες των περιφερειακών ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
·         Κατά πλειοψηφία αποφασίσθηκε η εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας και Ιθάκης,
·         Επίσης, κατά πλειοψηφία, αποφασίσθηκε η εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
·         Το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, ενέκρινε το ψήφισμα, που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στην Κινητή μονάδα ψυχικής υγείας Κεφαλονιάς – Ζακύνθου και Ιθάκης, για να μην υπάρξει μείωση στη χρηματοδότηση της μονάδας.
·         Τέλος, κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκε το ψήφισμα που κατέθεσε ο επικεφαλής της «Επτανησιακής Αναγέννησης», Γιώργος Καλούδης, για να μην ψηφίσουν οι Βουλευτές των Επτανήσων το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το μνημόνιο 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου