Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2011".

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟ !!

 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ ΑΝΤΥΠΑ
Εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και απίστευτη κοσμοσυρροή στην εντυπωσιακή αίθουσα τέχνης του Μουσείου Γουναρόπουλου, η δεύτερη εικαστική έκθεση των περίφημων "ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΗΣ 2011" του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, που επιμελείται ο γνωστός και διακεκριμένος Κεφαλονίτης εικαστικός - επιμελητής Μιχαήλ Ρωμανός, πρόσφατα βραβευμένος από τον Όμιλο της UNESCO.  
Στα κοσμικά εγκαίνια της πολυσυζητημένης αυτής έκθεσης, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Μουσείου Γουναρόπουλου και δήμαρχος Ζωγράφου κύριος Κώστας Καλλίρης, ο οποίος τέλεσε μαζί με τον αντιπρόεδρο του Μουσείου κύριο Ηλία Γουναρόπουλο, τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, πλήθους φιλότεχνων, καθηγητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ηθοποιών και προσωπικοτήτων από το χώρο των τεχνών και των γραμμάτων γενικότερα.
Καλεσμένη του Μιχαήλ Ρωμανού επίσης, η γνωστή δικηγόρος και πολιτευτής της Α' Αθηνών Δώρα Παπαδάκη, που περαβρέθηκε στα εγκαίνια και τίμησε με την παρουσία της τους διοργανωτές της έκθεσης και τους καλλιτέχνες.


Στη βραδιά των εγκαινίων παραβρέθηκε στο Μουσείο Γουναρόπουλου και ο Κεφαλονίτης συμμετέχοντας καλλιτέχνηςΠαναγής Αντύπας, ο οποίος ενθουσίασε το κοινό με το εντυπωσιακό έργο που παρουσίασε, μετά από προσωπική πρόσκληση του γνωστού και διακεκριμένου επιμελητή.
Μεγάλη έκπληξη των "ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΗΣ" στο Μουσείο Γουναρόπουλου αποτέλεσε η πρώτη παρουσίαση έργων των ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ καλλιτεχνών για τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ που θεσπίζει από φέτος το Φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, που επιμελείται ο Μιχαήλ Ρωμανός, και φέτος διανύει τον τέταρτο χρόνο επιτυχημένης παρουσίας του, προσφέροντας μία σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας της τέχνης με το φιλότεχνο κοινό, παρουσιάζει νέους κυρίως καλλιτέχνες, που έχουν να προτείνουν μια αξιόλογη εικαστική πρόταση που αφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την καλλιτεχνική φωτογραφία, το ψηφιδωτό, το εικαστικό κόσμημα, το κολλάζ και τις εικαστικές εγκαταστάσεις.
Τα εικαστικά "Δρώμενα Τέχνης" λαμβάνουν χώρα σε επιλεγμένες γκαλερί και αίθουσες τέχνης των Αθηνών ενώ οι διαδοχικές εκθέσεις που αποτελούν τον κορμό της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης, χαράσσουν μία ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή στο φιλότεχνο κοινό. 
Σε κάθε χώρο τέχνης παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά έργα των καλλιτεχνών ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται ψηφιακά, για ένα χρόνο, από το δημοφιλή ιστότοπο προώθησης πολιτιστικών γεγονότων του Φεστιβάλ "Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού": http://dromenatechnis.blogspot.com   
 

H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Ιουλίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου