Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
POROSNEWS

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Στέγνωσαν οι τράπεζες από τις μαζικές αναλήψεις


Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011


Την ώρα που τα βλέμματα είναι στραμμένα...
στο κρίσιμο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, εκατοντάδες άνθρωποι «έτρεχαν» στις τράπεζες πραγματοποιώντας μαζικές αναλήψεις των καταθέσεων τους.
Το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί, ιδίως μετά τα «παιχνίδια» και τις απειλές τόσο της ΕΕ όσο και του ΔΝΤ για μη εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου, οδήγησαν τους καταθέτες σε κινήσεις πανικού προσπαθώντας να προστατεύσουν τα εισοδήματα τους.

Εξάλλου, οι προειδοποιήσεις και του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, περί στάσης πληρωμών από τον Ιούλιο σε περίπτωση μη χορήγησης της πέμπτης δόσης, έχει πυροδοτήσει από τις αρχές της εβδομάδας την έντονη ανησυχία των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, τον Μάρτιο το συνολικό απόθεμα των καταθέσεων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά μειώθηκε στα 199 δισ. ευρώ από 201,9 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Συνολικά από την αρχή του χρόνου οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 10,4 δισ. ευρώ. οξύνοντας έτσι το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ : 24ωρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου