Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΠΙΘΑΣ Πέμπτη 31 Μαρτίου

ΤΟ  BLOG ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ  http://spithakef.blogspot.com/
ΣΠΙΘΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ : Μια φωνή αντίστασης μέσα στην απόλυτη σιωπή……… Για μία ακόμα φορά γιορτάσαμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Την πανάσταση των σκλαβωμένων Ελλήνων. Σε όλη την χώρα. Με Σημαιοστολισμούς , με λόγους πανηγυρικούς, σύμφωνα με τους οποίους οι ένδοξοι προγονοί μας πέθαναν για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Ελεύθεροι σε μια χώρα υπό κατοχή. «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα……» Και φυσικά με παρελάσεις στις πλατείες…. Και στην πλατεία του Αργοστολίου…. Όπως γίνεται χρόνια τώρα… Όταν χαμηλώνουν τα φώτα γύρω από τις μνήμες και η συγκίνηση δίνει την θέση της στη συνήθεια….. Το ασυνήθιστο αυτή την χρονιά ήταν η παρουσία της Σπίθας Κεφαλονιάς στην πλατεία.  Ήμασταν εκεί με μια προκήρυξη που μοιράστηκε στον κόσμο πριν από την παρέλαση.

Σύντομη και περιεκτική: «ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ. Η ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ».
 Στην συνέχεια περιμέναμε τους επισήμους στον χώρο της παρέλασης. Να πάρουν την θέση τους στην εξέδρα και υποκρινόμενοι τους εθνικά υπερήφανους να χειροκροτήσουν μια φορά ακόμα… Τους δώσαμε την προκήρυξη , και σε ήπιους τόνους τους ζητήσαμε να μην ανέβουν στην εξέδρα των επισήμων. Τους μιλήσαμε για τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία. Προβλήματα επιβίωσης… Προβλήματα που δημιουργήθηκαν από συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές… Στάθηκαν λίγο…. Άκουσαν…. Έτσι φάνηκε…. Μπορεί και όχι. Έτσι και αλλιώς έχουν πάψει να ακούνε την φωνή μας… Οι υπηρέτες της εξουσίας!!!!! …Και συνέχισαν να βαδίζουν προς την εξέδρα ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ!!!!  Ήταν η πρώτη φωνή αντίστασης. Σίγουρα όμως δεν θα είναι η τελευταία!!!! Το βράδυ της ίδιας μέρας στην ίδια πλατεία έγινε προβολή της ομιλίας  στο ΚΡΗΤΗ TV  ΤΟΥ οικονομολόγου Δημήτρη Καζάκη. Μια ευκαιρία για ενημέρωση, προβληματισμό, συζήτηση, συνεύρεση ανθρώπων. Σταθήκαμε  ο ένας πλάι στον άλλον. Είχαμε ξεχάσει πως είναι… να σκέφτεσαι , να γελάς  και να αντιστέκεσαι…..
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΔΩ!! ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ.
ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!!!
ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!
ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ!!!
ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ…..
ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου