Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

C-130 πετούν για Τρίπολη, πλοία κατευθύνονται στην Κρήτη

Στη Λιβύη αναμένεται να φτάσουν το μεσημέρι τα τρία C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να παραλάβουν περίπου 140 Έλληνες που θα επαναπατριστούν.

Την ίδια ώρα αναμένεται να καταπλεύσουν στο Ηράκλειο τα επιβατικά πλοία Hellenic Spirit και Olympic Champion, με Έλληνες και πολίτες τρίτων χωρών, τα οποία αναχώρησαν τα ξημερώματα από το λιμάνι της Βεγγάζης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες αναχώρησε επίσης από την Κρήτη η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού Ψαρά, η οποία θα παραμείνει στα ανοιχτά της Λιβύης.

Στην Κρήτη αναμένονται περίπου 15.000 άνθρωποι από τη Λιβύη και έχει στηθεί μία ολόκληρη επιχείρηση για την υποδοχή τους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά και από τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στον περιφερειάρχη Κρήτης. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται η πολιτική Προστασία, το λιμενικό σώμα, η αστυνομία και το ΕΚΑΒ καθώς στα πλοία που αναμένονται στις 2:00 το μεσημέρι επιβαίνουν περίπου 4.600 Κινέζοι, 30 Ταϊλανδοί και 30 Ευρωπαίοι.

Η Ελλάδα, όπως εξήγησε σε τηλεοπτική του δήλωση, ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δελαβέκουρας, λειτουργεί και σαν κέντρο συγκέντρωσης πολιτών άλλων χωρών που φεύγουν από εκεί, καθώς έχει αναλάβει -σε συνεργασία και με την κινεζική κυβέρνηση- τον επαναπατρισμό 13.000- 15.000 Κινέζων.

Τις δυσκολίες της επιχείρησης, η οποία τελικά έλαβε άδεια πτήσης, επισήμανε σε τηλεοπτική του δήλωση ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης λίγο πριν την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας. «Ευχόμαστε μέχρι το βράδυ να έχουμε φέρει κόσμο από την Τρίπολη και τη Σάμχα και να δούμε για τα υπόλοιπα μέρη όπου υπάρχουν Έλληνες τι δυνατότητες έχουμε, τι συνεργασίες θα κάνουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες»

«Οι Έλληνες είναι περίπου 300. Προσπαθούμε να εντοπίσουμε όσους μπορούμε και όσο είναι δυνατόν. Γίνονται προσπάθειες κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες». τόνισε ο υφυπουργός.
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ  http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου