Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Κάρτα εργασίας


 
αντιγραφη απο Κεφ.πρεςς
karta_ergasias.jpg Άλλη μια κάρτα έρχεται να προστεθεί στην ζωή μας, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε, να καταπολεμήσει την αδήλωτη εργασία με τον ίδιο τρόπο που θα καταπολεμήσει και την φοροδιαφυγή.

Τα δύο νέα μέτρα που αφορούν χιλιάδες εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα είναι το εργόσημο και η κάρτα εργασίας.

 Το εργόσημο που θα μπει σε εφαρμογή το πρώτο τετράμηνο του 2011, θα αφορά το οικόσιτο προσωπικό. Όσοι εργάζονται σε σπίτια, οι εργάτες στην γεωργία, την κτηνοτροφία και οι περιστασιακοί εργαζόμενοι δεν θα πληρώνονται πλέον απευθείας, αλλά -μαντέψτε- μέσω κάρτας. Συγκεκριμένα, με επιταγή!

Οι επιταγές θα εκδίδονται από τα ασφαλιστικά ταμεία και θα περιλαμβάνουν την αμοιβή του εργαζομένου και το ποσό εισφοράς στο ασφαλιστικό ταμείο. Την κάρτα θα προμηθεύεται ο εργοδότης θα την μεταβιβάζει στον εργαζόμενο, ο οποίος με την σειρά του θα πρέπει να πάει στο ταμείο να την εισπράξει! Σε δουλειά να βρισκόμαστε…

Στην «επιταγή» αναγράφονται και οι παρακρατήσεις. Στο τέλος του χρόνου εργαζόμενος και εργοδότης λαμβάνουν «ραβασάκι» με την συγκεντρωτική κατάσταση, από την οποία γλυτώνουν χρήματα.

Συγκεκριμένα,  με το νέο σύστημα οι ετήσιες εισφορές θα εκπίπτουν κατά 2/3 από το φορολογητέο ποσό για τους εργοδότες και κατά 1/3 από το φορολογητέο εισόδημα των εργαζομένων.

Επίσης, θεσμοθετείται και η κάρτα εργασίας. Ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου εργασίας και ασφάλισης, σύμφωνα με «Τα Νέα». Οι εργαζόμενοι θα μπαίνουν και θα βγαίνουν στα γραφεία τους με την κάρτα, ούτως ώστε να καταγράφονται οι ώρες εργασίας.

Για να γίνουν πιο δελεαστικά τα μέτρα προβλέπεται η σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τόσο των εργοδοτών, όσο και των εργαζομένων, κατά 25%.

Με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εργασίας στοχεύει στην μείωση των δαπανών κατά 1,4 δις ευρώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου