Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΣ!!!

Ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία που ευνοεί το Κέντρο Υγείας Ιθάκης.
Την εξαίρεση του Κέντρου Υγείας Ιθάκης από την ένταξη του στο πρόγραμμα εφημεριών των ιατρών Β΄ ζώνης και την ένταξη του στο πρόγραμμα εφημεριών Γ΄ ζώνης , έκανε δεκτή ο Υπουργός Υγειάς Κος Ανδρέας Λοβέρδος σε τροπολογία που κατέθεσε και ψηφίστηκε από την βουλή την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου μετά από πρόταση του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σπύρου Μοσχόπουλου.
Με την ρύθμιση αυτή αφ’ ενός οι εφημερίες των ιατρών θα μπορούν άνετα να καλύπτουν το Κ.Υ Ιθάκης σε καθημερινή βάση και αφ’ ετέρου είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους υπηρετούντες ιατρούς , αλλά και για αυτούς που θα ήθελαν να διοριστούν εκεί στις θέσεις που προκηρύσσονται , γιατί όπως είναι γνωστό μέχρι τώρα οι προκηρύξεις θέσεων ιατρών απεβαιναν άγονες.
Η υποβολή αίτησης διορισμού για την κάλυψη μιας θέσης ιατρού στο Κέντρο Υγειάς Ιθάκης γίνεται ελκυστικότερη , αφού εκτός των άλλων προνομίων, που περιγράφονται αναλυτικά στον νόμο του Υπουργείου Υγειάς που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στην Βουλή τον περασμένο Ιούλιο, η αμοιβή των εφημεριών από την Β΄ ζώνη στην Γ΄ ζώνη με την συγκεκριμένη τροπολογία αυξάνεται για μεν τους Διευθυντές 10%, για δε τους Επιμελητές Α κ Β αυξάνετε κατά 28%περιπου.
Έτσι το πρόβλημα που υπήρχε με την έλλειψη των ιατρών στην Ιθάκη λύνεται οριστικά με θεσμικό τρόπο.
Ήδη για την θέση του παιδίατρου έχουν κατατεθεί τρεις αιτήσεις , που αξιολογούνται από την αρμόδια επιτροπή και σύντομα θα υπάρξει μόνιμος παιδίατρος στο Κ.Υ Ιθάκης.
Ο Βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος ευχαριστεί τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κο Ανδρέα Λοβέρδο , που κατανόησε το πρόβλημα, θεώρησε δίκαιο το αίτημα και το έκανε αμέσως δεκτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου