Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΜΕΤΑΞΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΤΩΡΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΕΑ.


«Κάθε φορά ανακαλύπτουν το Μέγαρο του Οδυσσέα σε άλλη περιοχή»!
 
Την εκτίμηση ότι ενδέχεται να εκτεθούν ανεπανόρθωτα οι δύο αρχαιολόγοι που ανακοίνωσαν ότι βρήκαν το Παλάτι του Oδυσσέως στην Ιθάκη, εξέφρασε χθες ο τ. νομάρχης και τ. δήμαρχος κ. Μάκης Μεταξάς, ο οποίος κατά το παρελθόν, με βάση τις ανακαλύψεις του αρχαιολόγου κ. Λάζαρου Κολώνα, είχε τοποθετηθεί υπέρ της απόψεως ότι το Oδυσσειακό Ανάκτορο βρίσκεται στον Πόρο.
O κ. Μεταξάς είπε χθες στον «Η», ότι «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πολύ σύντομα να καταπέσει η ανακοίνωση των δύο αρχαιολόγων και ως άποψη, αλλά και ως επιστημονική ανακοίνωση» και τόνισε με νόημα ότι «για την περιοχή των αρχαιοτήτων στον Πόρο ο κ. Κολώνας έχει επιλέξει την μακροχρόνια μελέτη και διασταύρωση στοιχείων, ώστε η όποια ανακοίνωση γίνει, όποτε και αν γίνει, να είναι αντίστοιχου κύρους και αξίας του τίτλου που θα φέρει».
Και πρόσθεσε ο κ. Μεταξάς: «Μην ξεχνάτε, ότι πριν 3-4 χρόνια οι δύο αρχαιολόγοι είχανε ανακοινώσει ότι εντόπισαν το Μέγαρο του οδυσσέα στα Πιλικάτα. Τώρα μας λένε ότι ...το εντόπισαν στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου. Ας μας πουν τελικά που βρίσκεται! Και ας δούμε και τι γίνεται με τον αρχαιολόγο κ. Συμεόνογλου, που μας είπε, πριν τρία χρόνια, ότι το Μεγάρο είναι στον Πισαετό».
Στη συνέχεια ο κ. Μεταξάς μας είπε τα εξής: «Για τέτοιες ανακοινώσεις, η σωστή διαδικασία είναι να ενημερωθεί η τοπική Εφορία Αρχαιοτήτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και ακολούθως, εφ’ όσον γίνουν οι σχετικές επιβεβαιώσεις, να γίνεται η όποια επιστημονική ανακοίνωση, συνήθως σε διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια, όπου υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων από τους ειδικούς επιστήμονες. Θα ήμουν ευτυχής όντως, αν το φημολογούμενο από τους δύο αρχαιολόγους ανάκτορο του οδυσσέως είναι υπαρκτό, διότι σε διαφορετική περίπτωση, για μιά ακόμη φορά, οι Ιθακήσιοι θα απαγοητευτούν και το θέμα του εντοπισμού των Ανακτόρων του οδυσσέα για την Ιθάκη θα πάρει την πλέον άσχημη τροπή».
ΧΡ.Π.-
 
 
 
Eπιφυλάξεις από το ΥΠ.ΠΟ
Oι αρχαιολόγοι υποβάλλουν τα αποτελέσματα της αρχαιολογικής τους έρευνας στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠOΤ, η οποία στη συνέχεια γνωμοδοτεί στον Υπουργό για τη συνέχιση ή μη των ερευνών, με βάση τα αποτελέσματα κάθε αρχαιολογικής έρευνας.
Με αυτήν την ανακοίνωση απάντησε χθες το Υπουργείο Πολιτισμού στα δημοσιεύματα που φέρουν δυο Ελληνες αρχαιολόγους να ανακαλύπτουν το μυκηναϊκό ανάκτορο του Oδυσσέα στην θέση Αγ. Αθανάσιος στην Ιθάκη.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη συνήθη διαδικασία που ακολουθείται για την έγκριση αρχαιολογικών ερευνητικών προγραμμάτων και συστηματικών ανασκαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου