Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΑΣ ΟΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Συνάδελφοι/σσες
για άλλη μια χρονιά ακούσαμε το αφήγημα της δίκαιης ανάπτυξης και παρακολουθήσαμε τον διαγκωνισμό για το ποιος καλύτερα θα βγάλει την χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης.Το βασικό όμως ερώτημα είναι «ανάπτυξη» για ποιόν; Για την κερδοφορία των μονοπωλίων ή για τα συμφέροντα της συντριπτική λαϊκή πλειοψηφίας; Η πορεία είναι ήδη χαρτογραφημένη.


Για τον εργαζόμενο λαό υπάρχει συνεχής φοροεπιδρομή, κακοπληρωμένα-ολιγόμηνα προγράμματα απασχόλησης για να φτιασιδώνεται το ποσοστό της ανεργίας, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καρατόμηση κοινωνικών επιδομάτων.Την ίδια στιγμή για το κεφάλαιο υπάρχει εκποίηση δημόσιας περιουσίας, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και χαριστικές ρυθμίσεις. Η «Ανάπτυξη» των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα του Κεφαλαίου απαιτεί το χτύπημα των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Στον κλάδο μας έχουν σημειωθεί 34 θανατηφόρα ατυχήματα τα τελευταία 3 χρόνια.


Οι αγώνες των εργαζομένων σε μια σειρά χώρους δουλειάς τους προηγούμενους μήνες όπως και οι κινητοποιήσεις των ελευθεροεπαγγελματιών και των αγροτών, δείχνει ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι όρθιο, ζωντανό, πως υπάρχουν μαχητικές δυνάμεις. Ότι μπορεί να γίνει δύναμη ανατροπής, μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει πιο μαχητικό και ρωμαλέο, αμφισβητώντας την κυριαρχία των εκμεταλλευτών, των επιχειρηματικών ομίλων.


Γι αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει και προετοιμάζει το χτύπημα των συνδικάτων και των αγώνων των εργαζόμενων, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης. Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
                                                                           

                                                                                   Διεκδικούμε
  • Μέτρα για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Οι ευθύνες των κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών είναι μεγάλες και οι πολιτικές τους έχουν ως αποτέλεσμα ελλείψεις σε προσωπικό, τη μη τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας,  την προώθηση ελαστικών και “ευέλικτων” μορφών εργασίας , συνθήκες που με τη σειρά τους οδηγούν σε αύξηση του επαγγελματικού κινδύνου, σε εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες.
  • Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού, Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις - ανανέωση όλου του στόλου των οχημάτων, να μη κινείται κανένα όχημα χωρίς ΚΤΕΟ και χωρίς τη βεβαίωση του Τεχνικού Ασφαλείας.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους εργαζόμενους με άμεση αναθεώρηση της ΚΥΑ, άμεση αναπροσαρμογή στις νέες συνθήκες.
  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών με ουσιαστικό έλεγχο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της εργοδοτικής ευθύνης για τη συνδυασμένη εφαρμογή του συνόλου της νομοθεσίας και των κανονισμών.
  • Οι Επιτροπές Υγιεινής και Ασφαλείας να έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα και όχι γνωμοδοτικό, με αλλαγή του νόμου, με δυνατότητα να σταματά τη λειτουργία Υπηρεσιών εαν δεν πληρούν τους όρους Υγιεινής κ Ασφαλείας.
  • Εργοδοτική Εισφορά στα ΒΑΕ για την κάλυψη επαγγελματικού κινδύνου.
  • κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
                   

Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
                                                                  
                                                                ΔΑΣ ΟΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ                                                     19-09-17

                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου