Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΜΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΤΟΝ ΑΙΝΙΣΙΟ,, ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΙΟ!!


Μια φωτογραφία από το αρχείο του Yangos Metaxas. Ο βράχος του Τουρκοπόδαρου, αλλά από την μεριά των Άσπρων Βράχων. Μια καταπληκτική φωτογραφία,την οποία βάζω για σχολιασμό και προβληματισμό....Παρατηρήστε την γραμμή βράχων ,μέσα στο νερό.


Orestis, στο ίδιο άλμπουμ όπως πετάω παραπέρα θα δεις απίθανους σχηματισμούς στον Μακρύ γιαλό. Δεν έχω αντίρρηση να δεχθώ την υπόθεση σου για ανθρώπινη κατασκευή. Επειδή έχω ζήσει την περιοχή κι επειδή βλέπουμε τι συνέβη με το Τουρκοπόδαρο, θα πρέπει και οι παλιότεροι να ήξεραν την δύναμη της θάλασσας τον χειμώνα. Δύσκολα θα άντεχε κάποιο λιμενικό έργο της εποχής εκείνης χωρίς την σημερινή τεχνογνωσία. Επειδή τα νερά δεν είναι βαθειά, δεν θα ήταν δύσκολη η έρευνα. Εκτός από τον φίλο μας τον Θωκταρίδη, ο πλέον ειδικός στην Ελλάδα σε θέματα υποβρύχιων δομών είναι ο Μπασιάκος. Τώρα όσον αφορά τέτοιους σχηματισμούς, Gerasimos, ρίξε και μια ματιά στα Κάκκαβα.


Τι ιστορία χαμένη,κρύβουν άραγε τα κομματιασμένα βράχια της νήσου του Διός???
Ποιό μεγαλείο?Ποια υπέρτερη δύναμη?
( προσεισμικη φωτογραφια)
Γιωργος Γκιαφης ευχαριστουμε Σταματια,, παρα πολυ χρησιμο
Γιωργος Γκιαφης τελικα το ρηγμα 1953 ,, ανεβασε μονο από κατελειο εως Μακρια πετρα το εδαφος,, με την περισσοτερη ανοδο του 60 εκατοστα σε Πόρο,, που καλο ρεπορταζ των ρηγματων στο τωρινο τευχος κεφαλλονιτικης Προοδου
Επεξεργασία
Γιωργος Γκιαφης ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΑΛΙΩΝ,,,, ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ  
Επεξεργασία
Γιωργος Γκιαφης ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗς, ΗΔΗ Η ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟς ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑς


Επεξεργασία
Gerasimos Valsamis Makis Lykoudis , γράψατε:
«1. Οι μέχρι τώρα επιστημονικές απόψεις που γνωρίζω δεν αναφέρουν τόσο μεγάλη ανύψωση της θαλάσσιας στάθμης κατά τα τελευταία 3,5 χιλιάδες χρόνια.”
Όμως,
Σύμφωνα με μελέτη του Τμ. Γεωφυσικής/δυναμικής του Παν. Πατρών, έχει διαπιστωθεί, ότι την τελευταία χιλιετία ιδιαίτερα η Κεφαλονιά και οι γύρω ευρύτερη περιοχή, (από Λευκάδα έως Ζάκυνθο και ακτές Αχαίας-Ηλείας) έχει υποστεί μεταβολές εξαιτίας σεισμικών δραστηριοτήτων, που έχουν οδηγήσει σε σημαντικές ανακατατάξεις (οριζόντιες μετατοπίσεις, καταβυθίσεις και ανυψώσεις) τόσο στα χερσαία τμήματά της, όσον και στα υποθαλάσια. Χαρακτηριστικά αναφέρονται και τα εξής:
α. Οι Βορειο-Δυτικές ακτές της νήσου Κεφαλονιάς έχουν ανυψωθεί, έναντι των Νοτιο-Ανατολικών που έχουν καταβυθιστεί με ένα μέσο όρο των 9 μέτρων.
Σημειώνεται δε ότι μόνο κατά τους σεισμούς του 1953 σημειώθηκε μέσος όρος Ανύψωσης/Καταβύθισης 0,60μ.
Στους δε πρόσφατους σεισμούς του 2014, η αντίστοιχες τιμές ήταν από 0,15 έως 0,60μ. 
β. Κατά τα τελευταία 30 χρόνια, έχουν προκύψει τρεις βασικές ακολουθίες σε ρήγμα οριζόντιας μετατόπισης, μετασχηματισμού της Κεφαλονιάς, το 1983, το 2003 και το 2014, σπάζοντας ένα μεγάλο τμήμα του ρήγματος κι αφήνοντας ένα κενό 20-40km ανάμεσα στη Λευκάδα και την Κεφαλονιά.
γ. Σημειωτέων ότι τα ρήγματα ως άμεσα συσχετιζόμενα με τους σεισμούς διακρίνονται σε ενεργά και ανενεργά. Ενεργά ορίζονται τα ρήγματα τα οποία έχουν μετατοπιστεί έστω και μία φορά κατά τα τελευταία 500.000 χρόνια και τα ρήγματα, τα οποία έχουν δώσει σεισμούς κατά την περίοδο του Ολόκαινου χαρακτηρίζονται ως σεισμικά
δ. Να σημειωθεί επίσης, ότι στην «Ξέρα της Μέσης» ή Μεσοκάναλη, διέρχεται εφαπτόμενο των δυτικών παρειών της και με διεύθυνση ΒΔ-ΝΑ, ένα από τα πλέον ενεργά σεισμικά ρήγματα της περιοχής, έχοντας δώσει σεισμούς και άνω των 5 R... 
.
(Ολόκαινος εποχή ή Ολόκαινος υποπερίοδος ή Αλλούβιος υποπερίοδος, ή απλώς το Ολόκαινο (Holocene), είναι μία γεωλογική εποχή στην ιστορία της Γης, η πλέον πρόσφατη. Αυτή η εποχή άρχισε με το τέλος της πλειστοκαίνου εποχής[1], περίπου 10 ως 12 χιλιάδες χρόνια πριν, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα)
Orestis Kappatos Θαυμάσια φωτογραφία και η σύγκριση με το σήμερα!!!!!!!!!!!!
Αφαίρεση
Δημήτρης Κοτροκόης Η κεφαλλονια εχει μεγαλη ιστορια και λαογραφια,που θα επρεπε και τουριστικα να αναδειχθει!!!!!!
Orestis Kappatos Καλημέρα Δημήτρη.......Καλά τα λες.............
Δημήτρης Κοτροκόης Τουριστικος προορισμος επρεπε να ειναι και η τοποθεσια που δρουσε ο Δρακοντας του Αινου...
Γιωργος Γκιαφης ΕΝΑ ΝΗΣΙ,, ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
Επεξεργασία
Γιωργος Γκιαφης ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ, ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ, ΣΠΗΛΑΙΑ-ΚΑΤΑΡΑΚΤΕς-ΛΙΜΝΕς ΚΑΙ ΓΕΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΝΤΟΥ,, κτπ
Επεξεργασία
Γιωργος Γκιαφης κριμα που ακομη δεν εχουμε ουτε μουσειο
Επεξεργασία
Δημήτρης Κοτροκόης Πρεπει να το εχεις και μερακι,να αναδειξεις την πατριδα σου...!!!
Αφαίρεση
Γιωργος Γκιαφης εχει μοναδικοτητες,, ξεχασμενεςhttp://porosvress.blogspot.gr/2015/09/7000.html

kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομη…
POROSVRESS.BLOGSPOT.COM
Επεξεργασία
Γιωργος Γκιαφης http://porosvress.blogspot.gr/2017/01/blog-post_8.html

kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομηρικη ιθακη
POROSVRESS.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου