Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Πρωτοβουλία του ΕΚΚΙ για την κατάσταση της υγείας στο Νομό

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς Ιθάκης
Α. Τρίτση 119, Αργοστόλι
Τηλ. 26710 22290
Αργοστόλι, 19/6/17
Προς: Φορείς και Μ.Μ.Ε
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρωτοβουλία του ΕΚΚΙ για την κατάσταση της υγείας στο Νομό
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιούνη και ώρα 19:00 η προγραμματισμένη σύσκεψη φορέων και σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που διοργάνωσε το ΕΚΚΙ με θέμα: «Η κατάσταση στη δημόσια Υγεία στο Νομό και η ανάγκη οργάνωσης της πάλης από τη σκοπιά των εργατικών –λαϊκών αναγκών». Το ΕΚΚΙ διακίνησε πλατιά την πρόσκληση στους συνδικαλιστικούς φορείς, με προτεραιότητα σε όσους καλύπτουν το χώρο της υγείας, ώστε να δοθεί συνέχεια σε προηγούμενες πρωτοβουλίες του και να αναδειχθεί το μέτωπο αυτό σε πρώτη προτεραιότητα για όλο το λαϊκό κίνημα στον τόπο μας. Επίσης, διακινήθηκε, σαν βάση συζήτησης, το επικαιροποιημένο πλαίσιο πάλης της Επιτροπής Φορέων του Νομού, το οποίο και είχε παραδοθεί με μαζική παράσταση στον Υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή στην Ιθάκη.

Στην πρόσκληση του ΕΚΚΙ ανταποκρίθηκαν και παραβρέθηκαν σωματεία, μαζικοί φορείς, μέλη ΔΣ και εργαζόμενοι. Οι «χώροι» που εκπροσωπήθηκαν με τον ένα ή άλλο τρόπο ήταν: Οδοντιατρικός Σύλλογος, Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας «ΜΕΤΑΒΑΣΗ», Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΕΛΜΕ-ΚΙ, ΟΤΑ, ΠΕΣ - ΝΑΤ, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλονιάς – Ιθάκης.
Στη σύσκεψη έγινε ουσιαστική συζήτηση, επισημάνθηκαν η κατάσταση στο Νομό, οι αναδιαρθρώσεις, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση του τομέα της Υγείας, ως συνέπεια της πολιτικής κυβερνήσεων - κεφαλαίου και της ΕΕ και τέθηκαν οι επόμενοι σταθμοί πάλης. Τονίστηκε πως το κύριο είναι με όρους μαζικής οργάνωσης και πάλης να στραφεί η εργατική τάξη και ο λαός ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα και να διεκδικηθεί η υγεία, ως καθολικό δικαίωμα των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και των παιδιών τους.
Προγραμματίζονται τα ακόλουθα βήματα:
  • Παρασκευή 23 Ιούνη και ώρα 7 μ.μ. Συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΚΙ.
  • Εκδίδουμε ειδική αφίσα για όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Έως τις 8 Ιούλη καλούμε τα ΔΣ όλων των σωματείων να συνεδριάσουν, να αναπτύξουν δράση για την υγεία σε κάθε χώρο δουλειάς. Στο Ληξούρι να γίνει σύσκεψη από τη Λαϊκή Επιτροπή (με αιχμή το Μαντζαβινάτειο).
  • Σάββατο 8 Ιούλη και ώρα 7 μ.μ. μαζική παράσταση - κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.
  • Πολύμορφη κλιμάκωση της πάλης για την Υγεία το υπόλοιπο καλοκαίρι και το φθινόπωρο, με χρονικό ορίζοντα κορύφωσης τον Νοέμβρη.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  1. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.
  2. Να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, το ΚΥ Ιθάκης και τις υπόλοιπες δομές. Αντίθετα να ανακληθούν τώρα όσες έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί.
  3. Να επανέρθει η οργανικότητα του Μαντζαβινάτειου στην προ του 2012 κατάσταση.
  4. Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση - κατάργηση νοσοκομείου ή άλλης δομής υγείας.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου