Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ένας τρελός, τρελός κόσμος…



Ένας τρελός, τρελός κόσμος…
Ασχολήθηκα την περασμένη εβδομάδα με δύο περιπτώσεις τρέλας που επικρατεί στο σημερινό κόσμο: Την ποδοσφαιρική… σχιζοφρένεια που οδηγεί στα αιματηρά επεισόδια στα γήπεδα και τις υπερβολικές απαιτήσεις ορισμένων περιβαλλοντιστών – οικολόγων που σε λίγο, όπως πάνε, θα μας ζητήσουν να μην κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα για να μην ενοχλούμε τα ψάρια!
Η τρέλα, δυστυχώς, είναι περισσότερο γενικευμένη από τις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις… Έτσι, λοιπόν, συνεχίζω:

ΝΟΥΜΕΡΟ 3
Άλλη μια περίπτωση θρησκευτικού φανατισμού έζησε η ανθρωπότητα με την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ όπου έχασαν τη ζωή τους 22 κυρίως νέοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.
Ζώνεται ο τρελός με εκρηκτικά και κάνει επίθεση αυτοκτονίας στο όνομα του θεού που πιστεύει! Και ο θεός του παραμένει αδρανής αποδεχόμενος τέτοιες φρικαλέες πράξεις! Δε γνωρίζω πώς σκέπτεται ο θεός αυτών των τρελών και αδυνατώ να καταλάβω τα κίνητρα αυτών των «ανθρώπων». Λέγεται ότι με τις αποτρόπαιες πράξεις τους πιστεύουν ότι θα πάνε στον παράδεισο! Και όχι μόνο αυτό. Για το αιματοκύλισμα που προκαλούν θα τους προσφερθούν ως έπαθλο δεκάδες παρθένες για τα…  περεταίρω!
Είναι τρομερό –το ίδιο τρομερό με τις αλόγιστες πράξεις τους– στον 21ο αιώνα να υπάρχουν άτομα που να πιστεύουν αυτά τα πράγματα. Ο σκοταδισμός σε όλο του το μεγαλείο!
ΝΟΥΜΕΡΟ 4
Οι παράφρονες, λοιπόν, τζιχαντιστές είναι τρελοί και κάνουν αυτά που κάνουν. Τι κάνουν, όμως, οι σώφρονες μεγάλες δυνάμεις δύσης και ανατολής για να εξαλείψουν το Ισλαμικό Κράτος; Σίγουρα όχι αυτά που πρέπει.
Αντί να καθίσουν κάτω, να εντοπίσουν τα αίτια της ισλαμικής τρομοκρατίας και να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα –όποια και αν είναι αυτά– κατηγορεί η μία μεγάλη δύναμη την άλλη για την κατάσταση και μέσα στην αρένα των συμφερόντων παίζουν «παιγνίδια» που στην ουσία τροφοδοτούν τους ποταμούς αίματος αθώων!
Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι με τεχνολογία που από το διάστημα εντοπίζει ψύλλο στα άχυρα στη γη, δεν μπορούν να λύσουν στο τάκα-τάκα το πρόβλημα του ισλαμικού φανατισμού.
ΝΟΥΜΕΡΟ 5
Ένας είναι ο κανόνας που εφαρμόζεται απαράβατα στην Ελλάδα: Να μην εφαρμόζεται, ως πρέπει, κανένας κανόνας! Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επικρατεί γενικά το «καλά μωρέ εντάξει, και τι έγινε;»
Και αυτό που μπορεί να έχει γίνει είναι να έχει παραβεί ο άλλος το κόκκινο και να σου έχει κάνει το αυτοκίνητο σου υλικό για ανακύκλωση! Και αν έχεις άγιο, τη γλιτώνεις αποφεύγοντας την οδό προς αιωνία ανάπαυση!
ΝΟΥΜΕΡΟ 6
Στις 21 Μαϊου γιορτάζεται η επέτειος του τέλους της βρετανικής κυριαρχίας και της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα. Οι Επτανήσιοι Ριζοσπάστες με τους αγώνες τους, σε συνδυασμό με την επιθυμία του Λονδίνου να πετάξει το Βαυαρό Όθωνα και την αντικατάστασή του με βασιλιά της αρεσκείας του, πέτυχαν την πολυπόθητη Ένωση.
Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης γράφτηκαν και φέτος πολλά ιστορικά και εορταστικά για τη σημαντική αυτή επέτειο.
Γράφτηκαν, όμως, και ένα δύο σχόλια που με εξέπληξαν και κυρίως με λύπησαν.
Αναφέρθηκε, για παράδειγμα, ότι οι Επτανήσιοι είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους Έλληνες και έχουν άλλα ήθη και έθιμα επειδή τα νησιά του Ιονίου δε γνώρισαν τουρκοκρατία!
Η διαφορετικότητα των Επτανησίων είναι ένας αβάσιμος ισχυρισμός γιατί τα Επτάνησα δέχονταν συνεχώς από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα «κατατρεγμένους από τους Τούρκους Έλληνες».
Σε ότι αφορά τα ήθη και τα έθιμα αλλά και γενικά τον πολιτισμό, και βέβαια οι Επτανήσιοι είναι διαφορετικοί όπως διαφορετικοί είναι οι Κρητικοί, οι Μακεδόνες, οι Ηπειρώτες, οι Πελοποννήσιοι. Οι τοπικές αυτές διαφορές ισχύουν σε όλες τις χώρες. Ας μην αφήνουμε λοιπόν τον άκρατο τοπικισμό να μας επηρεάζει.
Ο ενδοεθνοτικός φυλετισμός που εκφράστηκε από ορισμένους (ευτυχώς ελάχιστους) είναι προϊόν άγνοιας και δεν οδηγεί πουθενά.
Αυτά για σήμερα. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να περνάτε όσο πιο καλά μπορείτε τώρα που μπορείτε…
ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Η άτυχη μικρούλα Σάφι Ρόουζ Ρούσσου που έχασε τη ζωή της στην τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ. Μαζί με τους γονείς της (Ελληνοκύπριο πατέρα και Αγγλίδα μητέρα) και τον αδελφό της είχαν ζήσει για ένα διάστημα στην Κεφαλλονιά.    

  • Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση georgemessaris@gmail.com και εγώ θα το μεταβιβάσω.
  • Τελευταία παραγωγή ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του Γιώργου Μεσσάρη: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ –  ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ. Για να αποκτήσετε το DVD επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://www.omegadocumentaries.com ή επικοινωνήσετε με τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου