Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Από Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς Ιθάκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΔΣ του ΕΚΚΙ ενημερώθηκε για το πρόσφατο εργατικό ατύχημα που συνέβη στο κλειστό γυμναστήριο Αργοστολίου. Εργαζόμενος του δήμου Κεφαλονιάς εν ώρα εργασίας, στην προσπάθεια να χειριστεί βαρύ ανυψωτικό μηχάνημα στο παρκέ του γηπέδου (το οποίο χρησιμοποιείται για τους προβολείς της οροφής), τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αργοστολίου. Με το συγκεκριμένο μηχάνημα είχε υπάρξει ξανά πρόβλημα με τραυματισμό στο παρελθόν. Έτσι, ένα ακόμα περιστατικό ατυχήματος στο δήμο υπογραμμίζει μια σειρά προβλήματα ασφάλειας. Η παρουσία προβληματικών μηχανημάτων και η απουσία μέτρων προστασίας που όφειλε να παίρνει ο εργοδότης – δήμος ήρθε ξανά στην επιφάνεια. 
Το ΕΚΚΙ είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι γιγαντώνονται οι κίνδυνοι από την πολιτική που υλοποιείται διαχρονικά από ΕΕ - κυβερνήσεις – τοπικές διοικήσεις, στο όνομα του «εξορθολογισμού» του κόστους που έχει η ασφάλεια. Η έλλειψη προσωπικού, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η έλλειψη ασφαλών εργαλείων και μηχανημάτων, μπορεί να έχει τραγικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους. Είναι ενδεικτικό ότι η πρόσληψη γιατρού ασφαλείας και τεχνικού στο δήμο, κάτω από την πίεση του ΕΚΚΙ, έμεινε μετέωρη. Δεν εντάχθηκε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που να εγγυάται τον έλεγχο, την πρόληψη και την προστασία, την εξασφάλιση όλων των εργασιακών ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. 
Το ΕΚΚΙ άμεσα απαιτεί να διερευνηθεί σε βάθος το εργατικό αυτό ατύχημα και να παρθούν εκ μέρους του δήμου όλα τα μέτρα ασφάλειας για να μη θρηνήσουμε θύματα στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου