Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΣΩΣΤΕ ΤΙς ΜΕΛΙΣΣΕς


Οι μέλισσες βρίσκονται σε κίνδυνο, και μαζί τους απειλείται η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων. Γι’ αυτό ο Καναδάς τώρα σκέφτεται να εφαρμόσει μια ανατρεπτική απαγόρευση για ένα από τα πιο θανατηφόρα για τις μέλισσες χημικά. Όμως, το ισχυρό λόμπι των αγροχημικών αντιστέκεται και είναι στο δικό μας χέρι να σώσουμε τις μέλισσες!! Υπόγραψε με ένα κλικ:
ΥΠΟΓΡΑΦΩ
Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Η ιμιδακλοπρίδη είναι ένα χημικό εντομοκτόνο που το ψεκάζουν σε φρούτα και λαχανικά. Οι επιστήμονες λένε πως σκοτώνει τις μέλισσες, βάζοντας σε κίνδυνο ολόκληρη την αλυσίδα της ζωής. 

Τώρα ο Καναδάς σκέφτεται να το απαγορεύσει. Έχει ανοίξει δημόσια διαβούλευση για να αποφασίσει, αλλά δέχεται πιέσεις από τις εταιρείες-τραμπούκους που βγάζουν δισ. από αυτό το δηλητήριο.

Ας στηρίξουμε τον Καναδά! Πρόσθεσε το όνομά σου στο παρακάτω ψήφισμα με ένα κλικ και, πριν κλείσει η δημόσια διαβούλευση, θα στείλουμε στην κυβέρνηση τη μεγαλύτερη έκκληση που έγινε ποτέ, για να εμποδίσουμε το λόμπι και να σώσουμε τις μέλισσες!

Σώσε τις μέλισσες! Ζήτα από τον Καναδά να απαγορεύσει το δηλητήριο


Προς τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, τους παγκόσμιους ηγέτες και τους υπουργούς Γεωργίας:

Σας καλούμε να απαγορεύσετε αμέσως τη χρήση των νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων. Η καταστροφική εξαφάνιση των μελισσών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη την τροφική αλυσίδα. Αν λάβετε τώρα προληπτικά μέτρα, μπορούμε να σώσουμε τις μέλισσες από την εξαφάνιση.

Σώσε τις μέλισσες! Ζήτα από τον Καναδά να απαγορεύσει το δηλητήριο


Οι μέλισσες και άλλα έντομα, όπως τα εφημερόπτερα και τα μυγάκια, είναι εξαιρετικά σημαντικά πλάσματα: αποτελούν τα δομικά στοιχεία της ζωής στη Γη. Οι μέλισσες επικονιάζουν περίπου τα 3/4 των καλλιεργειών του πλανήτη. Αλλά οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η ιμιδακλοπρίδη συνδέεται με την εξαφάνισή τους, απειλώντας την ίδια τη φύση και τη διατροφική μας αλυσίδα.
 
Η Monsanto πασχίζει να συγχωνευτεί με την Bayer και η Dow Chemical με την DuPont. Αυτά τα μεγαθήρια αυξάνουν συνέχεια τη δύναμή τους και πιέζουν για να παραμείνουν τα δηλητήριά τους στην αγορά. Όμως, η Ευρώπη έχει ήδη σταματήσει τη χρήση αυτού του θανατηφόρου για τις μέλισσες χημικού, χάρη στα μέλη του Avaaz που πλημμυρίσαμε τα υπουργεία με χιλιάδες μηνύματα. Επόμενος στόχος μας είναι ο Καναδάς. Αν καταφέρουμε να κλείσουμε αυτήν την αγορά, μπορεί να δημιουργηθεί ντόμινο και να ακολουθήσουν κι άλλες χώρες.

Η δημόσια διαβούλευση του Καναδά μπορεί να είναι καθοριστική για την τύχη αυτού του δηλητηρίου. Αν συσπειρωθούμε τώρα, μπορούμε να καταφέρουμε μια τεράστια νίκη για τις μέλισσες όλου του κόσμου! Η δημόσια διαβούλευση κλείνει σύντομα. Πρόσθεσε το όνομά σου:

Σώσε τις μέλισσες! Ζήτα από τον Καναδά να απαγορεύσει το δηλητήριο
Η περιβαλλοντολόγος Ρέιτσελ Κάρσον, που ηγήθηκε του αγώνα για την απαγόρευση του δολοφονικού χημικού DDT στις ΗΠΑ, έγραψε κάποτε: «Όσοι οραματίζονται την ομορφιά της Γης αντλούν αποθέματα δύναμης που θα διαρκέσουν όσο η ίδια η ζωή». Ας αφήσουμε τη θαυματουργή δύναμη και την ομορφιά της φύσης που μας περιβάλλει να γίνουν κίνητρο για να ενώσουμε σήμερα τις δυνάμεις μας και να βοηθήσουμε τις μέλισσες!

Με ελπίδα,

Nell, Ari, Oli, Camille, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:

Σε κίνδυνο το 75% των καλλιεργειών από την εξαφάνιση των μελισσών – Ημερησία
href="http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26515&subid=2&pubid=114445101 

Η Health Canada προτείνει την απαγόρευση των αμφιλεγόμενων νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων (στα Αγγλικά) – CBC News
http://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/health-canada-imidacloprid-neonicotinoid-1.3864450 

Πολλά είδη μελισσών και πεταλούδων οδεύουν προς την εξαφάνιση και αυτό θα βλάψει την προμήθεια τροφίμων (στα Αγγλικά) – National Post
http://news.nationalpost.com/news/world/many-species-of-bees-butterflies-are-heading-towards-extinction-and-itll-cause-our-food-supply-to-suffer 

Ο Καναδάς μόλις έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την απαγόρευσή ενός βλαβερού φυτοφαρμάκου (στα Αγγλικά) – Mother Jones
http://www.motherjones.com/environment/2016/11/while-trump-mulls-gutting-epa-canada-about-ban-major-pesticide 

Η Health Canada προτείνει την απαγόρευση ενός νεονικοτινοειδούς (στα Αγγλικά) – The Western Producer
http://www.producer.com/2016/11/health-canada-to-ban-neonic/ 

Ο δαπανηρός πόλεμος των λόμπι εναντίον των μελισσών των ΗΠΑ που πεθαίνουν (στα Αγγλικά) – The Atlantic
http://www.theatlantic.com/politics/archive/2014/07/the-costly-lobbying-war-over-americas-dying-honeybees/443664/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου