Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ανατροπή, τα μπάζα της πλατείας πάνε στην Κρανιά

Μετά από έντονους διαξιφισμούς της Δημοτικής Αρχής και των επικεφαλείς της αντιπολίτευσης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, βρέθηκε η λύση για τα μπάζα της πλατείας, που είναι ένα οικόπεδο του Δήμου στην Κρανιά.
Ο Αναπληρωτής του Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Διονύσης Λυκούδης έκανε μια μικρή αναδρομή στο τί έχει συμβεί μέχρι τώρα αναφορικά με τη ιστορία των μπάζων της πλατείας. Παραδέχθηκε ότι η Δημοτική Αρχή αντιμετώπισε πράγματα για πρώτη φορά στ θητεία της τονίζοντας ότι ούτε ο ίδιος ούτε και οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας είναι παντογνώστες. Ανέφερε την χθεσινή απόφαση της ΕΔΑΚΙ (πρώην Διαδημοτικής) που αναφέρει ότι θα φιλοξενήσει στον ΧΥΤΑ της Παλοστής τον μεγάλο όγκο των περίσσιων υλικών, αλλά όχι τις πλάκες και την άσφαλτο, διότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη άδεια. Στο τέλος της πρώτης του τοποθέτησης έβγαλε τον… λαγό από το καπέλο του λέγοντας στους παρεβρισκόμενους ότι ο Δήμος διαθέτει οικόπεδο στην Κρανιά, όπου μπορεί να φιλοξενήσει τα μπάζα της πλατείας Αργοστολίου. Όπως είπε, το οικόπεδο αυτό ανήκει στην Διαδημοτική, είναι μέσα σε ΖΟΕ, αλλά μπορεί να φιλοξενήσει μπάζα για τρία χρόνια, όχι όμως να προχωρήσει και στην επεξεργασία τους.

Η Δημοτική Αρχή προτίμησε την εύκολη λύση
Μετά από την συγκεκριμένη τοποθέτηση εύλογο ήταν οι της αντιπολίτευσης να εκφράσουν τον… θαυμασμό τους, που η Δημοτική Αρχή βρήκε λύση για τα μπάζα μέσα σε 30 ώρες από την προχθεσινή συγκέντρωση στο Ληξούρι. Αυτό το στηλίτευσαν τόσο ο Διονύσης Αραβαντινός όσο και ο Βασίλης Ρουχωτάς, οι οποίοι τόνισαν για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι ενάντιοι στο έργο που γίνεται στην πλατεία Αργοστολίου, αλλά παράλληλα δεν έχουν καμία σχέση με τις καταγγελίες. Αυτό το αρνήθηκαν τόσο ο Μάκης Δημητράτος όσο και ο Νίκος Γκισγκίνης. Ο κ. Δημητράτος έριξε όλες τις ευθύνες στην Δημοτική Αρχή για την καθυστέρηση του έργου τονίζοντας ότι η κοινωνία βράζει και η πλατεία είναι μια ωρολογιακή βόμβα. Αναφορικά με τις καταγγελίες τόνισε ότι το ρουφιανιλίκι είναι εθνικό σπορ και επιτέθηκε στον Δήμαρχο για το γεγονός ότι μετά από 2,5 χρόνια φώναξε τους επικεφαλείς των παρατάξεων να μιλήσουν για ένα σοβαρό θέμα. Από την πλευρά του ο κ. Γκισγκίνης τόνισε πως η Δημοτική Αρχή κάτω από την πίεση της κοινωνίας βρήκε λύση υπογραμίζοντας προς τον Δήμαρχο ότι αυτή η λύση υπήρχε, αλλά προτίμησε το εύκολο και την περιοχή του Αγίου Αντωνίου.
Δήμαρχος: Να μην χαθεί άλλος χρόνος
Ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, από την πρώτη στιγμή φάνηκε αμετακίνητος στη θέση του, η οποία έλεγε όχι μόνο να μην πάνε άλλα μπάζα στον Άγιο Αντώνιο, αλλά να απομακρυνθούν και αυτά που βρίσκονται εκεί. Εκεί που όλα έδειχναν ότι είχαν πάρει τον δρόμο τους, ο Διονύσης Λυκούδης έθεσε θέμα μη αδειοδότησης του οικοπέδου στην Κρανιά από τις υπηρεσίες. Εκεί πραγματικά άναψε η μάχη και οι συγκεντρωμένοι μεταφέρθηκαν από την αίθουσα συνεδριάσεων στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη. Ο κ. Λυκούδης, με την υποστήριξη του Δημάρχου, πρότεινε, σε περίπτωση που δεν πάρει άδεια η Κρανιά τα μπάζα από την πλατεία και από την παραλία των Λεγατάτων να μεταφερθούν προσωρινά στον Άγιο Αντώνιο μόνο για εναπόθεση και όχι για επεξεργασία μέχρι να βρεθεί άλλος χώρος. Αυτό το είπαν για να ξεκινήσουν την Δευτέρα τα έργα σε πλατεία και Λεγατάτα για να μην χαθεί άλλος χρόνος, ειδικότερα για το Αργοστόλι, όπου το έργο έχει καθυστερήσει πολύ.
Ούτε ένας κόκκος από μπάζα στον Άγιο Αντώνιο
Η αντίδραση ήταν άμεση τόσο από τον Αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκωνα όσο και από τον Διονύση Αραβαντινό, ενώ σε δεύτερο χρόνο διαφώνησαν τόσο ο Βασίλης Ρουχωτάς όσο και ο Μάκης Δημητράτος. Μετά από έντονη λογομαχία, όπου χρησιμοποιήθηκαν και βαριές εκφράσεις, ο Δήμαρχος έκανε πίσω και αποδέχθηκε το δόγκα «ούτε ένας κόκκος από μπάζα στον Άγιο Αντώνιο». Όμως, το θέμα με την πιθανή μη αδειοδότηση του οικοπέδου της Κρανιάς ήταν σοβαρό. Ο Σπύρος Σαμούρης πρότεινε να πάνε τα μπάζα σε ένα οικόπεδο του Δήμου στην Λαγκάδα, ωστόσο αυτή η πρόταση αποκρούστηκε απο τον κ. Λυκούδη, διότι όπως είπε στο συγκεκριμένο οικόπεσο πρέπει να γίνει ενοικιοστάσιο σε εργολάβο και αυτό θα πάρει πολύ χρόνο, λόγω των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν (περίπου 40 ημέρες). Μέσα στο αδιέξοδο ο κ. Δρακουλόγκωνας φάνηκε να δίνει τη λύση, έστω και προσωρινή. Έδωσε προθεσμία 48 ωρών στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών προκειμένου να εξασφαλίσει ότι το οικόπεδο της Κρανιάς δεν έχει κανένα κόλλημα. Αν όλα πάνε καλά, το θέμα θα λυθεί, αν όχι τότε στον ίδιο χώρο θα μαζευτούν πάλι οι ίδιοι άνθρωποι για να βρουν λύση. Σε ένα μεγάλο κομμάτι της σύσκεψης έλαβε μέρος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Νικόλας Βαλλιανάτος, χωρίς όμως να εκφράσει τη θέση του.
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος - http://efimeridakefalonia.gr/?p=154811

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου