Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και τα θέματα που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την αξιολόγηση, ήταν στην ατζέντα της συνάντησης που είχαν σήμερα (31.01.17) στη Λευκωσία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ. Στην συνάντηση ήταν παρών ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ηλίας Φωτόπουλος.
Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Αναστασιάδη για επίλυση του Κυπριακού, με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το Κοινοτικό Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο, σε συνδυασμό με την αποχώρηση όλων των κατοχικών τουρκικών δυνάμεων από το νησί και την κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων.
Στη συνέχεια, ο κ. Κουίκ είχε συνάντηση εργασίας με τον Κύπριο ομόλογο του κ. Φώτη Φωτίου για θέματα σχετιζόμενα με τη Διασπορά, με βάση το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Ήταν μια εξαιρετική συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος, προκειμένου να οριστικοποιήσουμε κοινές δράσεις, όπου γης, των ελληνικών και κυπριακών κοινοτήτων», δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ μετά το τέλος της συνάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου