Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Το ψήφισμα που θα κατατεθεί στις ΚΟ τις βουλής για την ποσόστωση των μαθητών

Υπόμνημα
Προς:
  • Τις ΚΟ των κομμάτων της Βουλής
Θέμα:
«Ειδικό καθεστώς εισαγωγής για τους μαθητές της Κεφαλονιάς που βρίσκονται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης και εξαιρέθηκαν από τις ευεργετικές ρυθμίσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ – ΤΕΙ, που θα ισχύσουν για τους υπόλοιπους σεισμόπληκτους»

Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς – Ιθάκης επισημαίνει την ανυπαρξία μέτρων υπέρ του συνόλου των σεισμόπληκτων μαθητών στο Νομό Κεφαλονιάς – Ιθάκης αλλά και για την αντιμετώπιση των συνεπειών των σεισμών τόσο του 2014 (με επίκεντρο την Παλική) όσο και του 2015 (με επίκεντρο τη Λευκάδα). Η κατάσταση στις υποδομές και στις ζωές του σεισμόπληκτου λαού και των παιδιών του συνεχίζει να είναι τραγική, ιδιαίτερα στην περιοχή της Παλικής. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση παράτεινε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης για όλο το Νομό για μία ακόμη διετία, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό τη δυσχερή θέση των σεισμοπλήκτων, εντούτοις ο Υπουργός Παιδείας δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα του μαζικού κινήματος στο Νομό Κεφαλονιάς αλλά και μιας σειράς φορέων πανελλαδικής εμβέλειας (ΑΣΓΜΕ, ΟΛΜΕ) να παρασχεθεί, ως αντισταθμιστικό μέτρο, ποσόστωση σε όλους τους μαθητές του Νομού για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ. Αντίθετα, εντάχθηκαν σε ειδικό καθεστώς εισαγωγής σε ΑΕΙ –ΤΕΙ (που θα ισχύσει φέτος για τους σεισμόπληκτους) μόνο οι μαθητές της Ιθάκης και οι μαθητές ενός σχολείου της Κεφαλονιάς στην περιοχή της Ερίσσου (ΓΕΛ Μεσοβουνείων). Έτσι, εξαιρέθηκαν οι υπόλοιποι σεισμόπληκτοι, μαζί και οι μαθητές της Παλικής.
Διεκδικούμε:

προσφορες στο FOTIS FAMILY Συνεχιζονται


Ο χρήστης fotisfamily κοινοποίησε μια προσφορά.
(μπειτε kai στην σελιδα μας στο φεις=


το Κουιζ της ημέρας

Με δάκρυα έφευγαν οι συνταξιούχοι από τις Τράπεζες

Σκυθρωπά πρόσωπα, μάτια βουρκωμένα και ένα "γιατί" να πλανάται στο αέρα...Αυτή ήταν η εικόνα που αντίκρυζε κάποιος σήμερα το πρωί στα περισσότερα τραπεζικά υποκαταστήματα της Πάτρας, όπου οι συνταξιούχοι υπέστησαν "ψυχρολουσία" μετά την απομάκρυνση από τα γκισέ ή τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.
Το "μαχαίρι" της σύνταξης που πήραν σήμερα στα χέρια τους που μέσο όρο κυμάνθηκε στα 200 ευρώ, αποτέλεσε μια ακόμα "τομή" στην πληγωμένη τους αξιοπρέπεια. Όπως δήλωσαν στοtempo24.gr"Είναι άδικο τώρα στα γεράματα μας να μας τρώνε το ψωμί, τα έχουμε δουλέψει αυτά τα χρήματα, με αυτά υπολογίζουμε να περάσουμε το μήνα μας, να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, να βοηθήσουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας" και τα μάτια του "πλημμυρίζουν" από συγκίνηση.

ΤΑ ΣΚΙΤΣΑΚΙΑ ΤΗς ΗΜΕΡΑΣ

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

...


Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Η αλήθεια για τον Μύρτο


Βρέθηκε στο Google από τον τομέα 360sites.gr
IMAGES.GOOGLE.GR
ανακοίνωση από Αντιδήμαρχο Πυλάρου Γεράσιμο Αλυσανδράτο για τον Μύρτο
Αργοστόλι  29/ 06 /2016

Η αλήθεια για τον Μύρτο

Επειδή κυκλοφορούν διάφορα δημοσιεύματα και απόψεις σχετικά με τη λειτουργία της παραλίας του Μύρτου, θα ήθελα με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί να ενημερώσω τους κάτοικους και επισκέπτες της Κεφαλονιάς για το σοβαρό αυτό θέμα. 

ανακοίνωση εμποροπανηγύρεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς στα πλαίσια των εμποροπανηγύρεων που διενεργούνται:
Α) από 9 Ιουλίου έως 13 Ιουλίου επ’  ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής της Αγίας Ευφημίας την 11η Ιουλίου στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Ευφημίας και
Β) από 13η Αυγούστου έως 17η Αυγούστου επ΄ ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου την 15η Αυγούστου  στην Τοπική Κοινότητα Μαρκοπούλου
καλεί τους ενδιαφερόμενους όπως προσέλθουν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο τμήμα αδειοδοτήσεων και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων Δήμου Κεφαλλονιάς στην οδό 21η Μαΐου στο Αργοστόλι σύμφωνα με συνημμένο σχέδιο αίτησης που τηρεί η υπηρεσία.
Δικαιούχοι συμμετοχής:
α) οι επαγγελματίες έμποροι (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) που νόμιμα δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε υπαίθριες αγορές (υπαίθριοι πωλητές),
β) οι κάτοχοι άδειας συμμετοχής σε κυριακάτικες αγορές,

Beach Party Νεολαίας Αδελφότητας

Έχετε  κέφι για βραδινό μπάνιο ;;


Το τμήμα Νεολαίας της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά σας καλεί όλους σε ένα μοναδικό Beach Party, στο BOLIVAR Beach Bar, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, από τις 8 μ.μ, για να ευχηθούμε "Καλό Καλοκαίρι" μέχρι να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στα μαγευτικά νησιά μας !!!

Φορέστε μαγιό, την καλοκαιρινή σας διάθεση & ... ελάτε !!!

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: 2-3/07/2016 ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΟΡΓΟΤΑ ΜΕ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.
OLKEFALONIAS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ GERASIMOS KOUTAVAS

Burger Project: Μαμά θα κάνω Μπάντα! - ΟΙ BURGER PROJECT ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ





Η ΚΕΔΗΚΕ παρουσιάζει τους Burger Project: Μαμά θα κάνω Μπάντα!
Το Σάββατο 2 Ιουλίου στον Αύλειο Χώρο Α΄ Δημοτικού σχολείου Ληξουρίου στις 9.00μμ

H εξέλιξη της επιτυχημένης παιδικής μουσικοθεατρικής παράστασης στέλνει τους Burger Project σε «Περιοδεία στο γαλαξία»! Υπό την καθοδήγηση του Δόκτωρ Κορνηλίου, οι τέσσερις μουσικοί ψάχνουν να βρουν τη super παρτιτούρα που είναι κρυμμένη σε κάποιον από τους πλανήτες!

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 στον κήπο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης

29   Ιουνίου  11.00-13.00 το πρωί
<<Μια  καρτ ποστάλ>>
Ελάτε να φτιάξουμε μαζί την πιο εντυπωσιακή  καρτ- ποστάλ. Θα μας βοηθήσουν οι αγαπημένοι μας εθελοντές και  εθελόντριες:Μήλας  Γεράσιμος,  Μαρκαντωνάτου Ελένη,  Κουρούκλη  Μαίρη  και   Παρασκευά  Βάνα. Για  παιδιά  από 5 έως 12 ετών

01   Ιουλίου  11.00-13.00 το πρωί
<<Μια φωτογραφία των Παιδιών>>
«Φορέστε» το πιο όμορφο χαμόγελο σας  για την φωτογραφία μας.. και η περιπέτεια  αρχίζει!! Στη φωτογραφία μας θα είναι και οι αγαπημένες  μας βοηθοί-εθελόντριες:Αντωνέλλου Ρεγγίνα, Μαθιουδάκη Βασιλική  και  Αντωνέλου Βούλα Για  παιδιά  από 5 έως 12 ετών

Το ψήφισμα για την υγεία που θα κατατεθεί στον κ. Ξανθό και στη Βουλή

Επιτροπή Αγώνα Φορέων
Κεφαλονιάς - Ιθάκης
Υπόμνημα
Προς:
  • Τον κ. Υπουργό Υγείας
  • Τις ΚΟ των κομμάτων της Βουλής
Η κατάσταση στα Νοσοκομεία και σε όλες τις δομές υγείας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης είναι δραματική, στο πλαίσιο μιας πολιτικής που χτυπά κάθε έννοια υγείας ως κοινωνικού αγαθού και τη μετατρέπει σε πεδίο κερδοφορίας. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση δεν έχουν προηγούμενο. Οι εξαγγελίες για ελάχιστες ορισμένου χρόνου προσλήψεις (επικουρικοί) δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Ούτε δίνουν λύση τα κρατικά επιδόματα «πτωχοκομείου» στους αγροτικούς γιατρούς, στην κατεύθυνση μεταφορά της ευθύνης και του κόστους της υγείας σε κάθε ΟΤΑ.
Ενδεικτικά:

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 8.00ΜΜ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 8.00ΜΜ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ &
ΑΡΧΑΙΟΣ ΙΚΕΤΗΣ – ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ
Το 2016 έχει οριστεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως «Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη». Η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας, η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία και η Φιλοσοφική Εταιρεία Κύπρου, διοργανώνουν μετά από ανάθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών, το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας: «Η Φιλοσοφία του Αριστοτέλη» (WCP2016).
Στο πλαίσιο αυτό δύο εκθέσεις σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών πραγματοποιούνται στον Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από 28 Ιουνίου.
Στην έκθεση Απολογητική στον Αριστοτέλη (εκθεσιακός χώρος Banquet) συμμετέχουν με έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά οι:
Άγγελος Αντωνόπουλος, Τάκης Ζερδεβάς, Δημήτρης Ζουρούδης, Αφροδίτη Λίτη, Μιχάλης Μανουσάκης, Κυριάκος Μορταράκος, Βαγγέλης Πλοιαρίδης, Ξενής Σαχίνης, Γιώργος Σκυλογιάννης, Μάκης Φάρος, Γιάννης Φωκάς, Γιώργος Χαρβαλιάς.

ΠΟΡΟΣ,,ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥς

ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ


Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Ο ΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΡΠΑΖΕΙ

ΕΞΑΛΟΥ  ΕΙΧΑΜΕ  ΚΑΙ  ΤΙς  ΠΑΛΙΕΣ   ΙΔΕΕΣ  ΓΙΑ  ΓΑΜΟΥΣ!!
ΔΕΙΤΕ  ΤΟ     http://porosnews.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9859.html#more
ΚΑΙ
06 Σεπ 2012

06 Σεπ 2012
ΓΑΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΒΑΝ ΣΑΝ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. POROSNEWS: Τριαντάχρονη νύφη πνίγηκε από το νυφικό της! 30 Αυγ 2012. ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ...

Ορκωμοσία τοπικού συμβούλου Τ.Κ. Αργοστολίου Σπύρου Μελισσαράτου

Ορκίστηκε σήμερα το πρωί, 28 Ιουνίου 2016, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο νέος τοπικός σύμβουλος της Τ.Κ. Αργοστολίου, Σπύρος Μελισσαράτος.
Ο κ. Μελισσαράτος κατέλαβε τη θέση της κας Αφροδίτης Δελλαπόρτα, η οποία λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων αδυνατούσε να εκπληρώσει τα καθήκοντά της ως τοπικός σύμβουλος και υπέβαλε την παραίτησή της.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2nd KEFALONIA BIKE CHALLENGE

Το Σάββατο 18 και τη Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 στο Πόρο Κεφαλονιάς, ο πολιτιστικός σύλλογος Πόρου ‘’ Ο ΠΡΟΝΗΣΟΣ ‘’ με συνδιοργανωτή τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών και υπό την αιγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς και της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., διοργάνωσαν το 2ndKEFALONIA BIKE CHALLENGE.

Ευχαριστίες από τον Αιγιαλό.



Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάμης ο "Αιγιαλός", ευχαριστεί θερμά, τις γυναίκες του Συλλόγου, για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν, στο να πραγματοποιηθεί το γεύμα προς τον Μητροπολίτη Κεφαλονιάς κ.κ. Δημήτριο, την Κυριακή 26/06, ημέρα γιορτής των Αγίων Φανέντων.   Ευχαριστεί θερμά  επίσης, το super market "Περικλής", για την προσφορά των αναψυκτικών και νερών.
Από το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάμης ο "Αιγιαλός" 
ΠΗΓΗ  ΒΛΑΧΑΤΑ ΣΑΜΗΣ

Συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στην Ιθάκη

Άρχισε η προπώληση των εισιτηρίων της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 στον Κήπο του Λυκείου Ιθάκης. Διατίθενται από μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου, ενώ σταθερό σημείο προπώλησης είναι το κτίριο της Φιλαρμονικής από τις 10:00 έως και τις 12:00 το πρωΐ και από τις 08:00 έως και τις 10:00 το απόγευμα.

Ο Γουλιμης προγραμματίζει την μεταφορά σας
Απο Πόρο.αναχωρηση στις 19:00.

Η ΣΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑς


ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ SEATRACK ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΤΕΤΗΣΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ...
ΦΩΤΟ  ΑΠΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΑΤΟ

Nikolaos Papadatos ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΕΝ. ΕΛΕΙΟΥ- ΠΡΡΟΝΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΓΓΥΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ Συγχαρητήρια σε όλους,
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ Είναι πάρα πολύ χρήσιμο συνεργασία Δήμου και περιφέρειας,γιστι τα αποτελέσματα είναι καλά και εμφανη

οταν η κεφαλονια σε μαγευει

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ:



  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ & ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (6ήμερες διακοπές),
  • ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (3ήμ,2ημ,1ημ, εκδρομές),
           -     ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού, Ιαματικού Τουρισμού, Εκδρομών και Δωρεάν Παροχής Βιβλίων του ΟΓΑ/ΛΑΕ για το έτος 2016,  ξεκινάει στις 27 Ιουνίου 2016 και λήγει στις 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016.
Οι Αιτήσεις υποβάλλονται μέσω Κ.Ε.Π.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ:

1. Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων.
2. Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής για τα προγράμματα του ΛΑΕ.  
3. Τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών των αναφερόμενων παραπάνω με στοιχεία 1 και 2 (σύζυγοι - παιδιά) που διαθέτουν βιβλιάριο υγείας ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
4. Όσοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΓΑ έχουν δηλώσει συμμετοχή στα προγράμματα του ΛΑΕ και καταβάλουν μηνιαία ατομική εισφορά.
5. Τα εμμέσως ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών της προαναφερόμενης κατηγορίας (στοιχείο 4), με δικαίωμα περίθαλψης που απορρέει από τον υπάλληλο ή συνταξιούχο πρώην υπάλληλο του ΟΓΑ.
6. Όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση.