Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Μια αρχαιολογικη μικροανασκοπιση

Τζαννάτα Κεφαλονιάς, Σεπτέμβριος 2012!

Η επιρροη της μινωικης Κνωσου εφτασε μεχρι την Κεφαλονια στη Δυση!
Ο χρυσος διπλος πελεκυς βρεθηκε στο μυκηναικο βασιλικο θολωτο ταφο των Τζαννατων Πόρου Κεφαλονιας, 1400 π.Χ. περιπου.
Maria Melissaratou Δεν μας ξεχνάτε
Γιωργος Γκιαφης Κρητη και Κεφαλλονιά εχουν ενα περιεργο ιστορικο δεσμο ,,από προϊστορικούς χρόνους,, Ειναι απόλυτα σιγουρο ότι ο Κύριος Αντωνης μας θυμάται πάντα και μας στέλνει την αγάπη του,, πρέπει ομως κάποτε να τον Αγκαλίάσουν και όλοι οι πανταχού Κεφαλληνες για το τεράστιο έργο που εχει ξεκινήσει στο νησί μας,, και να του δώσουν εφοδια -δύναμη να γυρίσει κάποτε να το ολοκληρώσει!

ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΕ





ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ ΠΟΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ


Makis Metaxas Αγαπητέ μου Γιώργο θέλω να ξέρεις εσύ αλλά και οι αναγνώστες οτι αυτή η πολύ σημαντική για την προστασία και την ανάδειξη του μνημείου εξέλιξη προχώρησε διότι αφενός μεν ο ανασκαφέας του μνημείου Δρ. Λάζαρος Κολώνας σε στενή συνεργασία με την εδώ Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Εταιρεία μας ανέλαβε να συγκροτήσει τη καλύτερη κατά το δυνατόν εξειδικευμένη ομάδα μελετητών που θα ολοκλήρωναν την συγκεκριμένη μελέτη για να εγκριθεί από το ΚΑΣ και αφετέρου διότι σημαντικές προσωπικότητες είτε από την θεσμική τους θέση είτε με οικονομικούς πόρους στήριξαν αυτήν την προσπάθεια. Χωρίς αυτούς το μνημείο θα βρισκόταν για πολλά χρόνια ακόμη εκτεθειμένο στην φθορά του πανδαμάτορα χρόνου μέχρι την ενδεχόμενη κατάρρευσή του από έναν ισχυρό σεισμό. Βεβαίως τίποτα ακόμη δεν τελείωσε. Μέχρι την οριστική του ένταξη στο ΕΣΠΑ ή όποιο άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα υπάρχει δρόμος. Το γεγονός όμως οτι για το μνημείο υπάρχει μια μελέτη εγκεκριμένη και ταυτόχρονα η ισχυρή θέληση τόσο της εκπροσώπου μας στην Βουλή κυρίας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου , του Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου και όλων των άλλων θεσμικών μας εκπροσώπων μας κάνει να αισιοδοξούμε οτι επιτέλους έφτασε ή ώρα για να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ευθύνες που έχουμε όλοι μας για την προστασία και ανάδειξη της μνημειακής μας κληρονομιάς.

Γιωργος Γκιαφης ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΡΙΟΤΕς!!! , ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΡΟΠΟ ΑΛΑΓΗς ΝΟΟΤΡΟΠΙΑς
Dionissios Violetta Kotrokois ·  
Εύχομαι και προσεύχομαι να έχει φτάσει η ώρα ,αρκετά περιμέναμε ,ευτυχισμένη χρονια κ.Μεταξα .....!!!!!!!!!!!
Makis Metaxas Δυστυχώς Γιώργο αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια... αλλά πρέπει να ανασκουμπωθούμε, να κάνουμε κάτι, αυτό που γίνεται τώρα είναι ένα θετικό βήμα και πρέπει να ευχαριστήσουμε και τους δικούς μας ανθρώπους που από την θεσμική τους θέση έβαλαν πλάτη , την Κατερίνα Βαγγελάτου, τον Γιάννη Πετράτο, τον Οδυσσέα Γαλιατσάτο, εσένα και το POROSNEWS και κάθε άλλον φίλο μας που έχει δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον.
Makis Metaxas Dionissios Violetta Kotrokois μακάρι να πάνε όλα κατ' ευχήν και βεβαίως για όλους εσάς του ξενιτεμένους μας "Οδυσσείς" που τόσο πολύ σας λείπει ο γενέθλιος τόπος μας.
Γιωργος Γκιαφης ΑΜΗΝ,, Το χρεος ολων μας ειναι να κανουμε οτι ο καθενας μας εχει την δυναμη,, για αυτόν τον ιερο τοπο, και να αφησουμε κληρονομια στους επόμενους να σεβαστουν και να αξιοποιησουν την ιστορια του
Makis Metaxas Dionissios Violetta Kotrokois Ξέχασα να σας ευχηθώ καλή Χρονιά !!! έχετε τις ευχές μας και την αγάπη μας !!!
Γιωργος Γκιαφης Ειλικρινα αν δεν υπηρχαν αυτες οι δρασεις δεν υπηρχε και κανένα νόημα υπαρξης και του μπλοκ,, το οποιο επαναλαμβανω τακτικα,, οτι απλά και από "χομπι" Προσπαθω  να καταγραψω εστω ερασιτεχνικα  ολες  αυτες τις ιστορικες στιγμες που ευχομαι και ελπιζω ότι θα ζησουμε συντομα!! Και οπως πολλες φορες σωστα εχεις θεσει  και εσυ,,να μπορω να πω ημουν και εγω εκει τοτε!! ΠΑΡΟΝ!  
Makis Metaxas Γιωργος Γκιαφης Αυτό είναι πολύ σημαντικό Γιώργο και για σένα αλλά και τα παιδιά σου αύριο ! να είσαι πάντα εκεί !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου