Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - στήριξη και αλληλεγγύη στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, μαζί με άλλα Εργατικά Κέντρα,Ομοσπονδίες,Συνδικάτα,στα πλαίσια του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου,υπογράφουν κοινό Δελτίο Τύπου:
“Εκφράζουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών. Ενός αγώνα που διεκδικεί δίκαια αιτήματα όπως το να σταματήσει η φορολεηλασία του εισοδήματος των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργάτων και να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, οδηγώντας χιλιάδες ναυτεργάτες να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Οι ναυτεργάτες διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καθώς και κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Αιτήματα δίκαια, που διεκδικούν όλοι οι κλάδοι, το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας μας, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές και τους μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις που υπηρετούν την μεγαλοεργοδοσία και την Ε.Ε.
Οι ναυτεργάτες έχουν απέναντι τους την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές, όλο τον προπαγανδιστικό τους μηχανισμό που επιδιώκουν να συκοφαντήσουν τον αγώνα τους και να δημιουργήσουν κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πατώντας στους νόμους που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και αξιοποιώντας την πείρα της καταστολής και των πολιτικών επιστρατεύσεων που έχουν επιχειρηθεί ξανά και ξανά απέναντι στους απεργιακούς αγώνες των ναυτεργατών, επιδιώκει να στήσει απεργασποστικό μηχανισμό. Δεν θα τους περάσει! Οι ναυτεργάτες με τη στήριξη και την αλληλλεγγύη της εργατικής τάξης της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις και στα νησιά θα ανατρέψει και αυτή την προσπάθεια καταστολής από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών. Κλιμακώνουμε τις προσπάθειες μας ώστε η απεργία στις 8 Δεκέμβρη να είναι μια μαχητική απάντηση του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – εργοδοσίας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου