Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Αριστερό ξύλο στους ξενοδοχοϋπαλλήλους , δώρο το εφάπαξ και τζάμπα δουλεία στους ξενοδόχους.



Αριστερό ξύλο στους ξενοδοχοϋπαλλήλους , δώρο το εφάπαξ και τζάμπα 

δουλεία στους ξενοδόχους. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ.


Το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού

 Κεφαλονιάς και Ιθάκης 

,καταγγέλλει και αποδοκιμάζει την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησηςΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , εναντία στους συναδέλφους του Συνδικάτου Επισιτισμού –Τουρισμού Αττικής , σε προγραμματισμένο  ραντεβού με στελέχη του Υπουργείου.

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», από τον υπουργό Κατρούγκαλο ,τον ανακηρύσσουν σε πρωταθλητή της παραπλάνησης και της εικονικής πραγματικότητας ,στην προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τους εργαζόμενους  , κόντρα  στην πραγματικότητα που βιώνουν ,ότι η «μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο» , αποτελούν ελπιδοφόρα φιλολαϊκή προοπτική.
Την ώρα που το υπουργείο Τουρισμού από κοινού με τους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου , γιορτάζουν τη χθεσινή Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού , αναδεικνύοντας τον «Εθνική Υπόθεση που μας αφορά και μας ενώνει όλους» αποτελώντας , όπως μάλιστα αναφέρουν δείγμα πολιτισμού και ευαισθησίας μιας χώρας.Την ιδία ώρα , λοιπόν ,ως δείγμα ευαισθησίας , χτυπούν τους συναδέλφους που διαμαρτύρονται για την κατάργηση της 20ετιας στο εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων με αναδρομική ισχύ , που οδηγεί σε 20% μείωση στη συνταξιοδότηση και για το επίδομα ασθένειας που καταβάλλεται μέχρι και με 10 μήνες καθυστέρηση.
Τα Ιόνια Νησιά, αναδείχτηκαν «πρωταθλητές» σε πανελλήνιο επίπεδο, ίσως για πρώτη φορά στα τουριστικά χρονικά, το πρώτο οκτάμηνο (01/01 – 31/08) του 2016, στις τουριστικές αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό. Μάλιστα με διψήφιο ποσοστό ανόδου (+11%) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015 σύμφωνα με τηναντιπεριφέρεια τουρισμού. Ταυτόχρονα , οι εργαζόμενοι του κλάδου βίωσαν στο πετσί τους, την εντατικοποίηση ,την δουλεία χωρίς δικαιώματα και χωρίς συλλογικές συμβάσεις ,έρμαια της υπερεκμετάλλευσης της εργοδοσίας ,έχοντας μπροστά τους έναν βαρύ χειμώνα , με ένα πετσοκομμένο ταμείο ανεργίας , με παραπάνω χρόνο δουλειάς και χωρίς εφάπαξ για τους παλαιότερους εργαζόμενους του κλάδου.
Η κυβέρνηση παίρνοντας τη σκυτάλη από τους προκάτοχους της αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής της αντιλαϊκής πολίτικης , κλέβοντας τα αποθεματικά των Ταμείων , υλοποιώντας την αντασφαλιστική επίθεση ,στέλνοντας χιλιάδες συναδέλφους στην ανεργία.Η «δίκαιη ανάπτυξη» την οποία ευαγγελίζονται περνάει μέσα από το λαό που σφαγιάζεται για την επίτευξή της. Από τη μια, προνομία , επιδοτήσεις και τζάμπα δουλεία για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους , από την άλλη, τρομοκρατία ,μαύρη , ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία , εργατικά ατυχήματα , απολύσεις για όλους εμάς.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου σε ανοιχτό Δ.Σ Τρίτη 4 Οκτώβρη στις 7.00 μμμε θέμα τον προγραμματισμό δράσης  και την κλιμάκωση της πάλης το επόμενο διάστημα, με Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου στο τέλος Οκτώβρη.
 Οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης που μας αφαίρεσαν τα τελευταία χρόνια κυβέρνηση και εργοδοσία ,δεν ήρθαν χωρίς συγκρούσεις στον ανηφορικό δρόμο της ταξικής πάλης.Έτσι κερδήθηκαν και έτσι θα ξανά κερδηθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου