Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , Περί Αρχαιοτήτων

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΑΛΣΑΜΗΣ

Απόλυτα "δεμένο" με την προηγούμενη ανάρτηση "Περί Αρχαιοτήτων"....
"ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"

Αλλά για ΕΦΕ και προσωπική προβολή (τυγχάνει και προβολής Δημ. Αρχής), φαίνεται ότι στην εποχή των "Παγετώνων" της Ελληνικής Οικονομίας όχι μόνο λεφτά υπάρχουν αλλά και περισσεύουν, έτσι ώστε να "αναλίσκονται" σε αναπλάσεις πλατειών...και εκ του μεγέθους του έργου, αυτά δεν περιορίζονται σε κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ αλλά σε αρκετές εκατοντάδες ή εκατομμύρια ευρώ...
Αυτό όμως που "σπάει ταμεία", είναι η προβαλλόμενη δικαιολογία ενός τέτοιου έργου, όπως:
"Το Αργοστόλι θα γίνει μία πόλη που θα θυμίζει σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», δηλ. τώρα με την παρούσα πλατεία δεν θυμίζει ευρωπαϊκή πρωτεύουσα...

..."αλλά το Χαρτούμ", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά εις εκ των παρουσιαστών της "ενημερωτικής" συνέντευξης.
ΣτΙς φωτό που ακολουθούν, εμφανίζονται:
η νυν Πλατεία του ... "Χαρτούμ", που "χρήζει ευρωπαϊκής μεταμόρφωσης",
και στις επόμενες φωτό, εμφανίζεται το "Χαρτουμ-Αργοστόλι", που χρήζει - μέσω της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του - επίσης περισσότερο εξευρωπαϊσμό!!!
ΔΙΕΥΚΡΊΝΙΣΗ
Κανείς ΔΕΝ ισχυρίζεται, πόσο μάλλον εγώ, ότι η πόλη του Αργοστολίου δεν χρειάζεται παρεμβάσεις, (ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ) έτσι ώστε:
1ον πάντα να λειτουργεί προς την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών και επισκεπτών της
και 2ον να αποτελεί πάντα ένα στολίδι της αρχιτεκτονικής μας. Ποσώς, όμως ενδιαφέρει το πόπολο, αν θα πρέπει σώνει και καλά να μοιάζει με "ευρωπαϊκή πρωτεύουσα".
Σαν στολίδι που είναι έτσι κι αλλιώς (ακόμη και στην παρούσα της μορφή), αρκετές ευρωπαικές πόλεις-πρωτεύουσες θα ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ να μοιάζουν με το ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ μας!!!
 με αποκλειστικά δικές της ενέργειες εξασφαλίστηκε η προαναφερόμενη χορηγία προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων, που να τα αναδεικνύει..."
Δηλ. ΕΠΕΙΔΗ έκαναν τις εργασίες συντήρησης, που από τα καθήκοντά τους ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ, θεωρούν ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ πλέον και την ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗ τους!!!!!!!
Για την ιστορία και μόνο, τα αγάλματα αυτά ΕΚΤΕΙΘΟΝΤΑΙ στο Μουσείο ΠΑΣΑ, στο φρούριο της...ΠΥΛΟΥ(!!!)
Αυτά.
Τα αρχαία αυτά αντικείμενα εκτίθενται στο Μουσείο του Πασά, στο Φρούριο της Πύλου, Μουσείο αρμοδιότητας της ΕΕΑ, από το 2012.
ARCHAIOLOGIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου