Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή αναγνωρίζει το δικαίωμα μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας.


Ο κύβος ερρίφθη;
Ίσως είναι υπερβολικό αλλά το περίμενα τόσα χρόνια οπότε θα το ρισκάρω '' Ο κύβος ερρίφθη '' . Πρώτα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε Ψήφισμά του τον περασμένο Φεβρουάριο και σήμερα η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή αναγνωρίζουν το δίκαιο των θέσεων μας καθώς και των αιτημάτων των νησιωτών μας  που δίνουν καθημερινές μάχες για την επιβίωση τους. Σε συνέχεια της δημόσιας ακρόασης που οργάνωσε το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της ΕΕ (INSULEUR) για το Σχέδιο Δράσης σχετικά με τον ΦΠΑ, η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή υιοθέτησε στις 13 Ιουλίου 2016, γνωμοδότηση η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει διάταξη υπέρ της συνέχισης του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα ευρωπαϊκά νησιά, όπως προβλέπεται στην Οδηγία 2006/112/ΕΚ.  Και για του λόγου το αληθές σας παραθέτω το δελτίο τύπου του INSULEUR.

Ανδρέας Παντελιός

Mythos Group 
Χίος 15/07/2016

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή αναγνωρίζει το δικαίωμα μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας.

Σε συνέχεια της δημόσιας ακρόασης που οργάνωσε το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της ΕΕ (INSULEUR) για το Σχέδιο Δράσης σχετικά με τον ΦΠΑ, η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή υιοθέτησε, στις 13 Ιουλίου 2016, Γνωμοδότηση η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει διάταξη υπέρ της συνέχισης του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα ευρωπαϊκά νησιά, όπως προβλέπεται στην Οδηγία 2006/112/ΕΚ.
Την πρωτοβουλία πρότασης σχετικής τροπολογίας ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Γκόφας, μέλος της ΕΟΚΕ και εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ. Μετά από επίμονη και επίπονη προσπάθεια η Ολομέλεια δέχτηκε την εν λόγω τροπολογία.
Ο Πρόεδρος του INSULEUR και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Μπενέτος, δήλωσε τα εξής: “Tο Δίκτυο μας συνεχίζει τις προσπάθειές του σε ευρωπαϊκό επίπεδο και απευθυνόμενο σε όλα τα ευρωπαϊκά όργανα, για τη διατήρηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας, ιδιαίτερα στα ελληνικά, είτε στην μετά μνημόνιο εποχή είτε κατά τη διάρκεια του μνημονίου με την σύμφωνη γνώμη των εταίρων μας. Πρώτα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε Ψήφισμά του τον περασμένο Φεβρουάριο και σήμερα η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή αναγνωρίζουν το δίκαιο των θέσεων μας και αιτημάτων των νησιωτών μας και νησιωτικών επιχειρήσεων που δίνουν καθημερινές μάχες για την επιβίωση τους. Ευχαριστούμε ειλικρινά τον συνάδελφο Παναγιώτη Γκόφα και την ΓΣΕΒΕΕ για την υποστήριξη και την αμέριστη βοήθεια του. Στον αγώνα αυτό καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση αρωγό των προσπαθειών μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου