Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ανάγκη επανασύστασης του Δήμου Παλλικής



παλλικη
Μετά από έξι σχεδόν χρόνια λειτουργίας του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς είναι πλέον απολύτως βέβαιο ότι η αλλαγή αυτή στην Κεφαλονιά απέτυχε πλήρως.
Η δυσλειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, η πλήρης εγκατάλειψη της καθημερινότητας του πολίτη, η αδυναμία άμεσης προσβασιμότητος στην Διοίκηση του Δήμου και ελέγχου από την τοπική κοινωνία, έχουν δημιουργήσει μια ζοφερή κατάσταση στη ζωή όλων των Κεφαλλήνων. Οι διαμαρτυρίες και οι εντάσεις από μεμονομένους πολίτες, από τις τοπικές κοινότητες, αλλά και επαγγελματικές ενώσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Ειδικότερα στην περιοχή της Παλλικής τρία χρόνια μετά τους σεισμούς, η κατάσταση είναι τραγική και οφείλεται τόσο στην αδυναμία της Δημοτικής Αρχής, όσο και στα δομικά προβλήματα του ενιαίου δήμου Κεφαλονιάς. Η σύγκριση της κατάστασης της περιοχής μας με την εποχή της λειτουργίας του Δήμου Παλλικής έχει οδηγήσει και τον τελευταίο πολίτη αυτής της περιοχής να απαιτεί την επαναλειτουργία του Δήμου Παλλικής. Παράλληλα οι διαμαρτυρίες που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας από συμπολίτες και φορείς από όλους τους πρώην δήμους της Κεφαλονιάς απλώς επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του προβλήματος σε όλη την έκταση του Νησιού μας.

Άλλωστε από το 2012 ακόμα, ο τότε υπουργός εσωτερικών διαπίστωσε την δυσλειτουργία θεσμικά, λειτουργικά, και χωροταξικά, του Καλλικράτη, για να φτάσουμε στο 2013 οπότε ο πρόεδρός τότε του ΣΥΡΙΖΑ και τωρινός πρωθυπουργός κύριος Α. Τσίπτρας, αναγγέλοντας το πρόγραμμα του κόμματος του ζητούσε την κατάργηση των Καλλικρατικών δήμων και τον επανασχεδιασμό τους σε Δήμους που «θα είναι ενότητες αναγνωρίσιμες, άμεσα προσβάσιμες και ελέγξιμες από την τοπική κοινωνία» και θα αντικατασταθούν με χωρικές ενότητες « που θα αποτελούν κοινωνικά κύτταρα με πρωτογενή εξουσία…». Όλες αυτές οι διαπιστώσεις και κυρίως η άθλια κατάσταση της περιοχής της Παλικής, απετέλεσαν την αφορμή ώστε η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων της Παλικής, συνεπικουρούμενοι από ορισμένους συμπολίτες και Δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι συντάχθηκαν μαζί μας, να συγκροτήσουμε ομάδα πρωτοβουλίας για την ανασύσταση του Δήμου Παλλικής.
Η κίνηση αυτή είναι ακηδεμόνευτη και χωράει όλους όσους βιώνουν την εγκατάλειψη του τόπου μας και πιστεύουν στην ανάγκη ανασύστασης του Δήμου Παλλικής. Παράλληλα πιστεύουμε ότι η προσπάθειά μας θα αποτελέσει την αφορμή ώστε και οι υπόλοιπες περιοχές της Κεφαλονιάς να προβληματιστούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για την αλλαγή στον Δήμο Κεφαλονιάς. Η πρώτη ενέργεια της ομάδας μας υπήρξε η επαφή με τον αρμόδιο υφυπουργό κ Ιωάννη Μπαλάφα και η επίδοση σε αυτόν υπομνήματος με αίτημα την δημιουργία του Δήμου Παλλικής, συνοδευόμενο σε πρώτη δόση, απο 2874 υπογραφές συμπολιτών μας που στηρίζουν το αίτημα. Παράλληλα επιδώσαμε στον κ Υπουργό την υπ αριθμ. 245/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεφαλονιάς με την οποία ζητείται η δημιουργία στην Κεφαλονιά τεσσάρων Δήμων με κέντρα το Αργοστόλι, το Ληξούρι την Σάμη και τον Πόρο. Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας, που έχουν κουραστεί και απογοητευθεί από την κάκιστη λειτουργία του Δήμου Κεφαλονιάς, να ενώσουν την φωνή και τις δυνάμεις τους μαζί μας, για δήμους λειτουργικούς, κύτταρα δημοκρατίας, με ανθρώπινο μέτρο, όπως ακριβώς το περιγράφει ο πρωθυπουργός στην πρόταση του. Καλούμε επίσης τις επαγγελματικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς να στηρίξουν αυτό το όραμα και την προσπάθεια μας.
Η ομάδα πρωτοβουλίας αλφαβητικά
Γερολυμάτος Μπάμπης Πρόεδρος Τ.Κ Κοντογεννάδας
Γιακουμάτος Παντελής Πρόεδρος Τ.Κ. Ριφίου
Δεστούνης Γεράσιμος Δημοτικός Σύμβουλος
Ζαφειράτος Ανδρέας Πρόεδρος Τ.Κ. Δαμουλιανάτων
Θεοδωράτος Χρήστος Πρόεδρος Τ.Κ. Μονοπωλάτων
Μπενάτος Ανδρέας Πρόεδρος Τ.Κ. Αγ. Θέκλης
Μουρελάτος Γεράσιμος Πρόεδρος Τ.Κ Χαβδάτων
Μοσχόπουλος Τάσης Πρόεδρος Τ.Κ Χαβριάτων
Παπαδάτος Σωκράτης τέως Αντιδήμαρχος Δήμου Παλλικής
Παρίσης Ηλίας Δημοτικός Σύμβουλος
Ρεπούση Ειρήνη Πρόεδρος Τ.Κ Σκηνιά 
Ρουχωτάς Βασίλης Δημοτικός Σύμβουλο
ς ΠΗΓΗ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου