Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

PORTO LEONE ,,ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ


PORTO LEONE


Το Λιοντάρι του Πειραιά στον ναύσταθμο της Βενετίας
Το μνημείο αυτό δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα το πότε και για ποιον λόγο κατασκευάστηκε, πότε και για ποιον λόγο τοποθετήθηκε στον Πειραιά. Όλα όσα ξέρουμε στηρίζονται κυρίως σε διηγήσεις και θρύλους. Οι μέχρι τώρα σχετικές έρευνες επικεντρώνονται σε προσωπικές μαρτυρίες όσων είδαν το λιοντάρι με τα ίδια τους τα μάτια κατά την επίσκεψή τους στον Πειραιά.
Aπό τους αρχαίους συγγραφείς δεν έχουμε κάποιο απόσπασμα που να κάνει λόγο για το λιοντάρι. Η πρώτη αναφορά του λιμανιού ως Πόρτο Λεόνε γίνεται σε ναυτικό χάρτη του Γενοβέζου Πέτρου Βισκόντι το1318. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το μνημείο δεν βρισκόταν εκεί από πιο παλιά.
Ο Παυσανίας και ο Στράβωνας οι οποίοι περιγράφουν τον Πειραιά κατά την περίοδο της παρακμής του, ενώ αναφέρονται σε πολλά μνημεία, πουθενά δεν αναφέρουν το λιοντάρι. Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Αkerblad[1] στο συμπέρασμα ότι φτιάχτηκε περίπου το 2ο μ.Χ. αιώνα. Άλλοι ερευνητές υποθέτουν ότι φτιάχτηκε από τον μεγάλο δούκα της Αθήνας Γκυ ντε Λα Ρος και άλλοι πως φτιάχτηκε μεταξύ 11ου και 15ου αιώνα. Οι Rafn, Watbled, Σχινάς, Αρβανιτόπουλος, καθώς και ο γλύπτης Καννόβας, που επισκέφθηκε το λιοντάρι στη Βενετία, υποστηρίζουν πως είναι έργο της κλασικής περιόδου. Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει κάποια κοινά αποδεκτή εκτίμηση για την ηλικία του μνημείου.

kai 

http://pronoikefalonias.blogspot.gr/…/10/blog-post_1909.html

ΠΑΤΗΣΤΕ   ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ!!



ΠΕΙΡΑΙΑΣ  ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΙ  ΧΡΟΝΟΙ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ 
ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ  ΕΠΟΧΗ


Ναι ορέ τον δαφνοστεφανωμένο τόνε πήρες τσού ώμους, αλλά δε μας έφερες και ένα μπουκούνι ορά από τον λεό - λεόνε έτσι για να μας πάει γούρι! Χουά χα χα χα χα χα χα. 
To porto leone!! Ηταν ενα πολυ διδακτικο ταξίδι φιλε,! μου εδωσε πολλές ιδεες να γράψω πολλά,,αλλά αςτο να τα βαζω λιγα-λιγα!! σε ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ,ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΟΥ!

ENΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ  ΣΕ ΟΜΗΡΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥς
καλησπέρα,,, αν και δικη μου δουλεια ειναι να φτιαχνω καλα σουβάκια,, κάνω υποθετικές ερωτήσεις,, και προτάσεις,, μπας και πεσουνε ιδέες, και αφου κανείς επισημως δεν ασχολείτε με την αναζήτηση της Ομηρικής Ιθάκης, και αξιοποίησης οσων υπάρχουν να πω την απόψη μου!! (φυσικα οτι ηταν Ποριότης ο Οδυσσεας το εχω ξαναπει) ότι ηταν ο Πόρος Πρωτοπορος  και  στο Σίδερο επίσης το εχω ξαναπεί,, (σαν ιδεες φυσικά) Να σας λύσω και το θέμα κοκκινων πλοιων λοιπόν! Αν δεν ειναι οτι ο Πόροσ ηταν Πρωτοπόρος και ειχαν ανακαύψει την Μοράβια,, δευτερη πιθανη εκδοχη ,, ήταν ότι ο Οδυσσεας Ηταν Θρυλος ,,φανατικος! Το ειχα προνοησει (σαν Πρόννειος) ποια Θα ειναι  η ομάδα  που θα γραφει ιστορία όταν αναζητησουμε την πατρίδα του χαχα σεΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙς ΑΠΟ ΝΙΚΟ ΚΑΜΠΑΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου