Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

"Eν Κεφαλληνία",το βιολογικό αγρόκτημα εστιατόριο, που κρύβει ένα θησαυρό 1300 ετών!

Ξυπνάς νωρίς το πρωί,όταν χαράζει ο ήλιος και βλέπεις τα πρώτα ώριμα βούσκα! Αγνά ,αληθινά με πραγματική γεύση σύκου!Ευτυχώς οι πρόγονοί μου φύτεψαν πολλές συκιές!

Ακολουθει το ρεπορταζ Κατερίνας φωκά 

απο το ΚΕΦ-ΑΛΩΝΙ-ΖΩ

"Eν Κεφαλληνία",το βιολογικό αγρόκτημα εστιατόριο, που κρύβει ένα θησαυρό 1300 ετών!

Της Κατερίνας Φωκά


Το " Εν Κεφαλληνία ", βρίσκεται σε ένα βιολογικό αγρόκτημα  στην Λακήθρα και είναι ένα Ελληνικό εστιατόριο, που κάνει πραγματικότητα τα όνειρα δύο νέων ανθρώπων, οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν γνήσιες αυθεντικές εμπειρίες, κάνοντας συγχρόνως αυτό που αγαπούν. Η φιλοσοφία τους αφορά το σεβασμό προς την φύση και τον άνθρωπο. Ένα ταξίδι στον χρόνο, με γεύσεις αληθινές όπως παλιά, από το περιβόλι του παππού στο χωριό.

Ας ταξιδέψουμε κι εμείς στον χρόνο παρέα με τους ιδιοκτήτες , Μιχάλη Κούτσικο και Γεωργία Τοτόλου και ας μάθουμε την ιστορία του βιολογικού αγροκτήματος  και  της υπεραιωνόβιας ελιάς που βρίσκεται στον ελαιώνα τους .Η ελιά αυτή , είναι ένας πολύτιμος θησαυρός ηλικίας 1300 ετών και κοσμεί το εξώφυλλο του λευκώματος της Klorane, L' olivier, une belle historoire au parfum de Grece, Ελιά,μιά όμορφη ιστορία με άρωμα Ελλάδος,ενώ μέσα στο λεύκωμα υπάρχει σχετικό άρθρο.

Ας δώσουμε το λόγο στον Μιχάλη και την Γεωργία

" Στην Λακήθρα, βρίσκεται το " Εν Κεφαλληνία ", και ο εύφορος ελαιώνας, που σήμερα τον καλλιεργούμε βιολογικά και είναι ο δικός μας θησαυρός. Τα ελαιόδενρα έχουν ηλικία περίπου 1300 ετών. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον επίκουρο καθηγητή κ. Πέτρο Ρούσσο, έγινε καταμέτρηση ηλικίας  των δένδρων και πραγματικά απεδείχθη ότι τα δένδρα έχουν ηλικία 1300 ετών, με πιό παλιά μιά ελιά που είναι και ο πολύτιμος θησαυρός του ελαιώνα. Στον διαγωνισμό καταμέτρησης της ηλικίας των παλαιοτέρων ελαιόδενδρων στον κόσμο που  έγινε απο΄την Klorane Nature Project, απεσπασε το τρίτο βραβείο. Στην περίοδο της Ιταλικής κατοχής μιά μικρή οικογενειακή ιστορία εκτυλίσσεται στον ελαιώνα μας. Ζητείται  από τους Ιταλούς να κοπούν όλες οι ελιές γιά να χρησιμοποιηθούν γιά ξυλεία. Οι πρόγονοί μου έσωσαν τις περισσότερες από αυτές , με ακριβό αντάλλαγμα.Τα χρόνια περνούν και τα ελαιόδενδρα προσφέρουν τον πιό πολύτιμο θησαυρό τους , τον καρπό τους , το λάδι τους , που είναι και βραβευμένο από την BIO HELLAS.
Το  " Εν Κεφαλληνία ", το βιολογικό αγρόκτημα εστιατόριο είναι ένας ακόμη θησαυρός . Ξεκίνησαμε να καλλιεργούμε το κτήμα πριν λίγα χρόνια και το παλιό σπίτι ,που είναι μιά ιδιαίτερη κατασκευή του 1954, το μετατρέψαμε  σε εστιατόριο , ώστε να παραμείνει σαν σπίτι- φιλοξενία. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι  άριστης ποιότητας , φρέσκα και υγιεινά. Παράγουμε το δικό μας βιολογικό ελαιόλαδο, από τις αιωνόβιες ελιές μας , συλλέγουμε τα αρωματικά μας βότανα από το αγρόκτημα και κόβουμε ακριβώς την στιγμη της ωριμότητας τα κολοκυθάκια, πιπεριές, ντομάτες , πατάτες και όλα τα λαχανικά και φρούτα από τον κήπο μας . Γιαούρτι, φέτα και μέλι Κεφαλληνίας , φρέσκο βούτυρο Νάξου, φάβα Πρεβέζης , χαλόύμι Κύπρου. είναι οι εκλεκτές πρώτες ύλες , που συνθέτουν τις γνήσιες γεύσεις μας. Ασχολούμαστε επίσης με την παραγωγή και την τυποποίηση "
Ένα ταξίδι στον χρόνο , με γεύσεις αγνές και αληθινές , όπως παλιά , από το περιβόλι του παππού μας. Μιά περιήγηση στο αγρόκτημα με τα πολύχρωμα λουλούδια μιας άλλης εποχής και μιά δοκιμή από τις ποικίλες γεύσεις του εστιατορίου , είναι μιά πραγματική εμπειρία . Μιά επίσκεψη  θα σας πείσει.
Της Κατερίνας Φωκά! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου