Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ -ΜΟΝΑΔΙΚΗ- ΙΣΤΟΡΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ http://porosnews.blogspot.gr/2016/02/blog-post_292.html...

POROSNEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS

Ενημέρωση από Μάκη Μεταξά
Μιας και με προκάλεσε ξανά ο φίλος μου Κώστας Ζαπάντης με την νέα του ανάρτηση στο kefalonitis-onos.blogspot.com γιατί μέχρι τώρα δεν αντέδρασε κανένας μας και προφανώς και εγώ στα όσα καινοφανή για την ιστορία του νησιού μας έχουν καταγραφεί στο κατά τα άλλα καλαίσθητο διαφημιστικό τουριστικό έντυπο που πρόσφατα (;) κυκλοφόρησε με ευθύνη του ο Δήμος Κεφαλληνίας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα το περιεχόμενό του και εάν έγκαιρα θα το γνώριζα είναι βέβαιο οτι θα έπραττα τα δέοντα για να διορθωθεί πριν δει το φως της δημοσιότητας, όπως αντίστοιχα το πράξαμε εγώ και η σύζυγος μου σε μια άλλη περίπτωση και διορθώθηκαν αστοχίες κειμένων σε ένα άλλο έντυπο του Δήμου μας κατά το παρελθόν. Αυτό όμως έγινε και προφανώς θα υπάρχει απάντηση γιατί τόσο άστοχα και ανιστόρητα κείμενα δεν διορθώθηκαν από κάποιους που λογικά θα έπρεπε να τα είχαν ελέγξει πριν τυπωθεί το έντυπο. Θα μπορούσα να πω πολλά για αυτά που είναι γραμμένα, αλλά και για αυτά που δεν είναι γραμμένα, θα το αποφύγω όμως διότι υπάρχουν καταλληλότεροι εμού τόσο από επιστημονική εμπειρία όσο και των ιδιαίτερων γνώσεων που θα μπορούσαν να αποδώσουν με τον ορθότερο δυνατό τρόπο την ιστορική διαδρομή των νησιών μας. Το γιατί αυτοί οι άνθρωποι και οι φορείς τους δεν αξιοποιήθηκαν, (η αλήθεια είναι ότι όχι τώρα αλλά και διαχρονικά ελάχιστα αξιοποιούνται), είναι το μεγάλο ζητούμενο.
Ελπίζω ότι το πάθημα θα μας γίνει μάθημα και τα επόμενα επίσημα φυλλάδια που θα φέρουν την υπογραφή ενός Δημόσιου φορέα πριν κυκλοφορήσουν θα ήταν φρόνιμο να έχουν τεθεί για έναν προληπτικό έλεγχο και τυχόν διορθώσεις από τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς του τόπου μας που διαθέτουν την ανάλογη γνώση και εμπειρία (Σύλλογος Φιλολόγων, Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, ανεγνωρισμένοι καθηγητές και ιστορικοί που είναι γνώστες της ιδιαίτερης ιστορίας του τόπου μας) για να μην επαναληφτούν εξόφθαλμα λάθη όπως ήταν του συγκεκριμένου φυλλαδίου.
Αυτονόητο είναι ότι το συγκεκριμένο φυλλάδιο πρέπει άμεσα να αποσυρθεί και να κυκλοφορήσει ξανά μετά από τις αναγκαίες διορθώσεις που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν.
Μάκης Μεταξάς
Πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας


Δειτε και μια νεότερη ενημέρωση,, του Κεφαλλονητη Ονου



Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.
KEFALONITIS-ONOS.BLOGSPOT.COM

3 σχόλια:



  1. Μά τι λέτε τώρα κ Μεταξά?
    Όμορφο είναι το φυλλάδιο και μακάρι να βγαίνουν περισσότερα τέτοια για να έχει και δουλειά ο κ Ζαπάντης και όσοι τους αρέσει το χιούμορ.
    Έπειτα όλα καλά έχουν γραφτεί, αλλά ξεχάσανε μπροστά – μπροστά να βάλουνε τον πατριώτη μας τον Οδυσσέα να σπέρνει το αλάτι στη αλατοφυτεία του, που θα δικαιολογούσε τα γραφόμενα του Δήμου και τα περί ομοιοπαθητικής θεραπείας επί αυτών των γραφομένων του φίλου μου του Ρισσιάνου!

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το να το σπειρει το αλάτι,,ειναι πανευκολο,, ποιος θα παει να το θερισει ειναι το προβλημα χχααχα,, και αμα τελικα,,εκτος το χιουμορ,,το δουμε και λιγο σοβαρα, ειμαστε αξιοι της τυχης μας,, για την τουριστικη κατρακυλα που εχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άκουσε να δεις φίλε μου πιστεύω με τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί στο Αιγαίο και αν δεν δημιουργηθεί κάτι χειρότερο, φυσιολογικά τα Επτάνησα θα δουλέψουν καλά από τουρισμό εφέτος. Πλην όμως ποτέ οι Θιακοκεφαλλονίτες δεν προσπάθησαν να κερδίσουν τον καινούριο τουρίστα ώστε να ματάρθει. Το γιατί το έχω φιλοσοφήσει αλλά μου είναι ακατανόητο.
    Σε πόσα μέρη έχεις δει να μαζεύουνται το φθινόπωρο οι επαγγελματίες και να ψάχνουν τί να βελτιώσουν για την επόμενη σεζόν?
    Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ευχαρίστηση ότι ο απέναντι έκλεισε το εποχιακό μαγαζί του πρώτα από αυτούς.
    Τους τουρίστες μάλλον για απολωλά τους βλέπουνε και τους έχουνε γραμμένους εκεί που δεν θα έπρεπε γιατί από αυτούς είτε άμεσα, είτε έμμεσα ζούνε κάπως καλύτερα .
    Είναι πολλές φορές που έχω αναρωτηθεί βλέποντας κωμικοτραγικές καταστάσεις μήπως οι έξυπνοι έχουν φύγει σαν μετανάστες από αυτούς τους ευλογημένους από τη φύση τόπους και κατά μεγάλο ποσοστό σαβουρώσαμε.
    Αν δεν συμβαίνει αυτό η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και παραμένει μόνο ο Άγιος.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή