Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Δώστε τα λεφτά στα Διλινάτα – Απαίτηση των κατοίκων και της αντιπολίτευσης να δοθούν τα ανταποδοτικά τέλη από τις ανεμογεννήτριες (video)

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ   ΑΠΟ INKEFALONIA.GR

Το θέμα των ανταποδοτικών τελών από τις ανεμογεννήτριες στα Διλινάτα, απασχόλησε εκτενώς το Δημοτικό Συμβούλιο.
Με την παρουσία, του προέδρου της ΤΚ Διλινάτων Βαγγέλη Γασπαράτου και του μέλους του ΔΣ της τοπικής κοινότητας Τάσου Τζωρτζάτου, αλλά και κατοίκων της περιοχής.
Δώστε τα λεφτά στα Διλινάτα – Απαίτηση των κατοίκων και της αντιπολίτευσης να δοθούν τα ανταποδοτικά τέλη από τις ανεμογεννήτριες (video)
Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής
Το λόγο στο ξεκίνημα πήρε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Βαγγέλης Γασπαράτος, ο οποίος ζήτησε από τον δήμο να αλλάξει την τακτική του και να δώσει τα λεφτά που ανήκουν στα Διλινάτα. «Ο Δήμος από τα 220.000 ευρώ για τις ανεμογεννήτριες, μας έχει προτείνει μόνο τα 27.000 ευρώ που είναι άμεσα εκταμιευσιμα. Θέλουμε να μας πείτε πότε θα πάρουμε τα λεφτά» ήταν τα λόγια του κ. Γασπαράτου.

Εν συνεχεία, ακολούθησαν τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων, οι περισσότερες στην κατεύθυνση να πάρει το χωριό τα χρήματα που του ανήκουν.
Φλωράτος: «Στα Διλινάτα αντί να ακούνε πουλιά ακούνε τις ανεμογεννήτριες»
Όπως χαρακτηριστικά, η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Θόδωρου Φλωράτου, ο οποίος τόνισε: «Ζητώ συγνώμη από τους παρευρισκόμενους από τα Διλινάτα για την εικόνα που δίνουμε ως συμβούλιο. Όσον αφορά το θέμα που συζητάμε, θέλω να πω πως δεν είναι λογικό να αλλάζετε πορεία σε χρήματα που είναι του δήμου. Φροντίστε, λοιπόν, να πάνε τα λεφτά εκεί που πρέπει. Τα λεφτά έχουν συγκεκριμένο προορισμό. Να τους δώσουμε τα χρήματα γιατί αντί να ακούνε πουλιά ακούνε τις ανεμογεννήτριες».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης "Ενωμένη Τετράπολη" Βασίλης Ρουχωτάς επεσήμανε: «Με την πρακτική που ακολουθείτε καταστρατηγείτε την λειτουργία του δήμου. Η διαχείριση που κάνετε δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Ζητάμε να εγγραφεί όλο το ποσό στον προϋπολογισμό, για να το ξέρουμε ποιο είναι και να διεκδικήσουμε και του χρόνου τα λεφτά».
Κάπου εκεί, παρενέβη ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Τζωρτζάτος και με το γνωστό του ύφος κατηγόρησε τον Βασίλη Ρουχωτα για ψηφοθηρία λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Δεν περιμένουμε στα Διλινάτα τον κ. Ρουχωτά, τον λεβέντη, τον ψηφοθηράκια».
Αραβαντινός προς την Δημοτική Αρχή: «Έπεστε των εξελίξεων, τις παρακολουθείτε και σέρνεστε πίσω από αυτές»

Βέβαια, όσα είπε ο Γιώργος Τζωρτζάτος, δεν έμειναν ασχολιάστα από τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης, με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Διονύση Αραβαντινό, ο οποίος τόνισε: «Με όσα είπε στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Τζωρτζατος, παίζει για βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου, στο επόμενο Φεστιβάλ των Καννών! Πολύ άκομψα η Δημοτική αρχή προσπαθεί να συμψηφίσει τα οφειλόμενα ποσά από τους ΑΠΕ (σ.σ. Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), με άλλα έργα που γίνονται. Κάνετε τους ανοικτομάτηδες, αλλά δεν είσαστε. Γιατί δεν κάνατε αυτή την ρεαλιστική προσέγγιση πριν έρθει ο Τάσος Τζωρτζάτος και σας «ξυπνήσει»; Έπεστε των εξελίξεων, τις παρακολουθείτε και σέρνεστε πίσω από αυτές. Όλα τα χρήματα που οφείλονται από τις ανανεώσιμες πηγές να εγγραφούν στο προϋπολογισμό και να δοθούν πίσω».
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, ήταν καταλυτικός στην τοποθέτησή του: «Δεν ξέρω ποιοι τελικά λαϊκίζουν. Μιλάνε, αυτοί που όταν αλλάζουν μία λάμπα βγάζουν φωτογραφίες, και τις βάζουν στα σάιτ. Δεν είδα έξι μήνες τώρα, που παίζεται αυτό το θέμα με τα ανταποδοτικά στα Διλινάτα, να έρθει ένα θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν ειδα κανέναν από την Δημοτική Αρχή να δώσει μάχη για τα Διλινάτα. Είδα μόνο να έρχεται εδώ ένας σύμβουλος και να τον λοιδορούν. Και μπράβο στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας που ήρθε εδώ και είπε πως τα χρήματα είναι λίγα. Είναι δεύτερη φορά που υπάρχει μία τέτοια «παράληψη» από την Δημοτική Αρχή. Πρέπει οι κάτοικοι του χωριού να πάρουν σήμερα (σ.σ. χθες) μια απάντηση και να υπάρξει μία λύση από το Δημοτικό Συμβούλιο».
Καυστικός στην τοποθέτησή του ήταν και ο σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σπύρος Σαμούρης: «Μετά από έξι χρόνια θητείας η Δημοτική Αρχή, τώρα θα σας τελειώσει την επέκταση του Νεκροταφείου. Δεν έχει γίνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια στα Διλινάτα. Εγώ πάω στα Διλινάτα και με πιάνει η ψυχή μου. Η απαίτηση είναι μια και οριστική, να εγγραφεί στον προϋπολογισμό όλο το ποσό».
Ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης τόνισε επί του θέματος: «Οι κάτοικοι έχουν πετύχει μία κατάκτηση, είναι ότι από εκεί που τους λοιδορούσε η Δημοτική Αρχή, σήμερα την έχουν υποχρεώσει να συζητάει αυτό το θέμα. Τα λεφτά αυτά δεν αποδόθηκαν από την Δημοτική Αρχή και ενώ ο δήμος ήταν υποχρεωμένος να τα αποδώσει».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης: «Ήρθε ένα μεγάλο κομμάτι του χωριού και να βάλει αυτό το ζήτημα. Η δημοτική αρχή όφειλε να έχει πάρει πρωτοβουλίες και να το υλοποιήσει. Όμως ως δημοτική αρχή, κάνατε ο,τι ήταν δυνατόν να το γελοιοποιήσετε, να το προβοκάρετε και να το μειώσετε».
Το θέμα αρχικά ολοκληρώθηκε, χωρίς να μπει σε ψηφοφορία! Αυτό προκάλεσε εύλογες αντιδράσεις και η αντιπολίτευση ζήτησε να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία. «Δεν χρίζει ψηφοφορίας το θέμα» επικαλέστηκε η δημοτική Αρχή προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για την στάση της, καθώς θεωρεί ως ανέφικτο να μπουν τα χρήματα στον προϋπολογισμό. Την απόφαση του τοπικού συμβουλίου Διλινάτων ψήφισε η «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να εγγραφούν τα χρήματα στον προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου