Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΙΔΟΥ Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ,, ΚΑΤΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑ

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ  ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙς ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ
"ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ"  Ε Δ Ω , ΜΕ ΥΠΟΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ

ΠΕΡΑΣΜΑ = ΠΟΡΟΣ,,   Kαι  αρκετά  κρατήθηκε μυστικό!!
  1. Λυπάμαι που θα το πω αλλά παρ' όλο που δεν γνωρίζω τον τόπο σου τόσο καλά όσο εσύ κάνεις ένα βασικό λάθος. Προσπαθείς να προσαρμόσεις τον Όμηρο σε αυτόν. Αυτό που κατά την δική μου άποψη πρέπει να γίνει είναι να προσδιορίσεις την εικόνα που δίνει ο Όμηρος και μετά να δεις αν αυτή ταιριάζει στον τόπο σου.
    Φιλικά Παυσανίαςe-poros19 Ιανουαρίου 2016 - 8:37 π.μ.δεκτη η παρατήρηση,,εξάλου ομολογω ότι δεν εχω και τις απαραίτητες γνωσεις επι του θεματος,, ουτε ειμαι πολυταξιδεμένος! με βάση όμως οσα εχω διαβάσει,, και τα σχόλια του καθενος σας,, και φυσικά της πολυ καλης γνώσης του τοπου μου,, ποντάρω σε ταράστιο ποσοστό στις εδώ πιθανότητες,, φυσικά όλοι πεφτουμε και έξω,,γιατι αν ήταν και αλειως,, θα έπαιζα τυχερα παιχνιδια και θα ειχα λύσει τουλάχχιστον το οικονομικό μου πρόβλημα
  2. ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ19 Ιανουαρίου 2016 - 10:49 π.μ.Σωστή η παρατήρησή σου και για να δεις ότι εκτιμώ πράγματι την ειλικρινή σου προσπάθεια θα σου κάνω ένα δώρο. Θα σου στείλω μια φωτογραφία της κανονικής Ιθάκης. Εκεί θα δεις και ομοιότητες και διαφορές με τον τόπο σου. Ελπίζω να την δημοσιεύσεις. Μάλιστα θα είναι και παγκόσμια πρώτη μια και ούτε στο δικό μου blog την έχω δημοσιεύσει.Φιλικά Παυσανίας

    1. e-poros19 Ιανουαρίου 2016 - 6:22 μ.μ.ΠΡΟΣΠΆΘΗΣΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΥ ΕΝΟΕΙς ΠΩς ΕΙΝΑΙ ,,ΑΛΛΑ  ΤΟΤΕ   ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΑΚΡΗ,,, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΑΒΩ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΑΜΕΣΑ  ,ΕΦΟΣΟΝ ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΛΕς ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙς,, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΕς ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΕς,, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙς ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ! 
  3. ΑΝΑΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΑ,, ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΚΡΕς ΣΤΟΝ ΟΜΗΡΙΚΟ ΓΡΙΦΟ!
  4. ΚΑΙ  Η  ΑΠΟΣΤΟΛΗ,, ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΗ  ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ  ΙΘΑΚΗΣ
Και το  ατομικό μηνυμα Παυσανία,, και  τον ευχαριστώ  για την τιμή να  με  επιλέξει,, γι" αυτην του 
την θεωρία,, και ελπίζω  να  την δούμε   ολοι,, με την σωστή ματιά,, και  να βοηθήσει ακόμη περισότερο
στην λύση  της  αναζήτησης μας,, που για μερικούς  νομίζουμε ότι έχουμε φτάσει την πηγη:
ακολουθει  το μηνυμα του  και μετα οι φωτο:
Ξεκίνησα για να σου στείλω μόνο μια φωτογραφία αλλά μετά σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερα να σου στείλω τρεις ώστε να δεις ολόκληρη την εικόνα. Έτσι σου στέλνω μια δορυφορική για να δεις ολόκληρο το σημείο που είναι η πόλη της Ιθάκης(Ithaka 7), το βαθύ λιμάνι με τον τόπο όπου βρίσκεται το παλάτι του Οδυσσέα, ακόμη θαμμένο και φυσικά το όρος Νήριτο όπως το έβλεπε ο Οδυσσέας και άρα εξ ου και η αναφορά(ithaka6), και το πρώτο λιμάνι το ρηχό (Ithaka5) μαζί με τον λόφο του Ερμή που εδώ καταλαβαίνεις γιατί έπρεπε να ανέβει στον λόφο και να δει το πλοίο να μπαίνει στο λιμάνι.
Τον τόπο αυτό περιγράφει ο Όμηρος και εύχομαι να ζήσεις την ίδια συγκίνηση που ένιωσα και εγώ όταν το πρωτοανακάλυψα. Γιατί μπορεί να μην έμεινε στον τόπο σου αλλά ήταν πρόγονός σου και αυτό το λέω με σχετική σιγουριά.
Κάτι ακόμη.
Ενημέρωσέ με για το που θα το αναρτήσεις και κοίτα να χαρείς την παγκόσμια πρώτη ανάρτηση των φωτογραφιών ως πατρίδα του Οδυσσέα.
Φιλικά Παυσανίας   

 POROSNEWS
Αναμένω τα σχόλια Ομηριστών  σε αυτήν την πιθανότητα


5 σχόλια:

  1. Για να μεταφέρω και εδώ αυτό που σου είπα. Ο τόπος είναι εκτός Ελλάδος. Η στοιχειοθέτηση του πως είναι δυνατόν να είναι αυτό υπάρχει στα δύο μου βιβλία. Το γιατί δεν έχει γίνει γνωστό ευρύτερα οφείλεται στο ότι δυστυχώς οι άνθρωποι που θα έπρεπε να το ελέγξουν κλείνουν τα μάτια και κάνουν πως δεν βλέπουν για να μην αποκαλυφθεί ότι ως τώρα "στραβά αρμένιζαν". Έτσι λοιπόν θα ροκανίζουμε τα ροκανίδια για πάντα μέχρι να αποφασίσουν ότι τώρα τους συμφέρει μια αποκάλυψη. Δεν μιλάω για θεωρίες συνωμοσίας αλλά για το κακώς εννοούμενο συμφέρον μιας κλειστής κλίκας που βέβαια αντιδρά με τον ίδιο τρόπο σε κάθε αντίστοιχη "αναταραχή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πέρασα το βράδυ μου διαβάζοντας τα περί Ομηρικής Ιθάκης γραψίματα ,και ηταν ολα καλά και διαφορετικά γιατί η ερευνα είναι πάντα ενδιαφέρουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπέρα φιλε ,,μακάρι να βρεθει ακρη ,,και να προλάβουμε να λυσουμε τις απορίες μας!,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα εδώ που τα λέμε ωραίο μέρος είναι για καμιά δεκαριά μέρες διακοπές.
    Αλλά πως τα καταφέρνει ο αγαπητός Παυσανίας να βγάνει την Ιθάκη όξου από την Ελλάδα δε ξέρω.
    Και για δεν έκατσες ορέ φίλε έδεπα να είμαστε και κολλητοί, ξέρεις πόσα μέρη που μοιάζουνε με αυτό που περιγράφει ο Όμηρος σαν Ιθάκη υπάρχουνε άμα αλλάξεις τσι ονομασίες γύρω – γύρω?
    Ούουουουουου όσα τα χρόνια τση νόνας μου, εκατό και βάλε!
    Βέβαια δε θα ήξερες ότι τότε δεν υπήρχε πιθανότητα για τηλεδιασκέψεις έτσι για να μπορεί να συνενοέται δηλαδή ο Οδυσσέας με τσου διπλανούς.
    Τώρα για να με βάλεις στη θέση μου θα μου πεις υπήρχε και ο Ερμής ο φτεροπόδαρος.
    Όπως θες αφέντη μου.
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.
    Υ.Γ.
    1) Ορέ έτσι γιατί μου έμπηκε ο διάολος μέσα μου, η Ελλάδα δηλαδή πού ταξίδευε τότε και μας εμπέρδεψε η ρουφιάνα??
    2) Με το φίλο τον Ιornion κάποτε έχουμε ξανανταμώσει πολύ - πολύ παλιά, αλλά πρέπει να κατεβάσει η γκλάβα μου πρώτα, τώρα δε θυμάμαι αλλά θα το πετύχω!!
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή