Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

6 νεα Ομηρικά σχόλια

6 σχόλια :σε  

  1. Αυτή η κουρλοαλληλοσφαγή εδώ μέσα για την Ομηρική Ιθάκη μου αρέσει στην ουσία.
    Πιστεύω ότι κατά βάθος έχει και μια όψη του αψιού χαραχτήρα που διαφεντεύει και τους Θιακούς και τους Κεφαλλονίτες άρα παρεξηγήσιμη μόνο για τους μη μυημένους «ξένους». Χα χα.
    Έπειτα αλλιώς θα ήταν μια σούπα χωρίς λεμόνι!
    Και για δε μου λέτε ορέ η της άποψης Κεφαλονιά = Ομηρική Ιθάκη, πώς η Ιθάκη ήταν χθαμαλή αλλά περηφανευόσαστε ότι έχει το ψηλότερο βουνό του νησιωτικού συμπλέγματος?????

    Και οι της Ιθάκης πώς η Ιθάκη είναι το δυτικότερο νησί?
    Και οι δυο φατρίες μαζί κολλάτε ή δεν κολλάτε στο σπήλαιο των νυμφών που σε αυτό έκανε εκατόμβες ο Οδυσσέας? Δεν νομίζω αλλά συμπεραίνω βάσει της Οδύσσειας ότι και τα δύο σπήλαια που αναφέρεστε καμιά σχέση δεν έχουν.
    Πιστεύω ότι δε θα απαντήσει κανείς.
    Πάμε στοίχημα??

    Σπ.Ρόκκος
  2. Αγαπητέ φίλε Γιώργο, γιατί "κομπλάρεις" και δεν δίνεις αμέσως απάντηση σχετικά με το πότε και αν λεγόταν ποτέ το Θιάκι Ιθάκη, πότε και από ποιούς ονομάστηκε έτσι, ποιό παρόμοιο όνομα είχε επί πολλά χρόνια, με άλλη όμως σημασία και πότε εκ του πονηρού(;) ορμώμενοι κάποιοι μετέτρεψαν σε Ιθάκη το λατινικό όνομα Teacchi.

    Για να σε βοηθήσω, απλά σου "επιτρέπω" να αναπαράγεις με κάθε μέσον τα κεφάλαια: "Η ονομασία Ιθάκη πόσο καιρό στέργιωσε στο διπλανό από την Κεφαλονιά νησί;" και "Πόσο έξω πέσαν οι Βενετσιάνοι, από το βιβλίο: "ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΙΚΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ".
    Επίσης, σου επιτρέπω να αναπαράγεις με κάθε μέσον τα κεφάλαια: "Πάει κανείς ΠΕΖΟΣ στην Ιθάκη;"(σελίδα 49), "Το μέγεθος της Ιθάκης που περιγράφει ο Όμηρος"(σελ. 47), "Ο Ζέφυρος της αναχώρησης του Τηλεμάχου για την Πύλο"(σ. 38), "Χρονική διάρκεια των διαδρομών στην ΤΗΛΕΜΑΧΕΙΑ"(σ.39), "Η ουχ ιππήλατος Ιθάκη και οι Μεσσήνιοι άνδρες ζωοκλέφτες"(σ.93), "Από τον ΑΙΟΛΟ στην Ιθάκη"(σ.95), "Η ΕΥΔΕΙΕΛΟΣ, ΧΘΑΜΑΛΗ, ΠΑΝΥΠΕΡΤΑΤΗ και κείμενη προς ΖΟΦΟΝ ΙΘΑΚΗ"(σ.97), "ΣΑΡΩΝΟΝΤΑΣ ΗΛΙΔΟΣ ΑΝΤΑ"(σ.99), στο οποίο ανακαλύπτουμε σημείο της Οδύσσειας στο φ' που ο Όμηρος αναφέρει ότι οι ευγενείς που διεκδικούν την Πηνελόπη (Μνηστήρες), προέρχονται από νησιά που βρίσκονται ανάμεσα στην Ιθάκη και στην ευλογημένη Ηλεία...
    Σταματάω με αυτό το τελευταίο και σας ρωτώ αναδρομικά: "-Αν έχετε την ελάχιστη σχέση με χάρτες και προσανατολισμούς, χρειάζεται μετά από αυτό να συνεχίσετε να ψάχνετε ακόμα την Ιθάκη; Που πρέπει να βάλουμε το αριστερό όριο, ώστε να υπάρχουν νησιά ανάμεσα;.. Εκτός αν δεχτούμε μνηστήρες μόνο από τις Εχινάδες του Δουλιχίου και του Μεσολογγίου... Και με βάση το από αρχαιοτάτων χρόνων δεδομένο ότι ΚΑΙ η Ζάκυνθος και η Ιθάκη και η Κεφαλλονιά ήταν του Οδυσσέα.

  3. ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΣΗ= ΙΘΑΚΗ,, ΚΑΙ ΕΥΘΕΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΗ ΑΙΝΟΥ=ΝΗΡΙΤΟΥ,,,
    ΕΠΙΣΗς ΟΜΗΡΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΑΝ ΘΙΑΚΙ,, ΟΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ ,, ΠΡΟΦΑΝΩς ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΣΥΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙΟΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΘΙΑΚΙΟΥ,, ΟΠΩς ΤΟ ΔΟΥΛΙΧΙ. "Πάει κανείς ΠΕΖΟΣ στην Ιθάκη; ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ , ΚΑΙ ΟΠΩς ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ,, ΕΠΙΤΗΔΕς ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΆΜΒΑΝΕΙ Ο ΟΜΗΡΟς ΜΠΑς ΚΑΙ ΜΑς ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΕ,, ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΙΘΑΚΗς,, ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 3-4 ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ (ΠΟΡΟ,ΤΖΑΝΝΑΤΑ-ΠΑΛΛΙΚΗ -ΑΣΣΟ)
  4. Ζάκυνθος και η Ιθάκη και η Κεφαλλονιά ήταν του Οδυσσέα.Εκει υπάρχει θέματακι,, πολύ σωστα 1ο σενάριο πολύ τεκμηριωμένο για Δουλίχι από Νίκο, και 2ο πάλι τεκμηριομενο απο μετα ξα για σεναριο δουλιχι=Ζάκυνθος,, οποτε ας πιάσουμε τις ομηρικές τοποθεσίες για να καταλαβαινόμαστε καλύτερα.. Ομηρικές (ΙΘΑΚΗ-ΣΑΜΗ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ) ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ, ΚΑΙ ΔΟΥΛΙΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΕΓΗ.
  5. Συμφωνάμε όλοι οι σχολιάζοντές εκτος σεναρίου ΙΘΑΚΗΣ=ΙΘΑΚΗ οτι Ιθακη= ομηρικη Σαμη, και η πληοψηφία ,, ότι Ομηρικο νησι Ιθάκη = κάπου στην Κεφαλονια,, ή ολόκληρη.
    πάμε στα υπόλοιπα,, 2 περιπτωσεις για τον γρίφο συμφωνα με το μεσο ορο θεωρειών.
    Εαν Δουλίχι όπου μας αναφέρει ο φίλος Νίκος,, τοτε Ζακυνθος σταθερή στην θέση της...!!!!
    Εαν όμως Δουλιχι= Ζακυνθος,, πάμε για αναζήτηση της ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ,, Πιθανή τοποθεσία η Λευκαδίτσα μας,, εξου και του ότι ειναι μεταξύ τους τα τρια νησιά πολύ κόντα να απότελουν και ενιαίο Βασίλειο
  6. Οπότε κάποιος πανούργος ,, μπάταρε τον χάρτη ,, και ενω Σήμερα στον τωρινο Ζάκυνθος είναι κάτω, Κεφαλονια (για πολους Ομηρική Σαμη)πιο πανω εν συνεχεια Ιθάκη, και μετα Λευκάδα εαν τον τουμπάρεις (βορρα-νοτο) τοτε βλέπις την αποκρυπτογραφιση του Ομηρικου )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου